Noutati :

Facultatea de farmacie a UVVG Arad continua inscrierile

1 septembrie, 2022 - 10:50 AM
Autor: Redactie      
Categorie: EDUCATIE
0

Încă din cele mai vechi timpuri, profesia de “spițer” a fost respectată, pentru volumul de cunoaștere al celor care știu ce conține fiecare leac, dar mai ales ce boală poate vindeca.

Astăzi, spițerul este cunoscut ca farmacist, dar respectul pentru această profesie a rămas neștirbit.

Facultatea de Farmacie a U.V.V.G. Arad este cunoscută pentru specialiștii săi, absolvenții ajungând să profeseze în multe țări din Europa și din lume.

Pe parcursul a 5 ani, studenții vor învăța despre chimie, analiza și controlul medicamentului, farmacologie, homeopatie, suplimente alimentare, toxicologie, dermato farmacie, tehnologie farmaceutică și multe altele.

Marea majoritate a disciplinelor sunt comune facultăților de farmacie din țară și străinătate, curricula respectând standardele europene și naționale. Au mai fost introduse discipline la care studenții pot asimila noțiuni de fitoterapie și farmacovigilență vegetală, biologie moleculară, plante cu potențial toxic etc.

Pe lângă partea teoretică, studenții noștri efectuează practică în farmacii din centrul universitar Arad, în baza unor contracte între universitate și farmacii. Ne mândrim cu faptul că în prezent, marea majoritate a farmaciștilor din Arad sunt absolvenți U.V.V.G. Arad.

Decanul Facultății de Farmacie, Prof. Univ. Dr. Olah Neli Kinga : ”Facultatea noastră deschide porțile tuturor persoanelor care doresc să îmbrățișeze profesii nobile, dedicate oamenilor de lângă noi. Asiguram o formare modernă, de înaltă calitate, centrată pe nevoile studenților, ținând cont de necesitățile pieței muncii și partenerilor antreprenori, cu sprijinul unei echipe de cadre didactice tinere și dinamice, care continuă ideile Rectorului fondator, domnul profesor Dr. Aurel Ardelean, fiind continuu susținuți de conducerea actuală a Universității, prin doamna Rector, profesor Dr. Coralia Cotoraci.

ÎNSCRIERILE S-AU RELUAT DIN 29 AUGUST!

Pentru informații suplimentare ne puteți scrie pe adresa de email [email protected] și/sau suna la numerele de telefon +4/0748988884 , sau +4/0257280373.

De asemenea, vom fi și la centrele de înscriere din Arad, și de la filiale.

https://www.uvvg.ro/reluam-inscrierile-pentru-anul-universitar-2022-2023/Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...