Etnobotanicele, in dezbatere publica la Timisoara! Crezi ca ar trebui interzise plantele halucinogene? Vino sa spui!

Cosumatorii, vanzatorii sau simplii timisoreni nemultumiti ca se comercializarea sau se consuma „droguri legale” in oras sunt asteptati la Primaria Timisoara, peste o saptamana, adica in 15 decembrie, incepand cu ora 12.00, la o dezbatere publica privind doua proiecte de hotarare ce vizeaza comercializarea in Timisoara a plantelor halucinogene.

Conform primului proiect supus dezbaterii, „se interzice comercializarea, depozitarea, fabricarea, distributia, detinerea, oferirea, transmiterea, achizitionarea, producerea, intermedierea si utilizarea plantelor, substantelor si preparatelor stupefiante, halucinogene, euforice si psihotrope, de orice fel si indiferent de regimul juridic reglementat de legislatia in vigoare. Nerespectarea prevederilor hotararii constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda contaventionala cuprinsa intre 5 000 si 10 000 lei, cu exceptia faptelor care intrunesc elementele constitutive ale unei infractiuni, situatie in care vor fi sesizate organele de urmarire penala„.

Al doilea proiect suspus dezbaterii prevede conditiile de amplasare a punctelor de comercializare a plantelor, substantelor si preparatelor stupefiante, halucinogene, euforice si psihotrope, altele decat cele al caror regim juridic este reglementat prin legislatia in vigoare. Astfel, consilierii locali vor ca aceste magazine sa nu fie amplasate pe o raza de 1000 m in jurul scolilor, universitatilor sau a cantinelor si internatelor.
Informatii suplimentare se pot obtine la Biroul Aparatului Propriu de Lucru al Consiliului Local – tel. 0256/408.341. Propuneri in legatura cu aceste materiale pot fi trimise pana luni 20 decembrie 2010, catre Primaria Timisoara – Biroul Relatii Publice, cam. 120, prin fax – 0256/204.886, sau e-mail – [email protected].

Proiect de hotarare din 25.11.2010 privind reglementarea comercializării plantelor, substanţelor şi preparatelor stupefiante, halucinogene, euforice şi psihotrope în municipiul Timisoara

Proiect de hotarare din 06.12.2010 privind conditiile de amplasare a punctelor de comercializare a plantelor, substantelor si preparatelor stupefiante, halucinogene, euforice si psihotrope, altele decat cele ale caror regim juridic este reglementat prin legislatia in vigoare

[poll id=”43″]

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Rusine dezaxatilor care se declara impotriva acestei HCL. Sunt sigur ca astia care vor etnobotanice sunt fie in sevraj, fie retarzi capabili sa ia credit cu buletinu ca sa traga pe nara o juma de an si dupa aia… Dumnezeu cu mila. Doamne, ce a ajuns lumea, de pune la indoiala astfel de initiative. La ora la care am votat eu contra etnobotanicelor, 40% votasera pentru!!!??? La munca, bolnavilor! Silnica si cat mai lunga, macar pana la varsta de pensionare propusa de bocaitzi!

  2. sunt de acord cu interzicerea acestor porcarii ,DAR mai ales sa nu le mai consume idiotul care-si spune primar si raspunde la numele de javra CIUHANDU .A! Scuze ala era SPATARU seful gardienilor Ciuhandu e stapanul javrei 🙂