Noutati :

Este oficial! Clinica de Dermatologie din Timisoara se muta in Complexul Studentesc doar dupa amenajarea fostului sediu al Universitatii Tibiscus, au decis consilierii locali

23 aprilie, 2013 - 04:54 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Aplauze si ironii in Sala de Consiliu a Primariei Timisoara! Cu toate acestea, consilierii locali si-au dat acordul pentru mutarea Clinicii de Dermato-Venerologie in fostul sediu al Universitatii Tibiscus din Complexul Studentesc!

Dupa o serie de proteste spontane in curtea clinicii de pe strada pietonala Marasesti, cateva cadre medicale de la Dermatologie au participat mai pasnic decat era de asteptat la sedinta de Consiliu Local de marti. S-a discutat mai bine de jumatate de ora pe marginea mutarii clinicii in cladirea Primariei de pe strada Daliei.

Pana si consilierii locali ai PDL, care s-au declarat impotriva mutarii institutiei sanitare, au fost de acord cu mutarea. Cu o singura conditie! Ca mutarea sa nu se produca inainte ca sediul de pe Daliei sa fie amenajat, atat in interior, cat si in parcare.

Desi trebuia sa inceapa la ora 15:00, sedinta ordinara de marti a inceput cu aproape o ora mai tarziu. In tot acest timp primarul a dezbatut mutarea clinicii in biroul lui, cu toti consilierii locali, reprezentanti ai tuturor partidelor. A incercat sa-i convinga sa fie de acord cu ideea lui si se pare ca a reusit!

„Cred ca pana la urma noi trebuie sa decidem ce e mai bine pentru cetatenii care ajung acolo. Stiti foarte bine ca noi, grupul PDL, ne-am manifestat public ca fiind impotriva mutarii clinicii, tocmai pentru ca am vazut ca exista niste dispute. Daca veti aproba, ma refer la majoritate, amendamentul pe care eu vreau sa-l fac, cred c-am putea gasi o solutie. Eu vreau, ca si consilier, ca abia in momentul in care acea clinica are toate conditiile, sa fie mutat. Asta este conditia cu care grupul PDL va vota proiectul”, a explicat consilierul local Ovidiu Ciuhandu (PDL).

Primarul Nicolae Robu a laudat imediat amendamentul alesului local.

„Nici nu s-a pus problema sa se faca mutarea in conditiile de acum. Pacientii vor avea parte de cu totul si cu totul alte conditii, mult mai bune decat cele actuale”, a promis Robu.

Cadrele medicale din sala au reactionat imediat si au strigat „nu e adevarat”! Explicatia primarului nu a intarziat sa apara. „Aici nu e mahala, nu este curtea spitalului unde dumneavoastra sa faceti circul pe care il faceti de o saptamana! Aici nu se vorbeste decat cand se da cuvantul. Ati dovedit o lipsa de respect pentru cetatenii acestui oras, in frunte cu seful clinicii. Chiar vreti sa proiectam pe ecran acele saloane de 8 paturi? Sa vad atunci cum va mai uitati in ochii nostri! Voi cere pompierilor si celor care mai dau avize de functionare sa verifice daca acolo sunt indeplinite conditiile anti-incendiu si celelalte. E penibil”, a avertizat Nicolae Robu.

„Nu ne amenintati, domnule primar! Nu ne amenintati!”, s-a auzit din sala.

Replica de la primar nu a intarziat sa apara: „Nu vociferati aici ca in mahala, ca nu suntem in mahala”.

Seful sectiei de Dermatologie, Caius Solovan, a primit aprobarea sa explice de ce medicii si asistentele nu sunt de acord cu mutarea si de ce s-au organizat protestele in curtea clinicii.

„Nu am sesizat pe agenda dumneavoastra electorala aceasta idee de a muta Dermatologia. Nu este o claidre revendicata, este in administratia primariei, sunt alte 4-5 clinici revendicate, pe care platiti chirie. Am investit in acea clinica si acum investim iarasi? Cati bani o sa bagati acolo?”, si-a motivat medicul Caius Solovan punctul de vedere, momente in care primarul Robu le zambea celorlalti consilieri.

Caius Solovan: Eu sunt cel pe care domnul Robu l-a tot injosit in presa!

„Este clinica universitara si are si atributii didactice, cu o sala de curs, care nu se compara cu ceea ce are acel bloc de nefamilisti. Eu sunt acela pe care domnul Robu l-a tot injosit in presa, ca este delirant, ca n-are calitati si asa mai departe”, a completat Solovan, sustinut cu aplauze de ceilalti colegi din sala.

Consilierul local Alfred Simonis a incercat sa explice ca banii investiti in cladirea de pe strada pietonala raman acolo si ca nu se pierd.

„Pe mine, ca si ales local, in primul rand ma intereseaza pacientii si confortul pacientilor si de-abia dupa aceea confortul doctorilor si marimea salii in care isi fac cursurile. Eu am fost la Clinica de Dermatologie in anii trecuti cu diferite probleme. (…) Am fost atat in cladirea de Dermatologie, cat si in cea in care a fost Tibiscus. Daca maine luam toate paturile si le mutam dincolo, cladirea Tibiscus acum arata mai bine decat cea de Dermatologie”, a sustinut Simonis.

Primarul Robu i-a atras atentia sefului clinicii ca sefii lui si-au dat deja acordul pentru mutare (n.r. conducerea Spitalului Municipal, care administreaza Clinica de Dermato-Venerologie).

„Suntem amandoi universitari”, a precizat Robu, completat de Solovan: „eu nu mai sunt profesor, ca mi-ati luat titlul dumneavoastra”.

„Vi-l luati singur, domnule profesor, vi-l luati singur! Chiar nu va dati seama ca intrati intr-un ridicol care nu va onoreaza”, a replicat Robu.

Dupa alte cateva replici, primarul Timisoarei a anuntat ca in 4 sau 5 ani, Timisoara va avea o platforma spitaliceasca.

„Noi vom construi in Timisoara o platforma spitaliceasca si in 4-5 ani vom concentra tot ce tine de conditii spitalicesti si ne vom desprinde de aceasta incastrare pe care o avem in istorie. Dupa 200 de ani, lumea s-a schimbat. Nu mai duceti in derizoriu acea cladire spunand ca e un camin. Acolo a functionat o universitate, acea cladire este gandita astfel incat sa fie amenajata foarte bine”, a mai spus primarul Nicolae Robu.

Nici consilierul local al Uniunii Pentru Timis, Bogdan Herzog, nu a inteles de ce primarul doreste mutarea clinicii de pe strada Marasesti, in condiitile in care Primaria Timisoara plateste chirie pentru alte cladiri in care functioneaza institutii sanitare. Interventia alesului a fost aplaudata de cei din sala.

Pana la urma, consilierii locali au vrut sa afle si parerea managerului Spitalului Municipal, Octavian Mazilu.

„Multe din lucruri s-au spus. Ca si manager al Spitalului Municipal cred ca preluarea cladirii din strada Ofcea sau Daliei cum mai este ea numita ar putea fi o oportunitate pentru spital, pentru ca vom ajunge la o cladire care sa indeplineasca standardele. Eu, ca manager, imi asum acest proiect”, a spus Mazilu, aplaudat de consilieri si huiduit de angajatii clinicii.

Cu o singura abtinere, consilierii au votat cu totii mutarea Dermatologiei

In cele din urma, amendamentul consilierului PDL Ovidiu Ciuhandu, adica mutarea sa aiba loc dupa amenajarea completa in cladirea de la Tibiscus, a fost aprobat cu 23 de voturi „pentru” din 23 de consilieri prezenti, iar intregul proiect de hotarare care prevede mutarea clinicii a trecut cu 23 de voturi „pentru” si o abtinere, a lui Bogdan Herzog.

Alesii au votat asadar transferarea activitatii medicale a Clinicii de Dermato-Venerologie a Spitalului Municipal de pe strada Marasesti in Caminul cu P+4E al Colegiului Tehnic „Ion I.C. Bratianu”, situat in Timisoara, strada Daliei nr. 17. Se va muta asadar Clinica de Dermato-Venerologie, Laboratorul Spitalului Municipal, Sectia de radioterapie, farmacia si cabinetele medicale de specialitate. In plus, in fostul sediu al Universitatii Tibiscus, cladire care apartine acum Liceului Miu, se va muta si Policlinica 3 a Municipalului, cladire pentru care primaria plateste 7 euro pe metru patrat chirie.

Primarul Timisoarei a tinut sa precizeze ca mutarea efectiva se va face dupa 6 luni, in urmatoarea perioada urmand sa se faca renovarile in cladirea de pe strada Daliei. Cat despre costuri, nu se stie inca despre ce suma este vorba. Cert este ca pentru mutarea propriu-zisa a aparatelor nu va fi nevoie de licitatie publica. „Vom lucra cu fortele noastre, avem forte de munca”, a tinut sa precizeze Robu.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...