Dupa zona Traian, vom avea concept de regenerare urbana integrata si in Piata Doina. Primaria Timisoara cumpara un nou studiu, care sa inceapa cu realizarea unei pagini de FB si a unui site

TIMISOARA. Dupa ce a platit 300.000 de euro pentru o documentatie ‘cu cantec‘ care sa stea la baza unui viitor plan de regenerare urbana in zona Traian, acum Primaria Timisoara vrea sa cumpere un alt studiu prin care sa revolutioneze felul in care arata Piata Doina si cartierele din jur, pe 41 de hectare.

CITESTE SI: Administratia Fritz tine la secret costurile construirii primei parcari publice supraetajate din Timisoara. Consilierii locali au votat valoarea totala a investitiei, fara sa aiba habar cat vom plati pentru: demolare farmacie si anexe, relocare utilitati, ridicare parcare

A si lansat zilele trecute o procedura in SEAP cu incredintarea directa a unui contract, care insa a fost ratata, dupa ce firma care s-a inscris, infiintata anul trecut, a facut o oferta financiara mai mare decat ar fi vrut primaria sa plateasca.

Administratia Fritz vrea sa stie directia si prioritatile de dezvoltare in zona Pietei Doina, iar, ca sa intocmeasca un proiect pilot de regenerare urbana, cumpara o prima documentatie pentru… un proces participativ la nivel de cartier din care sa rezulte un concept unitar, integrat de masuri si investitii, de amenajare a domeniului public pentru arealul format in preponderenta din cladiri de locuinte colective (blocuri).

Zona vizata numara 41 de hectare si e delimitata de bulevardul Liviu Rebreanu la nord, de Calea Sagului la vest, de strazile Ana Ipatescu si Victor Hugo la sud si de strazile Hebe si Izlaz la est.

Studiul pe care si-l doreste Primaria Timisoara trebuie sa cuprinda elaborarea unui proiect care sa contina conceptul general de dezvoltare urbana pentru intreg arealul, sa prevada directii de extindere in dezvoltarea relatiei dintre aceasta zona si oras, o regandire a Pietei Doina, astfel incat sa devina un centru de cartier la standarde moderne, un studiu de circulatie din care sa reiasa necesitatile privind volumul de trafic pietonal, velo si auto si numarul de locuri de parcare care sa deserveasca cartierul si propuneri de dezvoltare a cailor de circulatie pentru pietoni, masini si biciclete, dar si a parcajelor, reorganizarea statiilor STPT, dupa caz, introducerea unui sistem de iluminat modern si posibilitatile de instalare de mobilier urban si crearea de spatii verzi.

Documentatia se va face in trei etape, iar realizarea studiului nu ar trebui sa depaseasca 8 luni.

In prima faza, care trebuie sa dureze 2 luni, se vor analiza date si se va intocmi un raport, dar se vor infiinta si un site web si o pagina de socializare online pentru proiect.

In etapa a doua, consultantii se vor ocupa de informarea, consultarea si implicarea cetatenilor si vor organiza ateliere participative, vreme de 3 luni.

In a treia etapa trebuie elaborat conceptul integrat de regenerare urbana, randari ilustrative si elaborarea de materiale de promovare a proiectului. Aceasta faza trebuie sa dureze 3 luni.

Conform caietului de sarcini, din echipa trebuie sa faca parte cel putin un arhitect, urbanist sau arhitect-urbanist, un sociolog urban, un socio-economist, un peisagist, un coordonator pe socializare media (care poate fi jurnalist sau specialist relatii publice) si un coordonator media (fotograf si cameraman).

Intrucat prima incercare de a gasi o firma care sa realizeze aceasta documentatie a esuat, este de asteptat ca primaria sa lanseze o noua procedura.

Municipalitatea punea la bataie 84.033 lei fara TVA, adica aproximativ 20.000 de euro cu TVA, in vreme ce firma inscrisa, Urban Innovation Hub, infiintata acum cateva luni, propunea 143.056 lei fara TVA, adica aproape 35.000 de euro cu TVA.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...

  Pareri

 1. Timisoara2021 spune:

  Nustiu de ce am impresia ca astia de la usr se joaca cu aceste studii , in zona Traian nu s-a facut absolut nimic , nimic , NIMIC!! Deci zona Traian este deplorabila cu : strazi cu gropi ( mai ales unde este linia de tramvai ) , trotuare murdare si neasfaltate , zona verde e deplorabila , piata Traian zici ca e dupa razboi cu cladiri vechi nefacute ,magazine doar made in China si second hand , piata Badea Cartan murdara , trebuie refacut cum e in Iosefin , sunt prea multe de spus ca trec zilnic pe acolo si nu vad nimic nimic nimic facut in plus . Am crezut ca usr va afce ecva in oras dar dupa ce pnl nu a facut nimic si tot s-a batut cu psd sa fure si sa nenoroceasca acest oras , nici usr nu face nimic. Lasilor !!

 2. Imparatul Verde spune:

  Pai mai au un an de stat la butoane sa toace banu public, atuncea ce sa faca, studii si parastudii. Imi place asta cu firma infiintata anu trecut care s-a bagat gresit la licitatie:)))))))))) O sa faca fix rahatu praf si in doina

 3. hotiii spune:

  300 mii de oiro platesti 10 oameni buni timp de un an. astia fura mai mult decat pesede si penele. dar i apara mUE ca promoveaza sodomia.

 4. Gffx spune:

  Concepte, studii, abureli. Doi ani jumate siFritz are aproape 0 rezultate.

 5. marinica spune:

  Foame de bani la firmele USR-istilor. Dau la bani pe studii asa cum nu au facut toate partidele la un loc pana acum.

 6. Ady ade spune:

  Si ce faceti cei care sunteti in tara?

 7. Mafiotu spune:

  NU CRED IN ACEST PROIECT CA SE VA REALIZA,O SA RAMANA PRIMARIA CU STUDIUL SI ATAT😂😂😂

 8. Calin vasile spune:

  Aștept și în Fraidorf piata,chioșc de ziare ca în orașele civilizate

 9. tot_eu spune:

  DNA-ul mai exista?

 10. Kata spune:

  Pana una alta DNA vine si ii ia tot pe fostii… si nu pentru sume cu 5 zerouri 😉
  Voi dati cu presupusul: ca se fac degeaba, ca fac ce au facut ceilelti… adica voi ii alegeti pe cei care sigur fura in loc sa le dati sanse la cei care “s-ar putea sa fure” (desi un sf nu inseamna neaparat ca nu se face si lucrarea, ba mai mult: LUCRAREA NU POATE FI FACUTA DECAT DACA ESTE FACUT SI UN SF (!!!) ).
  Sunteti tari la logica…

 11. Kata spune:

  Pnlsd-istii striga in gura mare ca Dominic si USR-ul se lauda cu proiectele lui Robu (nu ca marile proiecte ale lui Robu nu-s ale lui ci ale lui Ciuhandu…), iar cand incep cu SF-urile cu care se incepe orice proiect nou… tot psdnl-istii-s cu strigatul: “vor sa fure” (“cum am furat noi”) “Hotii! Hotii!”…

 12. Sa nu uiți Darie spune:

  Și congelator la iarna în Timișoara!