Evita amenzile. RETIM te ajuta sa scapi legal de deseurile din constructii la Timisoara si in mai multe localitati din judet

TIMISOARA. Timisorenii care vor sa zugraveasca sau sa faca reparatii in case si apartamente, pot scapa de molozul rezultat din constructii cu ajutorul RETIM.

RETIM pune la dispozitie containere de patru dimensiuni diferite, ce pot fi inchiriate de clientii din Timisoara, zona periurbana, Lugoj, Buzias, Recas si localitatile din mediul rural in care opereaza firma de salubrizare. Cel mai mic recipient are o capacitate de 1,7 mc, iar celelalte au 3, 7 sau 22 mc. In aceste containere se pot pune: pamant, lemn, amestecuri de beton,caramizi, tigle sau materiale ceramice.

Aceste deseuri se colecteaza contra cost, pe baza de contract/comanda scris prin urmatoarele modalitati:

Online – la adresa de email : [email protected]

La Biroul Relatii Clienti RETIM se incheie Contractul si Formularul de comanda cu mentiunile care cuprind datele personale (BI/CI, CNP, adresa, telefon, numar inregistrare ORC, Cod Fiscal, cont banca, stampila), capacitatea containerului si locatia unde clientul doreste amplasarea lui, precum si perioada pentru care are nevoie de container, urmand ca RETIM sa programeze amplasarea containerului.

PRETUL pentru colectarea, transportul și eliminarea deseurilor din constructii/inerte pentru:
– Persoane juridice este de 300 lei/ mc + TVA, la care se adauga

Chirie container 1,7mc = 8 lei/ zi + TVA; disponibil doar pentru municipiul Timișoara, maximum 3 zile lucratoare de la data amplasarii.
Chirie container 3mc = 10 lei/ zi + TVA; doar pentru municipiul Timișoara, maximum 3 zile lucratoare de la data amplasarii.
Chirie container 7mc = 14 lei/ zi + TVA; maximum 5 zile lucratoare de la data amplasarii
Chirie container 22mc = 30 lei/ zi + TVA; maximum 10 zile lucratoare de la data amplasarii

– Persoane fizice este de 303,45 lei/mc (TVA inclus) la care se adauga

Chirie container 1,7mc = 9,50lei/ zi (TVA inclus); disponibil doar pentru municipiul Timișoara, maximum 3 zile lucratoare de la data amplasarii.
Chirie container 3mc = 11,90 lei/ zi (TVA inclus); doar pentru municipiul Timișoara, maximum 3 zile lucratoare de la data amplasarii.
Chirie container 7mc = 16,60 lei/ zi (TVA inclus); maximum 5 zile lucratoare de la data amplasarii
Chirie container 22mc = 35,70 lei/ zi (TVA inclus); maximum 10 zile lucratoare de la data amplasarii„, au transmis reprezentantii RETIM pentru opiniatimisoarei.ro.

Cei care au cantitati mici de deseuri din constructii, si nu au nevoie de inchirierea unui container, le pot duce la cele 4 centre de colectare din oras:

Calea Torontalului, nr. 94 ( L-V: 9:00-19:00, S: 8:00-16:00 )
Calea Mosnitei, nr. 2-4 ( L-V: 9:00-19:00, S: 8:00-16:00 )
Str. A Imbroane, nr. 70 ( L-V: 9:00-19:00, S: 8:00-16:00 )
Calea Chisodei, Str. Mile Carpenisan, nr 3 ( L-V: 9:00-17:00, S: 8:00-16:00)

Cantitatea maxima acceptata la centre care este de 1mc/persoana/luna. Deseurile trebuie puse in saci de rafie si sunt excluse deseuri precum polistiren, poliuretan, vata minerala si bazaltica.

RETIM este o companie autorizata sa preia deseurile din constructii, dupa care trece la sortarea, recuperarea sau eliminarea acestora, sau refolosirea unora la diverse activitati.

Serviciul oferit de RETIM ajuta si la evitarea unor sanctiuni din partea autoritatilor.

De la inceputul anului pana in prezent Politia Locala Timisoara a aplicat peste 50 de amenzi, cu o valoare totala de aproape o jumatate de milion de lei, celor care au abandonat deseuri din constructii pe domeniul public sau au predat acest tip de deseuri unor persoane neautorizate.

Politistii locali din cadrul Serviciului Protectia Mediului au aplicat anul acesta, pentru abandon deseuri, inclusiv resturi de la amenajari, constructii, un numar de 52 sanctiuni contraventionale in valoare totala de 467.500 lei, atat conform HCL 393/2023 privind aprobarea Regulamentului serviciului de salubrizare a Municipiului Timisoara, cat si conform OUG 92/2021 privind regimul deaseurilor. Sanctiunile sunt aplicate in functie de cantitatea si compozitia resturilor abandonate, cat si de zona, atat in apropierea pubelelor, pe strazile municipiului, unde se formeaza rampe clandestine, cat si pe terenuri virane, in apropierea santierelor, in aceasta categorie intrand inclusiv predarea deseurilor catre operatori neautorizati„, au spus reprezentantii Politiei Locale Timisoara pentru opiniatimisoarei.ro.

Pentru mai multe detalii despre modul in care va puteti debarasa de deseurile din constructii, puteti consulta site-ul oficial retim.ro.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Țevile de plastic rezultate din modificarea sau reapare instalații sanitare unde se pot preda sau gălețile de vopsea lavabila? La punctele de colectare nu le accepta!

  2. Țevile se depun la Friț în cur.

    Gălețile se atârnă de capetele țevilor.

  3. Retim..si tragi apa.
    Cumperi un Tv, primesti 3 bucati de Polistiren. Primesti polistiren si la jucarii mai mari sau produse mai mici.
    Nu ai voie sa il pui in Tomberon, Nu il ridica, nu se pune la plasric, hartie, etc., dar il primeste la punctul de colectare.
    Eu care am contractul cu Retim, in care se spune ca imi ridica, Gunoiul! pai, Eu nu mai folosesc Polistirenuleste un deseu pt mine= gunoi. Nu ??!
    Da, dar mai bine i.au masina si ma duc 5 km sa duc 2 bucati de polistren, sau daca ai un scaun rupt sau o Oala de 5 litri, sau Borcan, Nu intra in clopot, ce sa spun de Oglinda/ oglindjoara, alte si altele..
    De ce este dificil ca Retim, pe care eu il Platesc o data / luna, sa vina cu o masina si sa i.a aceste produse? Sau sa aduca un container sa il puna in zona pt cei care Nu au masina, care circula cu STPT,ul. Ok eu care am masina..merg..duc..oala, scaunul cand e nevoie si polistienul, dar / stie cineva de amprenta de carbon, sau ceva de genul, pt un polistiren !???
    Stai !
    Sunt singurii pe piata,.. alta era treaba daca era concurenta..

    • Retim știe doar să crească tarifele la fiecare 3 luni iar celor din primărie nu le pasă. Iar noi suntem clienți captivi și buni de plată.