E oficial. Dam mai multi bani pe biletele de tramvai, autobuz si troleibuz. Pretul pentru calatorii

TIMISOARA. Propunerea RATT de a scumpi bilete si abonamentele si de a modifica o serie de titluri de calatorie pentru transportul in comun a fost aprobata de Consiliul Local Timisoara.

Astfel, in curand, tariful pentru o calatorie, inclusiv TVA, creste de la 2 lei la 2,50 lei pentru urban si metropolitan. Desi initial tariful pentru o calatorie pentru cursele expres urma sa creasca de la 2,50 lei/bilet la 3.00 lei, in urma unui amendament facut de consilierul local Adrian Lulciuc si sustinuta de restul alesilor locali, pretul tichetului a ramas la valoarea de 2,5 lei.

La abonamentele pentru persoane fizice, tarifele cresc dupa cum urmeaza:
abonament 1 linie 30 zile – de la 53 lei la 66 lei
abonament expres 1 linie 30 zile – de la 66 lei la 82 lei.

La abonamentele pentru persoane juridice tarifele cresc dupa cum urmeaza:
abonament nominalizat general 30 zile – de la 142 lei la 177 lei
abonament nenominalizat general 30 zile – de la 180 lei la 224 lei.

In plus, fosta RATT a cerut alesilor locali sa aprobe eliminarea din politica tarifara a abonamentelor de 15 zile si 5 zile pentru persoane fizice si abonamentele de 1 linie, 2 linii si 1 linie expres pentru persoanele juridice, din cauza numarului variat de titluri de calatorie, pentru ca acestea cauzeaza costuri suplimentare cu distributia, respectiv cu activitatea de control, fiind o sursa permanenta de frauda. De asemenea, societatea de transport a cerul si eliminarea abonamentelor de doua linii, din cauza numarului redus de astfel de titluri de calatorie vandute.

Un alt motiv pentru care reprezentantii Societatii de Transport Public au cerut Consiliului Local Timisoara actualizarea tarifelor titlurilor de calatorie este ca acestea nu au mai fost modificate de opt ani.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

  Pareri

 1. Cresterea spune:

  Cresterea reala de tarif pentru abonamente este pe la 50%, deoarece timisorenii beneficiau de reducerea de 20%, disparuta in noile tarife.
  De exemplu, o linie 42.40 lei –> 66 lei.
  2 linii 59.20 –> 93 (trecere la general, abonamentul pe 2 linii disparand).
  expres 52.80 –> 82.
  Cresteri imense pentru proastele conditii oferite.

 2. Oma spune:

  Nu prea ma intereseaza preturile RATT, in schimb imi puteti da nr de tel al tipului din poza de la articol? Rockerul ala ce cumpara biletul. Multumesc

 3. hor spune:

  Pai de ce sa nu creasca pretul daca se dau gratuitati pentru cei care o viata au trait numai in pomeni