Fermierii din vestul tarii, la Scoala de soiuri a Universitatii de Stiinte Agricole din Timisoara

TIMISOARA. Sute de agricultori din judetul Timis si nu numai, participa la Scoala de soiuri a Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului „Regele Mihai I al Romaniei” din Timisoara. Ei sunt interesati de modul cum se comporta soiurile de grau semanate mai tarziu.

Pe terenurile Statiunii Didactice, in colaborare cu ing Octavian Guler, desfasuram pentru a patra oara loturile demonstrative si experimentale, Scoala de soiuri. Este un concept unic in Romania, avem in cadrul aceleiasi ferme, majoritatea soiurilor de grau folosite in Romania. Este unic pentru ca noi suntem nepartinitori, nu urmarim un scop comercial, ci doar acela de a informa fermierii care sunt interesati. La acest eveniment vin anual 200-300 de fermieri, mai mici sau mai mari. Anul acesta, dat fiind faptul ca a fost o toamna ploioasa s+a intarziat foarte mult cu semanatul si acum avem prilejul sa urmarim diferenta dintre soiurile semanate la timp si cele semanate cu intarziere, dupa 15 noiembrie. Anii trecuti am urmarit fertilizari, raspunsul soiurilor la tratamentul fito-sanitar”, a declarat ing. ec. Alexander Degianski, directorul Statiunii Didactice din cadrul USAMVB.

Daca in anii trecuti peste 100 de soiuri de grau au fost cercetate la Statiunea Didactica, anul acesta sunt mai putine soiuri, din cauza vremii din toamna anului trecut.

Anul acesta din pacate nu sunt atat de multe soiuri ca anii trecuti, sunt 64 de soiuri, dar fata de anii trecuti cand am avut peste 100 este putin regres, dar asta se datoreaza conditiior meteo„, a mai spus Alexander Degianski.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.