Noutati :

Elevii timisorenii, invitati la scoala de vara pentru Jurnalism si Educatie Civica Probitas 2012

5 iulie, 2012 - 01:46 PM
Autor: Anonim      
Categorie: SOCIAL
0

Fundatia Vest pentru Jurnalism Regional si Euroregional organizeaza, in cadrul programului „impreuna pentru Transparenta. Timisoara – Oras al cetatenilor”, cea de-a XII-a editie a scolii de Vara pentru Jurnalism si Educatie Civica „Probitas 2012”

Programul „Impreuna pentru Transparenta. Timisoara – Oras al cetatenilor” este implementat in asociere cu Primaria si Consiliul Local al Municipiului Timisoara si este consacrat elevilor cu varsta cuprinsa intre 12-18 ani din scolile generale si liceele timisorene.

Scoala de Vara se va desfasura la Centrul de Jurnalism din localitatea Romanesti, judetul Timis, unde participantii vor avea la dispozitie o sala de training dotata cu retea IT (4 posturi) cu acces la Internet, softuri de editare presa scrisa si audio-video si intreaga infrastructura de tiparire/productie media (echipamente de productie radio, video si foto si imprimante).

Participantii vor beneficia de pensiune completa, cazare (in camere cu doua paturi, catv, baie individuala) si masa in cadrul Centrului de Jurnalism. Aplicantii vor derula o programa extracurriculara identica pentru fiecare dintre sesiuni, pe urmatoarele coordonate:
a) training profesional privind culegerea de informatii, procesarea acestora, redactarea, editarea si productia media (presa scrisa, radio, televiziune)
b) schimburi de experienta privind activitatea jurnalistica scolara
c) dezbateri si mese rotunde privind legislatia in domeniul presei si, respectiv, administratiei locale; excursii de documentare, intalniri cu administratia locala etc.
d) work-shop-uri de autocunoastere si autoevaluare psihologica.

Programul propriu-zis al scolii de Vara se desfasoara in 4 sesiuni de cate 12 zile, pentru grupuri de 8 (7+1 cadru didactic) participanti/sesiune, dupa cum urmeaza:

Perioada:
Sesiunea 1: Duminica, 08.07 – Joi, 19.07.2012
Sesiunea 2: Duminica, 22.07 – Joi, 02.08.2012
Sesiunea 3: Duminica, 05.08. – Joi, 16.08.2012
Sesiunea 4: Duminica, 19.08 – Joi, 30.08.2012

Cele patru Sesiuni vor avea un program zilnic identic de desfasurare, conform unei grile standard, dupa cum urmeaza:
Interval orar: 09.30-13.00 – Activitati extracurriculare specifice de grup (dezbateri, activitati formative, inclusiv intalniri cu specialisti, autoritati locale, vizite de documentare, excursii de cunoastere a patrimoniului cultural local etc.)
Interval orar: 17.00-19.00 – Activitati individuale creative.
Participantii din fiecare sesiune vor edita impreuna publicatia color „Probitas 2012”, vor realiza o emisiune radio/televiziune cu durata de o ora, si vor primi o diploma de participare.

Detalii se pot obtine pe www.fundatiavest.roInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...