Everseen, compania care a revolutionat industria de retail din intreaga lume, are birou si la Timisoara. Alan O’Herlihy: ‘Aici e nava mama a cercetarii’

TIMISOARA. Compania de tehnologie Everseen, specializata in Deep Learning si Machine Vision, si-a deschis noul birou din Timisoara, primul din Romania si al doilea din aceasta zona a Europei.

Povestea Everseen in Romania a inceput cu sase ani in urma, cand ideile au intalnit omul potrivit.

Principalul motiv pentru care am ales Timisoara a fost directorul nostru tehnic. El a venit la Universitatea din Dublin, iar noi am primit o finantare de la guvernul irlandez, cand am pornit Everseen, si am colaborat cu universitatea. Asa ne-am cunoscut. CTO-ul, Bogdan Ciubotaru, este din Arad si avea o multime de conexiuni la Timisoara, mai ales la Universitatea Politehnica, iar noi eram in cautarea unor oameni cu experienta. In Timisoara sunt mai multe companii si exista experienta in domeniu. Astfel, ni s-a spus sa venim la Timisoara si pentru ca sunt mici costurile. Noi am spus ca nu ne intereseaza costurile, ci sa facem lucrurile sa functioneze„, a spus fondatorul Everseen, Alan O’Herlihy.

Noul sediu al Everseen se afla la ultimul etaj al cladirii UBC 1 a Iulius Town, un loc ce ofera o priveliste superba asupra orasului. Aici vor lucra peste 100 de oameni care vor incerca sa dezvolte cat mai mult produsele companiei si sa le lanseze si pe piata romaneasca.

Angajatii au parte de un spatiu generos, birourile de lucru fiind pozitionate fata in fata. Pentru a oferi o atmosfera cat mai familiala, pe pereti sunt agatate tablouri ce reprezinta persoanje indragite din lumea filmelor animate. Familly Guy, The Simpsons, Dragon Ball Z sau Venom sunt doar cateva dintre filmele si serialele prezente in noul sediu.

Aici este nava-mama, ca sa spun asa. Toata cercetarea porneste de aici, iar apoi ii implicam pe colegii din Belgrad. Uneori avem chiar concursuri intre cele doua orase si asta face lucrurile interesante. Directorul Tehnic a locuit in Irlanda pentru 10 ani. Sase dintre ei ne-a fost alaturi la biroul nostru din Cork, iar acum s-a mutat aici. Este aici fulltime, deci aici este Hub-ul. Totul a început de aici, iar celelalte birouri vor fi sateliti. Anul viitor vom deschide birouri in Miami, in prima jumatatea a anului, si la Tokyo. Avem nevoie de o multime de oameni buni in Romania pentru a sustine grupul. Noi avem, de obicei, cam 20 de oameni de aici in Statele Unite in marea majoritate a timpului, se rotesc in trei orase mari pentru trei clienti mari in America. Le oferim oamenilor si sansa sa se mute in America. Spre exemplu, am fost la Belgrad in incercarea de a convinge mai multi angajati sa se mute peste hotare si pe oamenii de aici i-am intrebat daca nu vor sa mearga in Tokyo„, a declarat Alan O’Herlihy.

Pe langa birourile dedicate cercetarii, pentru a pastra concentrarea angajatilor, Everseen le-a creat si o camera de pauza, pe care o pot folosi oricand si in care angajatii isi pot discuta ideile intr-un mediu mai relaxant. Pentru a se detensiona, tinerii pot face box sau pot incerca jocuri video pe un aparat amplasat in sala.

Tehnologia pe care noi o cream este una destul de dificila, piata este foarte competitiva si trebuie sa fim inaintea tuturor in ceea ce inseamna performanta si tehnologie, asa ca lucram foarte mult, recrutam oameni care se potrivesc culturii noastre, dar ei trebuie sa se si distreze. Asta e o parte cheie a muncii in companie. Nu stam sa verificam orarele oamenilor, noi avem nevoie de rezultate, iar parte din proces este si distractia. Am amenajat acest birou in acest fel, cel de la Belgrad a fost realizat dupa acesta, si in prezent se lucreaza si la cel de la Cork, vrem sa promovam o anumita cultura si sa ii facem pe oameni sa simta ca fac parte dintr-o familie, asta e important pentru noi„, a mai spus Alan O’Herlihy.

Compania Everseen a fost infiintata in 2008 de irlandezul Alan O’Herlihy si este specializata in dezvoltarea de software pentru reducerea pierderilor la punctele de vanzare in industria de retail.

Tehnologia dezvoltata de Everseen este folosita in prezent de cinci din primii zece cei mai prolifici retaileri la nivel mondial si utilizeaza analiza video si inteligenta artificiala pentru a reduce cu pana la 90% omisiunile care intervin la scanare in punctul de vanzare, care anual ajung la un cuantum de 90 de miliarde de dolari.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.