Noutati :

Elevii timisoreni – vicecampioni nationali la cricket! Zeci de elevi practica acest sport in capitala Banatului!

5 iunie, 2012 - 01:24 PM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: EDUCATIE
0


TIMISOARA. Cricketul a inceput sa prinda teren in Timisoara. Elevii Scolii Generale 25 au devenit vicecampioni nationali. „La inceput nu mi-a placut. Apoi am mers din curiozitate. Acum imi place mai mult decat celelalte sporturi”, ne spune Stefania Iosip, clasa a V-a.

Prichindeii timisoreni incep sa prinda gustul cricketului. Daca in toamna anului trecut, intre Inspectoratul Scolar si Asociatia Banat Lions Cricket Club, a fost semnat un protocol de colaborare, dupa numai cateva luni, zeci de elevi din 11 scoli timisorene practica acest sport. Mai mult, cei mai buni elevi ai Scolii Generale nr. 25 din Timisoara au devenit campioni judeteni si, in urma finalei cu echipa Bucurestiului, care a avut loc duminica, 3 iunie, la București, au devenit vicecampioni nationali. Echipa timisoreana, din care fac parte elevi din clasele V-VII, se numeste Cricket [email protected] 25 Timisoara.

Cricketul este un sport pe care nu l-am bagat in seama. Am mers la antrenamente din curiozitate, la inceput. Apoi a inceput sa-mi placa. Acum imi place mai mult decat celelalte sporturi pe care le-am practicat, cum este baschetul. Am sansa sa vad lumea cu ajutorul cricketului si vreau sa joc in continuare”, ne-a spus Stefania Iosip, eleva in clasa a V-a la Generala 25 si membra a echipei scolii.

Sustinem sportul juvenil in scoala. Vom prelungi protocolul de practicare a cricketului in unitatile de ivatamant pentru ca un numar cat mai mare de elevi sa-l poata practica”, a spus Marin Popescu, inspectorul scolar general din Timis.

Avem foarte multi copii care vor sa practice cricket. Sunt deja 70, de la 11 scoli, care fac parte din echipe ale unitatilor de invatamant. Pentru noi, numarul celor insteresati este foarte mare, dar ne bucura enorm interesul lor. Vrem sa mergem si sa promovam cricketul si in comunele de langa Tiisoara si din intreg judetul. Chiar va veni la Timisoara un antrenor din Australia”, a explicat Mohammad Hanna, vicepresedintele Lions Cricket Club Banat.

Cei mai buni 10 elevi din Timisoara vor alcatui echipa de juniori al Lions Cricket Club Banat si vor face deplasari impreuna cu seniorii jucand in meciurile de deschidere ale acestora. „Vom trece, astfel, la un nivel profesionist. Elevii nu vor cheltui niciun ban, nici de deplasare, nici de cazare, totul este acoperit”, adauga Mohammad Hanna.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...