EXCLUSIV! DNA a inceput urmarirea penala impotriva lui Nicusor Miut, directorul Directiei Patrimoniu din Primaria Timisoara

Procurorii anticoruptie au inceput urmarirea penala impotriva mai multor functionari publici din Primaria Timisoara, in special de la Directia Patrimoniu, acuzati de implicarea in activitati infractionale care au dus la prejudicierea bugetului local cu peste 200.000 de euro. Printre cei acuzati de procurorii DNA se regasesc directorul Directiei Patrimoniu, Nicusor Miut, si seful Biroului Spatii si Terenuri, Marius Voicu. Obiectul anchetei demarate de DNA inca din primavara acestui an, il constituie terenul pe care se afla baza sportiva si de agrement „Heaven”, care a fost inchiriata omului de afaceri Dorin Epure la un pret derizoriu, de doar 2.500 de lei pe luna, majorat ulterior din cauza inflatiei pâna la 5.000 de lei pe luna. Mai mult, Primaria a perceput chirie doar pe 3.200 de metri patrati, in conditiile in care suprafata reala de teren pe care se afla clubul, restaurantul si strandul din zona Stadion este de 15.000 de metri patrati. Desi contractul de inchiriere a expirat la sfârsitul anului 2009, chiriasul Dorin Epure a solicitat prelungirea acestuia pe motiv ca are nevoie de timp pentru a-si recupera investitia de aproape 2 milioane de euro. Directorul de la Patrimoniu, Constantin Niculor Miut considera ca nu are nimic de ascuns si spune ca a luat act de decizia celor de la DNA si ca va spune tot ce stie despre acest caz: „Este real, am fost anuntati de DNA Timisoara ca s-a inceput urmarirea penala in acest dosar, in care sunt cercetati mai multi functionari din Primarie. Asta e, ne vom prezenta pentru a spune ce stim. Din câte cunosc eu, domnul secretar Ioan Cojocari nu este cercetat in acest caz”, a spus directorul Directiei Patrimoniu, Nicusor Miut. Trebuie sa mai spunem ca Primaria Timisoara a intrat in posesia celor 15.000 de metri patrati de teren in anul 2001, cand i-a achizitionat de la fostul proprietar SC ICM SA Timis. Pretul tranzactiei a fost de 3,5 miliarde de lei vechi. Semnatarii acelui contract de vânzare-cumparare din partea ICM, directorii Mihail Panaitescu si Ion Terescu, au fost condamnati ulterior la câte cinci ani de inchisoare, pentru comiterea mai multor infractiuni de fals, abuz in serviciu si evaziune fiscala. Mai exact, au cerut ca reprezentantii Primariei sa vireze banii in contul unei firme capusa, nu in cel al ICM. inca de atunci, au existat unele semne de intrebare privind virarea banilor de catre Primarie intr-un cont fantoma si nu in contul corect al societatii al carei bun s-a vândut...

Procurorii anticoruptie au inceput urmarirea penala impotriva mai multor functionari publici din Primaria Timisoara, in special de la Directia Patrimoniu, acuzati de implicarea in activitati infractionale care au dus la prejudicierea bugetului local cu peste 200.000 de euro.

Printre cei acuzati de procurorii DNA se regasesc directorul Directiei Patrimoniu, Nicusor Miut, si seful Biroului Spatii si Terenuri, Marius Voicu.

Obiectul anchetei demarate de DNA inca din primavara acestui an, il constituie terenul pe care se afla baza sportiva si de agrement „Heaven”, care a fost inchiriata omului de afaceri Dorin Epure la un pret derizoriu, de doar 2.500 de lei pe luna, majorat ulterior din cauza inflatiei pâna la 5.000 de lei pe luna.

Mai mult, Primaria a perceput chirie doar pe 3.200 de metri patrati, in conditiile in care suprafata reala de teren pe care se afla clubul, restaurantul si strandul din zona Stadion este de 15.000 de metri patrati.

Desi contractul de inchiriere a expirat la sfârsitul anului 2009, chiriasul Dorin Epure a solicitat prelungirea acestuia pe motiv ca are nevoie de timp pentru a-si recupera investitia de aproape 2 milioane de euro.

Directorul de la Patrimoniu, Constantin Niculor Miut considera ca nu are nimic de ascuns si spune ca a luat act de decizia celor de la DNA si ca va spune tot ce stie despre acest caz: „Este real, am fost anuntati de DNA Timisoara ca s-a inceput urmarirea penala in acest dosar, in care sunt cercetati mai multi functionari din Primarie. Asta e, ne vom prezenta pentru a spune ce stim. Din câte cunosc eu, domnul secretar Ioan Cojocari nu este cercetat in acest caz”, a spus directorul Directiei Patrimoniu, Nicusor Miut.

Trebuie sa mai spunem ca Primaria Timisoara a intrat in posesia celor 15.000 de metri patrati de teren in anul 2001, cand i-a achizitionat de la fostul proprietar SC ICM SA Timis. Pretul tranzactiei a fost de 3,5 miliarde de lei vechi. Semnatarii acelui contract de vânzare-cumparare din partea ICM, directorii Mihail Panaitescu si Ion Terescu, au fost condamnati ulterior la câte cinci ani de inchisoare, pentru comiterea mai multor infractiuni de fals, abuz in serviciu si evaziune fiscala.

Mai exact, au cerut ca reprezentantii Primariei sa vireze banii in contul unei firme capusa, nu in cel al ICM. inca de atunci, au existat unele semne de intrebare privind virarea banilor de catre Primarie intr-un cont fantoma si nu in contul corect al societatii al carei bun s-a vândut…

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

  Pareri

 1. ce mufa de tigan are infractoru asta , si cu drapelu tarii in spate de zici ca-i sefu de la CIA-ei !
  mama cate are asta pe constiinta. io nu cred ca va pati ceva. el cu ciuhandu si cojocari or dat si vandut ilegal case de la L.112/95 la o gramada de mari sefi incepand cu judecatori procurori si terminand cu politisti.

 2. Era si cazul sa il salte pe imparatul Miut… Pe cand o sa vad o sitre ca l-au umflat si pe Cojocari?
  Bine zici, *limba*, cate au astia pe constiinta… de fapt, u cred ca au constiinta

 3. Inca nu se poate spune ca se sparge gasca de la primarie…Ar fi si Cojocari,Bondrea-acel calm purtator de cuvint…Majoritatea jafurilor imobiliare s-au facut cu milostiva grija a celor din primarie,mina in mina cu functionarii de la Cartea Funciara sau notari(prietenii stiu mai bine cine sint acestia…)Chiar si aprobarile de mansarde s-au facut prin prietenii trainice,FARA un control al Inspectoratului de Constructii la singe…Sint deja blocuri mansardate in 2008 la care nivelul boxei a COBORIT de la 1,90 la 1,50…Ca sa nu mai vorbim de parcarile facute prost in Lipovei-pe Silistra…Cred ca o sa vina Peter Pan pina cind se vor afla toate matzparlicurile facute in ,,glorioasa”era Ciuhandu…Adica niciodata…

 4. ce treaba are purtatorul de cuvant?:) unii sunt blonavi rau de tot. rau, rau!

 5. @ Malin…Am gresit,era vorba de distinsa doamna Junie…Boncea saracul de el,este pe post de portavoce…Scuze!!

 6. mama-mia ,ce bine i se potriveste la mufa lui un costum gri cu dungi albe ..nou sa fie ca deh vine Craciunul ! Si biata lui vila proaspat reabilitata e scoasa de sub sechestru sau e a bocciului asta ?!

 7. Seful DNA Timis lucreaza p\la primarie la directia Comunicare.
  Domnule ziarist sa solicitati lista de la primarie cu cei care au primit locuinte si spatii comerciale fara ca sa indeplineasca criteriile.printre acestia sunt si magistrati de aceea nici unul din conducerea primariei nu a patit nimic.