Noutati :

E oficial. Nu se poate face parcare ca-n Venetia in centrul istoric, la Timisoara

13 octombrie, 2017 - 02:42 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
1

TIMISOARA. Lipsesc parcarile in centrul orasului Timisoara, iar soferii simt acest lucru foarte bine. De cand zona centrala a devenit pietonala, aproape ca nu se mai gasesc locuri unde oamenii sa isi lase masinile. De acest lucru sunt constienti si reprezentantii primariei care au facut demersuri pentru a obtine spatiul de la fosta popota a Armatei, pe strada Oituz, tocmai pentru a construi aici o parcare supraetajata, pe modelul celor din Venetia.

CITESTE SI: Ultima veste despre cel mai larg pasaj subteran ce va fi construit pe sub 9 linii de cale ferata in Timisoara. Video 

Acum, acest spatiu apartine Universitatii de Vest, care ar vrea sa il cedeze municipalitatii contra unui alt spatiu echitabil. Primaria s-a gandit ca complexul Liceului CFR ar fi perfect, iar UVT ar fi acceptat schimbul, insa acesta nu se poate face fara avizul Inspectoratului Scolar Judetean. Acesta la randu-i vrea si el un alt spatiu pentru liceul CFR, iar primaria era dispusa sa cumpere spatiile liceului Postei ca sa le ofere mai departe, insa n-au fost de vanzare.

In consecinta s-a ajuns intr-un punct mort al cercului vicios.

A fost facut si un schimb de scrisori intre Primaria Timisoara, Ministerul Educatiei si Inspectoratul Scolar Timis. Iar concluzia e ca liceul Leonida este prea necesar invatamantului timisorean.

Ministerul Educatiei a trimis Primariei Timisoara o adresa ca solicitarea noastra de a se aproba schimbarea de destinatie la Colegiul Leonida (CFR) a fost trimisa ISJ pentru a formula un punct de vedere. ISJ a raspuns si ministerul a decis sa se respinga solicitarea de schimbare a destinatiei din urmatoarele motive: pe raza Timisoarei spatiile sunt insuficiente, unii elevi invata in 2 schimburi. Pai avem spatii libere la periferie unde parintii nu au interes sa isi dea copiii. Un alt motiv este introducerea progresiva a clasei pregatitoare care a generat un numar mare de clase pe aceleasi spatii. De exemplu Generala 30. Noi stim ca e nevoie de spatiu, avem o investitie acolo, la Generala 30. Facem acolo un campus cu 2 corpuri noi. Astea sunt solutiile, sa construim sau sa cumparam pe de-a gata. Pentru Loga am vrut sa cumparam cladirea Postei. Nu s-a dorit sa fie vanduta. Tot in raspunsul primit de la Ministerul Educatiei se arata ca Palatul Copiilor nu are un spatiu propriu. Pai Palatul Copiilor e al Ministerului Educatiei, nu al primariei. Dupa o asemenea atitudine isi inchipuie Ministerul Educatiei ca vom fi cooperanti? Noi am vrut sa rezolvam problema ministerului cu Palatul Copiilor, dar cu o asemena atitudine nu merita„, a spus Nicolae Robu, primarul Timisoarei.

CITESTE SI: Piramida de sticla, fantani arteziene si parcare subterana in centrul unui oras din vestul tarii. Cum vrea sa ia fata Timisoarei 

Nicolae Robu s-a aratat furios pe atitudinea Inspectoratului Scolar, dar a spus ca n-ar plati cu aceeasi moneda, insa, daca si-ar reconsidera pozitia, ar muta Inspectoratul Scolar din centrul orasului in cladirile fostului Liceu Agricol, pe Calea Aradului, la iesire.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. 1. Din nou „lovitura sub centura”
    2.Atunci trebuie apelate „alte metode” de decongestionare a centrului, aplicate in multe orase EU