Elevii de la liceul Loga transforma dezastrul in arta. Ce forme capata petele de igrasie? Acoperisul gaurit al scolii e un ‘artist’ desavarsit. FOTO!

TIMISOARA. Unul dintre cele mai vestite licee  din Timisoara, Colegiul C. D. Loga, se afla in pragul unui eveniment neobisnuit: elevii vor fi mutati din sediul ultracentral taman la marginea orasului, asta deoarece imobilul care aposteste unitatea de invatamant se afla in plin santier.

Printre necazurile aduse de acoperisul spart si de lucrarile aflate in plina desfasurare se afla urmele adanci de pe peretii salilor de clasa si a coridorului de la etajul II al liceului. Umezeala a lasat pete mari, iar zugraveala si, in unele locuri, chiar si tencuiala au cedat.

CITESTE SI: Elevii de la Liceul C.D. Loga, mutati din centrul orasului. Unde vor invata cei peste 1.000 de tineri?

Santier in scoala: incep reparatiile la acoperisul Liceului C.D. Loga, cu bani de la nemti

Direct afectata de infiltrarea apei si diferentele de temperatura a fost si Galeria LogArt, situata tocmai la etajul al doilea al cladirii. Infiintata la initiativa profesorului de arte plastice Sorin Scurtulescu, galeria a apostit, de-a lungul timpului, evenimente importante si inedite, pe simeze fiind prezenti atat elevi ai liceului, cat si artisti consacrati.

Pentru ca peretii sunt plini de pete si umezeala, activitatea galeriei a fost intrerupta, dar curatorul a venit cu o idee inedita: sa se foloseasca de pete pentru a crea un eveniment.

„Este un spatiu pe care s-a intervenit si pe care intamplarea aparent nefericita a pus stapanire. Noi vom considera intamplarea aceasta ca fericita din punct de vedere vizual ignorand repulsia sau alergia produsa de igrasie si preluand doar desenul abstract creat prin acest fel de „arta a intamplarii” care a aparut dintr-o data. Pentru cei care vor sa creada ca acest proiect este unul neserios sau ca doreste sa puna intr-o lumina negativa locatia afectata de aceasta intamplare ii vom dezarma dintru bun inceput spunandu-le ca au de fapt in fata un demers serios si nu o gluma frivola. Iar desenele datorate acestei intamplari le putem asemana cu cele mai bune lucrari de William Turner sau Max Ernst”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Sorin Scurtulescu.

Profesorul a anuntat „numele” artistilor care au adus galeria in stadiul in care se afla acum: Apa de Ploaie, Aerul de Dimineata,  Aerul de Zi, Aerul de Noapte, Umezeala de Vara, Temperatura de Interior, Vantul de Amiaza.

Lucrarea Happening-ului numită „Igrasia / Dampness” se va putea vizita intre 17 octombrie – 17 noiembrie 2014, zilnic intre orele 15-17.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.