Elevii de 10 la BAC in Timisoara! Care este secretul notei perfecte si cine sunt premiantii de la Bacalaureat 2015?

TIMISOARA. Noua medii de 10 la Bacalaureat au dus judetul Timis in fruntea clasamentului national al celor mai bune rezultate la Bacalaureat.

Trei dintre elevii cu cele mai mari note au absolvit Colegiul National Banatean, iar acum se pregatesc de admiterea la facultate.

Tudor este unul dintre cei 63 de elevi din toata tara care au luat 10 pe linie la Bacalaureat. A invatat in mod deosebit pentru probele la examen doar in clasa a XII-a, insa chiar si asa, nu se astepta sa fie printre elevii care au primit punctajul maxim.

„Nu am avut 10 pe linie in liceu, am mai participat la olimpiade si concursuri, insa nu au reusit rezultate notabile. Am fost putin stresat acum, cu examenul, stiam ca o sa iau o nota mare, dar nu ma asteptam sa fie chiar 10”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Tudor Condor, unul dintre cei trei elevi ai Colegiului Banatean, care au luat nota maxima.

elevi-nota-10-la-bac-bacalaureat (18)

Celalalte doua colege de liceu ale lui Tudor, care au luat nota zece, au avut sperante mai mari la punctajul maxim. Au invatat in aceiasi clasa inca din primul an de scoala, iar intre ele a fost mereu concurenta. Bianca si Karina au terminat clasa a opta cu media 10 si au intrat primele la liceu. Iar acum, ies tot pe primul loc din scoala.

elevi-nota-10-la-bac-bacalaureat (8)

Karina a reusit sa obtina cel mai bun punctaj, desi pentru ea ultimul an de liceu a fost unul plin de incercari. A suferit doua interventii chirurgicale intr-o singura zi si a fost imobilizata la pat timp de o luna. Cu toate acestea, boala nu a invins-o, ci a ambitionat-o.

„Am avut cateva probleme de sanatate destul de serioase, si nu am putut sa vin la scoala o luna. Nici acasa nu am putut sa fac prea multe, pentru ca am fost imobilizata la pat. Am reusit sa am rezultatul acesta pentru ca am avut foarte multa intelegere din partea profesorilor, si m-au ajutat sa recuperez. Anul asta am facut si meditatii in cadrul scolii, in fiecare sambata, si profesorii ne-au ajutat sa ne clarificam nelamuririle”, a declarat Karina Ciupa.

elevi-nota-10-la-bac-bacalaureat (25)

Bianca, una dintre prietenele Karinei, dar si principala ei concurenta, se poate mandri cu performante greu de obtinut. Nu doar ca a luat 10 la Bacalaureat, dar a reusit sa incheie toti cei 12 ani de scoala cu media 10.

„Ma asteptam sa iau o nota mare, dar tot am fost uimita cand am vazut ca am luat 10 la toate materiile. Nu pot sa spun ca am invatat in mod deosebit pentru Bac. Am invatat constant, pentru ca sunt anumite materii la care nu poti sa recuperezi tot ce nu ai invatat de-a lungul scolii”. Bianca nu a fost ambitionata doar de concurenta din scoala, ci si de sora ei, absolventa, la randul ei, cu media 10.

elevi-nota-10-la-bac-bacalaureat (12)

Cei trei elevi mai au acum de trecut un hop – examenul de admitere la facultate. Tudor vrea sa faca Medicina, inspirat de sora mai mare, care este deja doctor. Iar Bianca si Karina vor studia in continuare impreuna, la Universitatea Politehnica. Ambele vor sa urmeze Facultatea de Automatica si Calculatoare.

In judetul Timis, cei noua elevi care au obtinut nota 10 sunt de la Colegiul National Banatean, Liceul Grigore Moisil, Liceul Pedagogic Carmen Sylva si Colegiul National C.D. Loga.

LISTA PREMIANTILOR LA BACALAUREAT 2015 in TIMISOARA!  BRAVO!

Ciupa Karina – Colegiul National Banatean
Condor Tudor – Colegiul National Banatean
Stoian Bianca – Colegiul National Banatean

Ardelean Simina – Liceul Pedagogic Carmen Sylva
Siriantu Ana – Liceul Pedagogic Carmen Sylva

Copocean Tania – Liceul Grigore Moisil
Marinas Georgia – Liceul Grigore Moisil

Ciocioman Oana – Liceul Grigore Moisil

 

Doncean Madalina – Colegiul National CD Loga

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

  Pareri

 1. Bravo lor!

 2. De ce nu luati interviu si celorlalti copii de 10? De ce numai celor de la CNB? Cea mai mare promovabilitate la Bac o are Moisilul.

 3. Prea miroase a CNB!!!
  Citiți cu atenție articolul! Fetele luau nota 10 și dacă erau la alt liceu! Felicitări maximei domnișoarei care a suferit intervențiile chirurgicale, chiar e demnă de admirat!
  Păcat de jurnaliștii care au scris acest articol! Și ceilalți absolvenți de 10 meritau un interviu, nu doar cei de la CNB!
  Respect celor care înțeleg!