Noutati :

European Business Club, deschis la Timisoara. Oamenii de afaceri dau mana cu autoritatile locale!

12 decembrie, 2011 - 09:39 PM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: ECONOMIC
2

TIMISOARA. Un club al oamenilor de afaceri a luat fiinta la Timisoara cu scopul de a elimina birocratia stufoasa care se practica in prezent in relatia dintre afaceristi si autoritati!

Unul dintre principalele scopuri pe care le are crearea European Business Club (EBC) Timisoara il reprezinta unirea intereselor oamenilor de afaceri de peste hotare, dar si din interior, pentru a trece mai usor prin etapele unei investitii in Banat.

Rolul EBC este de a comunica mai mult intre noi si de a afla care sunt problemele pe care le intampinam pentru ca, odata pusi de acord, sa deschidem un dialog real cu autoritatile locale“, a precizat Dan Bedros, unul dintre artizanii infiintarii Clubului.

Gilberto Tiveron, presedintele Confindustria Romania, filiala Timis, a subliniat faptul ca, in timp de criza, investitiile trebuie sa creasca, acest fenomen concretizanduse in locuri de munca in plus, slujbe mai bine platite si, in final, un stil de viata mai bun. Si numai printr-un acord reciproc, investitori-autoritati, acest obiectiv devine realizabil.

Peter Hochmuth, presedintele Clubului Economic German, considera ca unul dintre avantajele infiintarii European Business Club Timisoara il reprezinta, pe langa crearea unei punti intre mediul de afaceri si autoritati, si dezvoltarea unei conexiuni intre cele doua entitati si banci, prin obtinerea de conditii fiscale flexibile, fara de care investitiile nu ar avea succes.

Este o initiativa care ajuta pe toata lumea. Prin organizarea acestui club, legatura dintre autoritati si oamenii de afaceri va fi mai lesnicioasa. O salut si ma bucur ca exista interes din partea investitorilor pentru Timisoara“, a spus primarul Gheorghe Ciuhandu, prezent si el la lansarea EBC.

De aceeasi parere a fost si Constantin Ostaficiuc, presedintele Consiliului Judetean Timis, care a laudat initiativa de a simplifica relatiile dintre cele doua parti si de a ajuta investitorii sa aiba conditiile prielnice pentru ca proiectele lor sa duca la dezvoltarea judetului.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Membrii fondatori ai European Business Club sunt Clubul oamenilor de afaceri francezi – reprezentat de d-l Dan Bedros, Clubul oamenilor de afaceri germani – reprezentat de d-l Peter Hochmuth, clubul oamenilor de afaceri italieni – reprezentat de d-l Gilberto Tiveron si Grupul Clivia reprezentat de d-l Petrisor Morar. Si-au anuntat dorinta de a fi inclusi si alte doua Cluburi in categoria membrilor fondatori.

  2. E OK