Extinderea Telpark si impartirea de bani unor spitale, in sedinta extraordinara la Consiliul Local Timisoara

Ne extind sistemul Telpark pe inca niste strazi si impart bani la cateva spitale la rectificarea bugetului pe 2010!  Consilierii locali se intrunesc in sedinta extraordinara, marti. Unul din spitalele care vor primi bani este cel de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babes”, in baza unei finantari europene la care va contribui si Primaria Timisoara. Conform proiectului de hotarare care va fi supus consilierilor locali, „ infrastructura ambulatoriului spitalului este veche, cabinetele medicale de specialitate sunt insalubre si fara dotari minime, circuitele functionale sunt corespunzatoare, iar serviciile medicale paraclinice si de laborator sunt insuficiente si slabe calitativ, prin lipsa echipamentelor medicale adecvate. Din cauza spatiilor neadecvate si lipsei echipamentelor medicale performante, exista dificultati in stabilirea unui diagnostic rapid si corect”. Valoarea intregului proiect este de 3,8 milioane de lei, bani proveniti prin Programul Operational Regional. Va fi modernizat demisolul si parterul unde vor fi construite 18 cabinete medicale modernizate, sali de asteptare si incaperi conexe. De asemenea, in spatiile modernizate vor fi acordate noi servicii medicale de specialitate in regim ambulatoriu. Contributia Primariei Timisoara este de 95.348 lei. O alta unitate care va primi bani pentru modernizare este Clinica de Chirurgie Cranio - Maxilo - Faciala din cadrul Spitalului Clinic Municipal de Urgenta Timisoara. Si aici se va investi tot in ambulatoriu in baza unei finantari obtinute prin Programul Operational Regional. Intregul proiect costa 3.320.131 lei inclusiv TVA, iar constributia Primariei Timisoara este de 73.761 lei. Se extinde sistemul Telpark, iar strada Closca va avea 4 benzi De asemenea, consilierii locali vor discuta si despre inceperea lucrarilor de extindere a strazii Closca din Timisoara. Si acest proiect este cu finantare europeana, prin Programul Operational Regional. Valoarea totala a proiectului este de 14.441.761 lei cu TVA inclus, iar contributia Primariei Timisoara este de 235.897 lei. Proiectul “Modernizare strada Closca si extindere la 4 benzi – sector Bulevardul Cetatii - Ovidiu Balea” este inclus in Planul Integrat de Dezvoltare al Polului de Crestere Timisoara. Strada este impartita in doua sectoare: strada Closca - intre Bulevardul Cetatii si Piata Avram Iancu avand o lungime de 507 metri si o latime de 14 metri cu patru benzi de circulatie, cate doua pe sens. Al doilea sector este intre Piata Avram Iancu si strada Ovidiu Balea cu o lungime de 1.250 metri si sase metri latime. Si pe acest sector strada se va extinde si moderniza la patru benzi de circulatie, cate doua pe sens. Consilierii locali vor lua in discutie si solicitarea Administrarii Domeniului Public de concesionare a unor strazi din Timisoara. Este vorba despre extinderea serviciilor Telpark pe strazile M. Kogalniceanu, Crizantemelor, Amforei, Labirint si zona Stadion Dan Paltinisanu.

Ne extind sistemul Telpark pe inca niste strazi si impart bani la cateva spitale la rectificarea bugetului pe 2010!  Consilierii locali se intrunesc in sedinta extraordinara, marti.

Unul din spitalele care vor primi bani este cel de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babes”, in baza unei finantari europene la care va contribui si Primaria Timisoara. Conform proiectului de hotarare care va fi supus consilierilor locali, „ infrastructura ambulatoriului spitalului este veche, cabinetele medicale de specialitate sunt insalubre si fara dotari minime, circuitele functionale sunt corespunzatoare, iar serviciile medicale paraclinice si de laborator sunt insuficiente si slabe calitativ, prin lipsa echipamentelor medicale adecvate. Din cauza spatiilor neadecvate si lipsei echipamentelor medicale performante, exista dificultati in stabilirea unui diagnostic rapid si corect”. Valoarea intregului proiect este de 3,8 milioane de lei, bani proveniti prin Programul Operational Regional. Va fi modernizat demisolul si parterul unde vor fi construite 18 cabinete medicale modernizate, sali de asteptare si incaperi conexe. De asemenea, in spatiile modernizate vor fi acordate noi servicii medicale de specialitate in regim ambulatoriu. Contributia Primariei Timisoara este de 95.348 lei.

O alta unitate care va primi bani pentru modernizare este Clinica de Chirurgie Cranio – Maxilo – Faciala din cadrul Spitalului Clinic Municipal de Urgenta Timisoara. Si aici se va investi tot in ambulatoriu in baza unei finantari obtinute prin Programul Operational Regional. Intregul proiect costa 3.320.131 lei inclusiv TVA, iar constributia Primariei Timisoara este de 73.761 lei.

Se extinde sistemul Telpark, iar strada Closca va avea 4 benzi

De asemenea, consilierii locali vor discuta si despre inceperea lucrarilor de extindere a strazii Closca din Timisoara. Si acest proiect este cu finantare europeana, prin Programul Operational Regional. Valoarea totala a proiectului este de 14.441.761 lei cu TVA inclus, iar contributia Primariei Timisoara este de 235.897 lei. Proiectul “Modernizare strada Closca si extindere la 4 benzi – sector Bulevardul Cetatii – Ovidiu Balea” este inclus in Planul Integrat de Dezvoltare al Polului de Crestere Timisoara.

Strada este impartita in doua sectoare: strada Closca – intre Bulevardul Cetatii si Piata Avram Iancu avand o lungime de 507 metri si o latime de 14 metri cu patru benzi de circulatie, cate doua pe sens. Al doilea sector este intre Piata Avram Iancu si strada Ovidiu Balea cu o lungime de 1.250 metri si sase metri latime. Si pe acest sector strada se va extinde si moderniza la patru benzi de circulatie, cate doua pe sens.

Consilierii locali vor lua in discutie si solicitarea Administrarii Domeniului Public de concesionare a unor strazi din Timisoara.

Este vorba despre extinderea serviciilor Telpark pe strazile M. Kogalniceanu, Crizantemelor, Amforei, Labirint si zona Stadion Dan Paltinisanu.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Etichete


    Pareri

  1. Pastele ma-mii lor cui telparku lor. locuri de parcare ioc da panouri cu telpark peste tot in oras. Rusine primariei ca-si bate joc de noi