E oficial. Timisoara are buget pe 2022. E mai mare decat cel de anul trecut, dar nu cuprinde niciun proiect major nou care sa porneasca in acest an

TIMISOARA. Consilierii locali au votat marti bugetul de care va dispune in anul 2022 Timisoara.

CITESTE SI: La un an de la semnarea contractului de proiectare, pasajul din Freidorf inca isi asteapta consolidarea. In acest ritm, modernizarea nu se va sincroniza cu conexiunea la Centura Sud Timisoara 

In total, bugetul pentru anul in curs este de peste doua miliarde de lei. Aproape 45% din suma urmeaza sa fie folosita pentru asigurarea cheltuielilor de functionare, in timp ce restul sumei, adica peste 1,1 miliarde de lei, se va indrepta spre sectiunea de dezvoltare a orasului.

Bugetul a trecut cu 24 de voturi pentru si unul impotriva, insa nu inainte de a i se aduce si unele modificari proiectului intocmit de specialistii municipalitatii.

Cei din USR Plus au cerut crearea unui fond de rezerva pentru situatii de urgenta, dar si prevederea in buget a unor sume pentru montarea de module termice (tevi care asigura legaturi cu reteaua primara, echipamente de instalatii) in scolile din oras, in timp ce liberalii au solicitat mai multi bani pentru infrastructura sportiva, pentru repararea Cesului Floral, dar si pentru reabilitarea caminului Liceului Auto. De asemenea, in urma aprobarii amendamentelor, au fost suplimentate sumele pentru amenajarea adaposturilor de protectie civila din Timisoara si pentru reparatii la strazile din oras, dar si pentru infiintarea unei societati care se administreze spatiile publicitare ale primariei.

Pe de alta parte, o serie de alte amendamente au picat la vot. Printre ele se numara cele care implicau realizarea de studii si proiecte pentru amenajarea unei noi crese cu gradinita si reabilitarea celor trei corpuri de cladire in care isi desfasoara activitatea scoala generala 19 si sala de sport a Liceului Sportiv.

Cea mai mare parte a alesilor locali, cei 13 din partea USR si fostul liberal Raul Ambrus, au refuzat sa cuprinda in buget o serie de amendamente propuse de PNL: documentatiile necesare pentru construirea unui campus scolar in zona de nord a orasului, dar si modernizarea si reabilitarea Caii Aradului. De asemenea, a picat la vot amendamentul care prevedea construirea unei parcari la intersectia Calea Aradului- strada Felix – Strada Cugir.

A picat, cu 14 voturi impotriva (USR+Raul Ambus), si amendamentul consilierului Radu Toanca, din partea PSD, care a propus suplimentarea bugetului pentru capitolul Invatamant, pentru achizitionarea de centrale termice in scoli, astfel ca, daca si anul viitor vor fi probleme cu furnizarea caldurii, elevii sa nu mai fie trimisi acasa.

In total, consilierii locali au facut 32 de amendamente, insa doar 18 dintre ele au fost aprobate si, ca urmare, cuprinse in bugetul pe anul 2022.

AICI puteti vedea cum vor fi cheltuiti, in 2022, cele peste 2 miliarde de lei din bugetul Timisoarei.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

    Pareri

  1. stercalau cop spune:

    un buget nou.nu stiu cum va fi folosit.dar problema este alta.in timisoara trotoarele de pe arterele principale-calea aradului,gh.lazar,take ionescu,16 decembrie au fost acaparate de biciclisti si trotinete care s-au inmultit decind cu pandemia si livrarile de mincare de catre biciclisti si cei cu trotinete.ce parere aveti?

  2. bau bau spune:

    Din două miliarde de lei nu au găsit câteva sute de mii să facă niște klosete civilizate in oraș!