‘Educatie la Inaltime’, in muntii Banatului. Lectii interactive, transmise live cu drona, pentru elevii din peste 1000 de scoli. Video

TIMISOARA. Mii de elevi din toata tara vor putea descoperi frumusetile muntilor din Banat, dar si o adevarata lectie despre animalele salbatice care traiesc in zona. Totul, in cadrul proiectului ‘Educatie la Inaltime’, care presupune transmiterea live a lectiilor, cu ajutorul dronelor, astfel incat un numar cat mai mare de copii sa afle misterele diferitelor zone din tara.

Personajele principale ale primei lectii, transmisa din Muntii Tarcului, vor fi zimbru, ursul, lupul, dar si alte animale salbatice din Carpati, cu imagini spectaculoase si invitați surpriza. Tema lectiei este viata terestra, iar cursul va fi sustinut de Irina Constantinescu, coordonatoare a retelei de profesori „Educatie la inaltime”, profesoara de geografie la Eco-scoala Candesti-Vale (județul Dâmbovița).

Lectia va cuprinde si un concurs cu un premiu tentant: un week-end in Magura Zimbrilor, cu cazare intr-o superba cabanuta, cu mancaruri sanatoase, pregatite de gospodinele locului si cu un ghid de exceptie, ranger-ul Matei Miculescu. De asemenea, va fi organizat si un concurs in timpul lectiei, in urma caruia vor fi identificate clasele care vor intra in direct prin Zoom la lectia urmatoare.

Lecțiile ”Educație la Înălțime” au de acum un canal propriu de YouTube, https://www.youtube.com/c/EducatielaInaltime, pe care vor fi transmise in direct lectiile si apoi vor fi postate toate materialele si filmele ce tin de proiect.

Lectiile ”Educatie la Inaltime” sunt realizate de catre profesori dedicati din diferite parti ale tarii si se adreseaza elevilor de varste cuprinse intre 7 si 15 ani. Cursurile atipice dureaza aproximativ 50 minute si sunt transmise prin YouTube Live.

Orice profesor poate sa gazduiasca transmisiunea in direct in clasa la discipline precum geografie, biologie, istorie, explorarea mediului, dirigenție. Formatul „Educatie la Inaltime” a fost declarat castigator la un concurs de inovatie in educatie si a fost testat intr-un proiect-pilot in judetul Hunedoara. Abia apoi a fost extins, in primavara anului 2021, la nivel national, datorita parteneriatului cu Departamentul pentru Dezvoltare Durabila din cadrul Secretariatului General al Guvernului.

Prima lectie cu drona ”Educatie la Inaltime” va fi transmisa live joi, 30 septembrie, de la ora 11.00, din Armenis, Muntii Tarcu, judetul Caras Severin.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.