Noutati :

Evaluarea nationala in Timis, in linie dreapta. Incep inscrierile pentru admiterea in clasa a IX-a

11 iunie, 2013 - 12:56 PM
Autor: Dana Constantin      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Elevii de clasa a VIII-a au ajuns la final de an scolar. Pentru ei insa, emotiile de-abia acum incep. In perioada 17-19 iunie au loc inscrierile pentru evaluarea nationala.

Probele scrise la limba si literatura romana, limba materna si matematica se desfasoara in 25, 26 si 27 iunie.

In 29 iunie, cel tarziu pana la ora 16.00, se vor afisa rezultatele. Contestatiile se pot depune in aceeasi zi, pana la ora 20.00. Acestea vor fi analizate in perioada 30 iunie-2 iulie iar in 3 iulie se afiseaza rezultatele finale.

Completarea optiunilor in fisele de inscriere de catre absolventii clasei a VIII-a si de catre parintii acestora, asistati de diriginti, se va face in perioada 5 – 9 iulie. Tot in aceeasi perioada vor fi completate fisele de inscriere si de catre absolventii clasei a VIII-a proveniti din alte judete .

Inscrirea si repartizarea candidatilor pentru invatamant special se va face intre 11 si 13 iulie, iar repartizarea candidatilor pe locurile speciale pentru romi intre 8 si 10 iulie.

Prima repartizare computerizata in invatamantul liceal de stat a absolventilor clasei a VIII-a va avea loc in 16 iulie.

Afisarea in unitatile de invatamant gimnazial a listelor cu absolventii repartizati proveniti din scolile respective si a listei cu locurile neocupate in licee se va face in 17 iulie, iar dosarele de inscriere  se vor putea depune intre 17 iulie si 26 iulie.

Cea de-a doua repartizare computerizata a absolventilor de clasa a VIII-a care nu au fost cuprinsi in prima etapa va avea loc in 25 iulie, iar a treia etapa se va desfasura  in perioada 5 – 6 septembrie.

Repartizarea candidatilor din seriile anterioare care au implinit varsta de 18 ani pana la data inceperii cursului anului scolar 2013 – 2014 pe locurile de la invatamantul seral si cu frecventa va avea loc intre 24 si 26 iulie.

Anul acesta, 5463 de elevi din judetul Timis vor termina clasa a VIII-a. Reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean estimeaza ca, dintre acestia, in jur de 5000 de elevi, inclusiv cei din seriile anterioare, se vor inscrie la evaluarea nationala. Restul elevilor sunt fie corigenti, fie cu situatia scolara neincheiata.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...