FALT e de acord cu contractele E.On Gaz modificate: timisorenii le pot semna luna aceasta

UPDATE: E.On Gaz: Contractele incheiate deja sunt legale si nu este necesara reinnoirea acestora

Reprezentantii furnizorului de gaz spun ca ceea ce au semnat pana acum timisorenii in materie de contracte de furnizare a gazului natural a intrat deja in legalitate.

„Taxa de deconectare/reconectare va trebui achitata indiferent daca este specificata sau nu in contractul de furnizare. Contractele de furnizare a gazelor naturale care au fost incheiate intre E.On Energie Romania si clientii casnici sau asociatiile de proprietari respecta cadrul de reglementare si sunt valabile si legale si, in consecinta, nu trebuie reinnoite”, se arata intr-un comunicat emis de companie.

Reprezentantii E.On spun ca indiferent daca taxa de deconectare/reconectare la retea este sau nu prevazuta in contract, legea spune ca in cazul in care consumatorii nu achita contravaloarea consumului in termenul prevazut, furnizorul are dreptul sa solicite distribuitorului sistarea livrarii gazelor catre clientii neplatitori.

„La randul sau, operatorul sistemului de distributie a gazelor naturale este indreptatit si percepe aceasta taxa pentru serviciile prestate privind deconectarea/conectarea, furnizorul de gaze naturale avand obligatia de a anunta clientul in legatura cu cuantumul acesteia”, mai spun cei de la E.On.

___________________________________________________________________________________________

TIMISOARA. Unda verde pentru semnarea contractelor cu firma E.On Gaz. Federatia Asociatiilor de Locatari Timisoara spune ca nu mai exista niciun motiv pentru a refuza incheierea contractelor de furnizare a gazelor naturale.

Pana in prezent, reprezentantii FALT spuneau ca cei de la E.On Gaz le-au dat timisorenilor sa semneze contracte ilegale, asa ca au facut demersuri la Agentia Nationala de Reglementare a Energiei si in Parlamentul Romaniei pentru a rezolva problema.

In cele din urma s-a scos un formular nou de contract, spun cei de la FALT. „Pentru Regiunea de Vest s-a emis un formular nou de contract, care corespunde solicitarilor noastre (de exemplu, s-a renuntat la taxa de debransare/rebransare) si acum  nu mai exista motive pentru a refuza incheierea contractelor de furnizare a gazelor naturale”, a declarat Petru Olariu, presedintele Federatiei.

Reprezentantii asociatiilor de locatari atrag insa atentia ca, daca timisorenii nu semneaza contractul, E.On poate sista furnizarea serviciului.

Incepand cu 26 mai, presedintii asociatiilor de proprietari/locatari din Timisoara trebuie sa se prezinte la sediun E.On cu o copie a codului fiscal si stampia asociatiei, contractul urmand a fi semnat pe loc.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.