E de film! Timisoara, bicicletele si Bega! A noua licitatie esuata

TIMISOARA. Timisorenii nu se vor plimba prea curand cu bicicletele primariei pe malurile reabilitate ale canalului Bega. Nu s-a prezentat nimeni nici a noua oara la licitatia organizata pentru atribuirea achizitiei celor 140 de bucati prevazute.

CITESTE SI: Cartierele din Timisoara in care vor fi amenajate parcuri ori spatii verzi. Al tau e pe lista?

Niciun furnizor nu s-a incumetat sa se prezinte la licitatia primariei Timisoara pentru amplasarea pe malurile raului Bega a 140 de biciclete in statii si a sistemelor electronice ajutatoare.

Sumele de la care a pornit licitatia, de 103.194 de lei pentru biciclete si de 25.000 de lei pentru sistemele ce trebuie instalate, sunt considerate mult prea mici de catre firme.

CITESTE SI: Cat tupeu pe un sofer din Timis! Ce au descoperit politistii cand l-au tras pe dreapta?

In 20 februarie a fost programata deschidere ofertelor pentru achizitia de biciclete in cadrul proiectului Malurile Begai. Noi avuseseram inaintea acestei date alte 8 licitatii in tentativa de a contracta un furnizor pentru aceste biciclete si cu componentele informatice aferente. Nici de data aceasta nu s-a prezentat nimeni. Trebuie sa vedem ce facem pentru ca deja lucrurile ajung ridicol… De renuntat nu se poate, pentru ca este un indicator. O sa facem ceva, inca nu stiu ce. Vom apela la un consultant, poate. Nu putem spune acum ce facem. Aparatul de specialitate sa vina cu propuneri, ca, daca de noua ori nu am reusit, ce am putea face? Hai sa incercam si a zecea sa fie cifra rotunda. Cred ca nu are niciun temei. Cred ca putem de acum sa nu mai repetam tot in aceleasi conditii, ci sa facem ceva nou. Nu stiu ce inca„, a declarat primarul Nicolae Robu

Pe o lungime de 10 kilometri, pe ambele parti ale canalului, s-au facut amenajari. Startul lucrarilor a fost dat in iunie 2012, iar finalizarea s-a facut la termen.

Valoarea totala a proiectului este de 42,8 milioane de lei, iar valoarea lucrarilor este de 31,5 milioane lei cu tot cu TVA. Diferenta o reprezinta costurile vaporaselor.

Au fost plantati 1.709 arbori si 13.706 arbusti precum si 4.517 flori.

De asemenea, sunt 9 statii de biciclete, 22.335 mp de alei pietonale, 18.390 mp de piste de biciclete, 420 de banci, 469 de cosuri de gnoi. Mai sunt si 9 statii de vaporetto, doua rampe pentru interventii de urgenta, 14 toalete ecologice, doua pergole, 7 pontoane plutitoare, dar si copertine cu panza.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...