Dupa scoli, si cresele din Timisoara ale primariei raman inchise. Decizia Comitetului Local pentru Situatii de Urgenta

TIMISOARA. La cateva ore dupa ce ISJ Timis a anuntat ca scolile din Timisoara raman online, Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta a luat aceeasi decizie in ce priveste cresele din oras.

CITESTE SI: S-au sucit. Dupa ce sambata seara se anunta reintoarcerea la scoala si sustinerea simularilor examenelor nationale, duminica Inspectoratul Scolar anunta ca toti copiii din Timisoara raman in online

Decizia a fost luata de Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta in concordanta cu hotararea data duminica de Inspectoratului Scolar al Judetului Timis prin care unitatile de invatamant scolar si prescolar raman inchise in urmatoarele 14 zile in localitatile cu rata mai mare de 6 la 1000 de locuitori„, au transmis rerpezentantii Primariei Timisoara.

Decizia CLSU a fost comunicata imediat si parintilor copiilor din cresele de stat din Timisoara prin intermediul grupurilor de WhatsApp.

Va reamintim, duminica, Inspectoratul Judetean Timis a decis ca elevii din Timisoara, dar si cei din localitatile in care rata de infectare este mai mare de 6 la mia de locuitori, sa continue cursurile in regim online. Aceasta desi imediat dupa anuntul privind ridicarea carantinei de luni in Timisoara si in comunele periurbane, seful ISJ Timis declarase ca elevii de clasele 0-IV vor reveni in banci, la fel, in formula hibrida cei din anii terminali. De asemenea, au fost amanate si simularile din cadrul examenului de Bacalaureat.

Desfasurarea simularii examenului de bacalaureat (pentru liceele din Timisoara, Giroc si Lovrin) se amana pentru perioada 12-16 aprilie 2021, iar unitatile de invatamant din localitatile cu incidenta peste 6 la mie vor suspenda cursurile fata in fata pentru o perioada de 14 zile, incepand cu 22 martie 2021 (activitatile didactice urmand a se desfasura online),in baza ordinului comun nr 3459 din 6 martie si a ROFUIP. ( art 9, alin 4 )”, au transmis reprezentantii ISJ Timis.

Astfel, in continuare in Timisoara si toate localitatile in care rata de infectare este mai mare de 6 la mia de locuitori cursurile se vor desfasura online, iar simularea examenului de bacalaureat se va organiza doar in mai putin de jumatate dintre liceele din judet.

„Ținând cont de actuala situație epidemiologică de la nivelul județului Timiș, care are o rată de infectare ridicată cu virusul SARS-COV2, respectiv de la nivelul municipiului Timișoara, Inspectoratul Școlar Județean Timiș a decis amânarea susținerii simulării probelor scrise la examenul de Bacalaureat pentru săptâmâna 12 – 16 aprilie 2021 in cazul liceelor din Timisoara, Giroc si Lovrin, in total 37 de unitati de invatamant liceal, astfel :

12 aprilie – E.a) Limba și liteartura română,
13 aprilie – E.c) Proba obligatorie a profilului,
14 aprilie – E.d) Proba la alegere,
15 aprilie – E.b) Limba și literatura maternă
Măsura este luată în baza art. 2, alin. 2 din Ordinul ministrului educației nr. 3499 din 16 martie 2021 și a art. 3, al. 5 din Ordinul ministrului educației și ministrului sănătății nr. 3459 din 06 martie 2021.

Mentionam ca in judetul Timis pentru celelalte 17 unitati de invatamant liceal, simularea probelor scrise din cadrul examenului de Bacalureat se desfasoara conform calendarului stabilit la nivel național de către Ministerul Educației in perioada 22-25 martie 2021″, au transmis reprezentantii ISJ Timis, duminica dupa-amiaza.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Normal pana dupa Paste, hahaha deci concluzia aceste cresteri se fac artificial ca sa treaca toate sarbatorile si apoi ca prin minune se vede scadere , dar cu copiii care vor sa se joace , sa deseneze, sa cante ce aveti nenorocitilor???????acesti copii fragili cum se vor imuniza????din pereti???voi ati auzit ca in tarile fara frica de pandemie gradinitele sunt in paduri??? dorm in corturi, voi ati auzit de gradinite si crese unde copiii dorm afara ???oare de ce nu sa se imunizeze???voi ati auzit de copiii care au febra nu primesc nici un medicament ??? de ce ca sa lupte corpul sa isi faca anticorpi naturali sa poata lupta la orice boala , asa sa cresteti niste copiii fragili ca la orice adiere sa fie spitalele pline !!!

  2. Inchiderea școlilor este ilegala!!!!

    Un drept constitutional nu se poate ingradi cu un ordin de ministru !!!!

    Iarăși Zoltan Nemeth incalca legea cu buna stinta .
    Zoltan Nemeth esti o rușine pentru juristi.

  3. Catre toti cei in functii de decizie,

    Inteleg ca dupa ridicarea carantinei, singurele restrictii ramase sunt asupra copiilor / elevilor.
    As vrea sa vad si eu acel studiu in baza caruia a fost luata aceasta decizie. Acel studiu care arata indubitabil ca scolile sunt focare si ca din cauza lor incidenta la nivel de localitate / judet este la nivelul actual.
    Copiii sunt cei mai disciplinati dintre toti. Daca le spui sa poarte masca si sa se spele pe maine, ei o fac, in special cei din ciclul primar.
    Adultii sunt problema. Adultii au probleme cu disciplina si cu ascularea de lege. Adultii sunt cu teoria conspiratiei.
    Adultii sunt cei care au crescut incidenta. Vedeti toate graficele de cand a inceput pandemia si pana acum. Rata cea mai mare de infectare o are grupa de varsta 35-55.

    Solutia? Lasati scolile si gradinitele sa functioneze. Daca apare un caz, atunci puneti acea clasa in online. Daca apar 3 sau mai multe, atunci puneti acea scoala in online.

    Aceasta generatie de copii a pierdut cunostinte, abilitati, viata sociala si a castigat timp petrecut in fata ecranului: 4-6 ore de scoala + alte 4-6 ore de jocuri, social media etc. Aceasta generatie a pierdut in educatie si a castigat dependente de jocuri, internet, filme etc ca nici o alta generatie anterioara. Ei acum petrec timp dublu in fata ecranelor decat petreceau in urma cu 1 an.
    Practic pleaca in viata cu un handicap enorm fata de generatiile anterioare.

    Va rog, nu mai faceti lucrurile mai rele decat sunt, lasati copii sa mearga la scoala.
    Cum se poate ca orice activitate economica sa fie mai prioritara decat educatia copiilor?
    Nu de mersul sau nemersul lor la scoala este influentata in mod covarsitor rata de infectare.
    Dar de mersul sau nemersul lor la scoala este influentata in mod covarsitor educatia lor, viata lor ca oameni si viitorul nostru ca societate.

  4. Este trist când observi lipsa de profesionalism, grădiniță de stat e închisă si cea privată deschisă, voi chiar va bateți joc de noi?? Ori inchideti tot ,ori le lăsați deschise pe toate.