Fara test Covid in Serbia. Conditia pe care trebuie sa o respecte romanii

Autoritatile din Serbia au revizuit conditiile de intrare si tranzit care se aplica locuitorilor din patru tari, printre care si Romania.

CITESTE SI: Timisoara numara cei mai multi nou infectati cu COVID din judet, intr-o singura zi. Din ce localitati sunt ultimii 38 de oameni confirmati cu coronavirus in Timis 

Astfel, incepand din 20 august, tranzitul persoanelor ce calatoresc din Romania, Bulgaria, Croatia sau Macedonia de Nord, care nu depaseste o durata de 12 ore, este permis fara obligativitatea prezentarii unui test molecular negativ (PCR) pentru infectia cu virusul SARS-CoV-2.

De asemenea, sunt exceptate de la obligativitatea prezentarii unui test molecular negativ persoanele care intra în Serbia dinspre unul dintre cele patru state mentionate anterior, daca au fost doar în tranzit, pentru nu mai mult de 12 ore, pe teritoriul acestora, scrie hotnews.ro.

Autoritatile sarbe au anuntat si noi exceptii de la obligativitatea prezentarii unui test negativ pentru COVID-19.

Astfel, în plus fata de categoriile exceptate anterior, sunt exceptați cetatenii straini care au domiciliul sau resedinta în Serbia si detin documente valabile în acest sens, membrii echipajelor de transport rutier de marfa aflate în tranzit, daca durata tranzitului teritoriului Serbiei nu depaseste 12 ore, personalul feroviar, personalul navigant si pasagerii aeronavelor care tranziteaza aeroporturile sarbe, copiii cu varsta de pana la 12 ani, daca parintii, tutorii sau persoanele care îi însotesc prezinta un test molecular negativ PCR pentru infectia cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 48 de ore, si personalul diplomatic si consular acreditat în Republica Serbia si cel al organizatiilor internationale, precum si membrii lor de familie, posesori ai cartilor de identitate specifice emise de autoritatile sarbe competente.

Citeste mai multe: AICI

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.