Noutati :

E oficial! Vom avea PASAJ SUBTERAN pe sub doua cartiere, benzi de circulatie suplimentare si mii de locuri de parcare in apropiere de centru, la Timisoara!

24 iulie, 2017 - 10:55 AM
Autor: Anonim      
Categorie: ECONOMIC
16

Zona Iulius Mall se anunta a fi una dintre cele mai moderne din Timisoara la capitolul infrastructura rutiera, iar primele dovezi in acest sens vor fi vizibile din toamna.

Atunci se estimeaza a fi finalizata modernizarea arterei din spatele mall-ului, care va avea patru benzi, dar si parcarea supraetajata din ansamblul Openville, cu nu mai putin de 900 de locuri. Iar imbunatatirile aduse nu se vor opri aici: compania Iulius a anuntat ca va investi intr-un pasaj subteran, care va conecta sensul giratoriu de pe bulevardul Antenei de cel din Piata Consiliul Europei, si va amenaja noi locuri de parcare intr-un parcaj subteran.

Investitia de peste 220 de milioane de euro a celor de la Iulius a inceput sa prinda contur si, dincolo de spatiile moderne de lucru sau noile zone de relaxare pe care le va crea, Openville va conduce si la o dezvoltare urbanistica deosebit de necesara la nivelul infrastructurii rutiere. Fie ca vorbim de continuarea investitiilor demarate in zona de municipalitate (intregirea Inelului II de circulatie, modernizarea pasajelor, largirea unor artere) sau de cele private ale companiei Iulius (noi locuri de parcare sau pasajul subteran), toate vor avea un rol esential in fluidizarea circulatiei si in accesibilitatea rutiera a intregului centru al Timisoarei.

Din fericire, proiectele nu sunt doar pe hartie, zona Iulius Mall dezvoltandu-se vizibil. Pe de o parte, se construiesc cladiri de birouri si, pe masura ce sunt finalizate, se si dau in folosinta. Pe de alta parte, se lucreaza la modernizarea strazilor, a subpasajelor din proximitate si la crearea de conexiuni intre artere. Cel mai recent exemplu fiind sensul giratoriu nou creat pe bulevardul Antenei si lucrarile demarate recent, de largire la patru benzi a strazii Mitropolit Dr. Vasile Lazarescu si a caii Sever Bocu, care vor fi finalizate la sfarsitul lunii august.

Iar toate acestea s-au desfasurat, pana acum, fara sa perturbe programul obisnuit al mall-ului sau al timisorenilor care lucreaza in zona ori merg la cumparaturi. Potrivit reprezentantilor Iulius Mall, de la demararea constructiilor, numarul clientilor a ramas constant, semn ca lucrarile din zona deruleaza concomitent, cu un minimum de disconfort.

Pasaj subteran pentru fluidizarea traficului, realizat de dezvoltatorii proiectului Openville

La randul lor, dezvoltatorii Openville au luat masuri suplimentare pentru ca timisorenii care le trec pragul sa nu resimta desfasurarea de forte ce are loc pe santierele unde cladesc „orasul viitorului”. Arealele in care se lucreaza au fost delimitate cu panze de vegetatie si s-au creat trasee temporare de acces pentru tirurile care aduc marfa. Insa, cel mai important, au pus la dispozitia publicului noi locuri de parcare in proximitatea mall-ului si caile aferente de acces, pe masura ce demarau noi constructii. Mai mult, investesc 11 milioane de euro in prima parcare supraetajata din orasul nostru, cu peste 900 de locuri, dispuse pe sase niveluri. Ritmul de lucru este la fel de intens ca in cazul spatiilor de birouri, astfel ca, promit acestia, parcarea va fi gata in toamna.

Impreuna cu locurile existente in parcarea subterana a Iulius Mall Timisoara, cu cele din parcarea supraetajata, precum si cu cele care urmeaza a fi amenajate intr-o noua parcare subterana, in ansamblul Openville vor fi disponibile peste 4.050 de spatii de garare.

Alte beneficii aduse orasului de Openville il reprezinta investitiile publice. Mai exact, compania Iulius va realiza un pasaj subteran, care va conecta sensul giratoriu de pe bulevardul Antenei de cel din Piata Consiliul Europei. Astfel, strada care traverseaza parcarea din fata mall-ului va fi „mutata” in subteran, fluidizandu-se traficul din zona. Totodata, va permite realizarea unei conexiuni pietonale intre ansamblul Openville si restul orasului. Costul investitiei va fi suportat de dezvoltator si va fi cedata municipalitatii.

Dincolo de disconfortul inerent, dar temporar, al acestor santiere, investitiile in infrastructura, publice sau private, sunt benefice dezvoltarii urbanistice si vor imbunatati in mod vizibil conditiile de trafic dintr-un oras atat de mare precum Timisoara.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 16comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. Perfect….stam pe loc de cateva luni bune cu Popa Sapca si visam la pasaje!😮😕Pasajul asta inseamna un nou santier,cu eternele cozi in trafic…si nu vreau sa aud „vai dar uite Robu ce fave pt oras!”…ca nimic nu i facut cu ,cap in orasul asta!

  • Poate n-ai vazut drumul proaspat realizat intre Iulius Mall si Gara de Est?
   Ia da o tura pe acolo, dupa care-ti revizuiesti comentariul 🙂
   Si vei descoperi si noi locuri de parcare…

  • Popa sapca este investitia primariei, iar pasajul este investitie privata, este o mare diferenta , dar te-ai trezit si tu vorbind !!!

 2. Care-s alea doua cartiere? ca nu ne lamureste nimeni

 3. Vise, rusine , presa presează rahatul primit de la Robu? Ii bun ? Va place?

 4. Nu numai Robu,dar mai ales Soros!

 5. Studiul geo cum arata?

 6. Ce ne facem daca arheologi gasesc pietricele pe sub pamant…. ?

 7. In etapele initiale ale proiectului OpenVille parca era vorba de parcuri suspendate si nu de parcari supraetajate. Unde vor fi parcurile promise, sau a fost doar o greseala de tipar la mijloc? Si totusi, unde isi vor parca masinile miile de sclavi ai multinationaleleor care vor trudi in „zgârie-nori”? Cate locuri de parcare vor fi efectiv libere pentru vizitatorii complexului?

  • Geto!!! astia de la Iulius mall chiar stiu ce dac, intai fac parcarea supraetajata apoi fac parcul in locul actualri parcari supraterane… iar pe langa acesta parcarare pe 6 nivele cu 900 de locuri , toate cladirile noi au propriile parcari subterane… dar na multi comentatori si multi priceputi pe aici

  • Intra pe Openville.ro, da pe galerie te holbezi la poze si o sa intelegi, mai bine decat sa comentezi aiurea…

 8. 900 de locuri de parcare pentru 13.500 locuri la birou?

 9. @Toni: Parcul preconizat va avea 55.000 mp si va fi suspendat, dar unde, deasupra parcarilor, pe peretii cladirilor? Sau va fi la fel ca povestea electorala a lui Robu de plantare in Timisoara a 110.000 de puieti de copaci, care s-au dovedit a fi puieti de salcie energetica care au ajuns la doar 40 cm in 3 ani?
  Oricum, imaginati-va ce va fi in interesectia de la Iulis Mall in jurul orei 17:30 cand toti angajatii cu masini vor parasi parcarea, iar cei de pe Aradului si Lipovei vor intra in oras.

 10. @ mirko: Parcul OPENVILLE —> http://openville.ro/page/ro/98/PARCUL-OPENVILLE.html

  Trebuie sa fii intelectual la nivelul copiilor din poze ca sa te lasi imbrobodit de asa o prezentare unde o singura poza este din asa-zisul parc, care culmea, nu e suspendat defel!
  Faci parte cumva din echipa de promovare a proiectului?

 11. Alo…prietene vorbim despre investiție privată….deci nu cred că trece anul si pasajul va fi gata

 12. Ce trebuie sa se bage si Iulius Mall in seama,de ce nu lasa totul asa cum este ,vine ciuma rosie si fac ei (fuck ei ) totul praf,construiesc vile ,piscine ..etc. sunt turbati ciumatii ca se face ceva,orice, in Timisoara,au spume la gura :))))