Noutati :

Este oficial! Convorbirile si e-mailurile romanilor vor fi supravegheate, dupa ce Basescu a promulgat Legea Big Brother

12 iunie, 2012 - 04:31 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
1

Este oficial! Toate convorbirile si toate e-mailurile pe care le trimit sau le primesc romanii vor fi stocate si supravegheate. Presedintele tarii a promulgat, marti, Legea privind retinerea datelor generate sau prelucrate de furnizorii de retele publice de comunicatii electronice. Este vorba despre Legea Big Brother.

Potrivit unui comunicat al Presedintiei, seful statului a semnat, marti, decretul pentru promulgarea Legii privind retinerea datelor generate sau prelucrate de furnizorii de retele publice de comunicatii electronice si de furnizorii de servicii de comunicatii electronice destinate publicului, precum si pentru modificarea si completarea Legii nr.506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice.

Camera Deputatilor a adoptat, pe 22 mai, cu 197 de voturi „pentru”, 18 voturi „impotriva” si 13 abtineri, proiectul legii privind retinerea datelor generate sau prelucrate de furnizorii de retele publice de trafic de telefonie si internet, cunoscuta ca Legea „Big Brother”.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Hmm, oare cine a scris/aprobat articolul asta, nu e vorba de stocarea convorbirilor si a mailurilor. De cativa ani e contrazisa idiotenia asta si credeam ca doar retardatii si cei fara acces la informatie nu au prins ideea.
    „Furnizorii de telefonie fixă, mobilă şi internet sunt obligaţi să stocheze timp de şase luni toate datele legate de convorbirile telefonice şi schimbul de email-uri, cu excepţia conţinutului corespondenţei electronice sau al convorbirii telefonice. În cazul reţelelor de telefonie fixă şi mobilă trebuie să se reţină numărul celui care formează, numărul destinatarului, numărul celui spre care a fost redirecţionat apelul, precum şi numele acestora. În cazul serviciilor de internet, se vor reţine utilizatorul, serviciul de telefonie folosit, numărul de telefon al apelantului şi al destinatarului, numele şi adresa abonaţilor, identitatea echipamentului folosit”