E aproape gata lotul 2 largit la 4 benzi pe drumul de legatura intre Timisoara si Autostrada, prin Dumbravita si Giarmata. Video

TIMISOARA. Muncitorii firmei Strabag au tras tare pe tronsonul 2 al soselei ce leaga Timisoara de Autostrada Vestului prin Dumbravita si Giarmata, astfel ca lucrarile sunt aproape gata.

CITESTE SI: Primul oras din judetul Timis care va avea inel complet de centura ocolitoare

Reprezentantii Consiliului Judetean Timis transmit ca pana la finele lunii octombrie, acest segment va fi complet finalizat.

Tronsonul 2 al DJ691 aproape de finalizare! Lucrările vor fi terminate la timp, până la sfârșitul lunii! Progresul pe șantier este uimitor, în doar patru luni și jumătate am transformat un proiect cu probleme într-un exemplu de succes!

Pe porțiunea dintre SOCAR – DN Centură Timișoara:
✅ este așternut stratul de legătură de binder pe ambele părți, se circulă pe 4 benzi.
Pe sectorul DN Centură Timișoara-intersecția cu CF din Giarmata-Autostrada A1:
✅ au fost realizate în întregime straturile de anrobat bituminos și cel de legătură din binder;
✅ stratul de uzură este realizat în proporție de 95% (mai puțin sectorul de trecere la nivel cu calea ferată).

Breteaua de legătură cu autostrada A1

✅ este realizată la nivel de strat de uzură.
Bretelele de legătură cu DN CT
✅ pe partea stângă sunt realizate la nivel de strat de legătură din binder, pe dreapta s-a trecut la stratul de uzură din MAS 16.

Sensurile giratorii:
✅ cele de la km 12+490 și km 10+915 Giarmata, km 10+185, precum și cele de la km 9+697 și km 7+912 sunt finalizate la nivel de borduri și pavaj;
✅ la sensul giratoriu de la km 6+600 la intersecția cu DNCT, se lucrează în vederea aducerii acestuia în parametrii impuși prin avize.
Pe toată lungimea tronsonului 2 se poate circula în cea mai mare parte pe 4 benzi. Planul pentru executarea marcajelor provizorii este depus spre avizare la IPJ Timiș, urmând ca, de săptămâna viitoare, să înceapă realizarea acestora.

Pista de biciclete:

✅ s-au montat bordurile și s-a realizat parțial stratul de balast pe o lungime de cca 7.000 m;
✅ s-a turnat stratul din beton pe o lungime de cca 3.100 m;
✅ s-a turnat stratul de mixtură asfaltică BA8 pe o lungime de cca 2.000m”., transmite presedintele Consiliului Judetean Timis Alin Nica.

Cat priveste trecerea la nivel cu calea ferata de la Giarmata, CFR nu a predat inca amplasamentul. Avizul este asteptat in aceste zile la Timisoara.

Muncitorii de la Strabag au inceput lucrarile si pe Lotul 1, cel cu celebrii stalpi de sustinere a firelor de troleibuz. 70 vor fi indepartati pentru extinderea carosabilului la 4 benzi.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...

  Pareri

 1. Ati văzut ca se lucrează prin Dumbrăvița fără a fi scosi stâlpii? Si cat tam-tam s- a facut ca nu se poate lucra ca nu sunt scoși stâlpii. Mizerabila e politica! Imediat cand nu se poate face ceva se găsesc injurii, din partea unora împotriva altora. De aceea ce face ( mai rar) bine un primar ( o administratie) este denigrat de opoziție si invers, sau mai rău se abandonează programele bune.

 2. @Misu. La alegeri, o sa plangeti toti postacii penelisti…Hehe

 3. Pe unde ar putea trece acele radiale de la centura spre oras? Prin Padurea Verde? Ca alta posibilitate de a ocoli Dumbravita nu este.

 4. Felicitari ptr Alin Nica si rusine ptr lepra de Grindeanu care a gandi o centura Timisoarei doar cu o banda pe sens, sa nu uitam ca tot lepra de Grindeanu a dat aceasta lucrare spre executie lui Maran care a sifonat banul public si nu a facut nimic.

 5. „Avizul este asteptat in aceste zile la Timisoara”
  Penibil,constructorul finalizeaza lucrarea si avizul este asteptat de la muribundul CFR.🤮

 6. Ce mai conteaza ca circulam bara la bara in fiecare zi de atatia ani si ca facem 30-40 de minute de la Giarmata pana la Timisoara daca Jegosii de la CFR (Autoritatea Feroviara!!!) nu catadicsesc sa dispuna emiterea unui aviz. Bine ca stau pe salarii grase !!!
  Rusine !!!
  Chiar nu e nici unu cu Cojones in toate institutiile statului sa dea cu pumnul in masa si sa dispuna emiterea acestuia ?!

 7. @aripu, sesizez un iz urat mirositor politic in faza cu avizul CFR. Pai sef peste CFR este Grindeanu si nu suporta ca o lucrare pastorita de Nica sa mearga bine. Asta dupa ce Mobra de la psd a clacat inainte. Sunt ca niste cocosi toti astia locali.

 8. Va salut din Giroc, in legatura cu „sensurile” alea de jucarie.

 9. La ce bun ca plecati din zona daca la Dumbravita nu exista 4 benzi?

 10. Deci cabina CfFR de la 1900 nu poate fi scoasa?!? Atunci la ce bun totul?!? Ce nemernici CFR ul grinldenesc!!