Drumuri, tramvaie, reabilitari de linii, extinderi de scoli si clinici. Toate proiectele pentru care Primaria Timisoara si-a pus nadejdea in banii europeni

TIMISOARA. Primaria Timisoara vrea sa atraga bani europeni pentru mai multe domenii: transporturi, sanatate, invatamant, dar si pentru reabilitarea termica a unor blocuri de locuinte. In total, aproape 300 de milioane de euro.

CITESTE SI: Vaporasele nu vor mai trece pe sub podurile aflate in santier din Iosefin, la Timisoara. Statii suspendate. Cand s-a batut recordul de calatori pe Bega

Astfel, Primaria Timisoara vrea sa extinda iluminatul public in Parcul Botanic, dar si sa innoiasca flota de tramvaie sau sa reabiliteze total altele vechi.

Si reabilitarea liniilor de tramvai a intrat in planurile municipalitatii. Au fost depuse trei proiecte pentru traseele liniilor 2 (Calea Stan Vidrighin, 4 (Bulevardul Cetatii) si 5 (Calea Bogdanestilor).

Primaria Timisoara este lider de proiect, alaturi de Directia de Asistenta Sociala in 2 proiecte. Primul este de regenerare fizica, economica si sociala a zonei urbane marginalizate din Cartierul Ronat, iar al doilea, similar, in Cartierul Ronat.

CITESTE SI: Indesati intr-un sac de rafie legat la gura, azvarliti printre gunoaie. 9 catelusi, condamnati la moarte de niste nemernici 

Primaria Timisoara vrea sa investeasca si in spatii de invatamant sau pentru copii. Si-a propus repararea si extinderea gradinitei PP33, construirea unei crese pe strada Cocea si a alteia in zona de nord a orasului. De asemenea, PMT mai are un proiect care se numeste “Constructia si echiparea infrastructurii pentru educatie timpurie anteprescolara” pe Calea Bogdanestilor.

Totodata, Primaria Timisoara vrea sa reabiliteze si sa repare instalatiile din cladirea B2 a Colegiului Tehnic E. Ungureanu, dar si sa construiasca o sala de sport la Scoala Generala nr. 25 din Timisoara. La Scoala nr. 30, Primaria Timisoara vrea sa faca lucrari de modernizare a unor terase circulabile existente si extindere cu doua corpuri cu demisol, parter si doua etaje. Si la Liceul Waldorf, Primaria vrea sa construiasca un corp de cladire.

In domeniul Sanatatii au fost depuse mai multe proiecte: extinderea, reabilitarea, modernizarea si echiparea ambulatorului de specialitate al Clinicii de Recuperare, Medicina Fizica si Balneologie Timisoara din cadrul Spitalului Clinic Municipal de Urgenta Timisoara, prin demolare partiala si extindere orizontala si vertical; Reabilitarea, extinderea și dotarea infrastructurii ambulatoriului O.R.L. din cadrul Spitalului Clinic Municipal de Urgente; Dotarea cu echipamente a Unitatii de Primiri Urgente a Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii “Louis Turcanu” Timisoara.

CITESTE SI: Momentul in care vom merge pe autostrada de la Timisoara la Sibiu, cu o ‘pauza’ de 13 km. Cand se deschide primul segment din cea mai asteptata sosea de mare viteza 

Un alt proiect depus de Primaria Timisoara vizeaza refunctionalizarea cladirii spitalului de Dermatologie in imobil cu functiune de spatiu multicultural.

Primaria Timisoara este partener si in proiectul de largire la patru benzi de circulatie rutier a drumului care face legatura intre Timisoara si Autostrada A1, prin localitatea Dumbravita.

Totodata, Primaria Timisoara a depus mai multe proiecte pentru imbunatatirea eficientei energetice prin reabilitarea termica a blocurilor de locuinte aflate pe strazile: Aleea F.C. Ripensia, bd. Corneliu Coposu, str. Surorile Martir Caceu, str. Magura, str. Maresal Averescu, str. Invatatorului, zona Dambovita I, zona Averescu, zona Aradului – Torontalului, str. Martir Ioan Stanciu nr.2 – Calea Martirilor 1989 nr.31, str. Stiintei nr.3-5, str. Nicolae Titulescu nr. 10A, str. Stelelor nr.6, bl.T 20, Aleea Cristalului nr.1, bl.74, sc.D si B-dul Take Ionescu, nr.11-13, str. Aries nr.20, zona Take Ionescu-Torontal, str. Luminita Botoc nr. 2, Luminita Botoc Nr. 4, Martir Dumitru Juganaru nr. 13, Str. Vasile Lucaciu nr. 18, Str. Kiriac, nr.2, 2A, Intrarea Sepia, nr. 10, Str. Mareşal Alexandru Averescu, nr. 70, Intrarea Cerceilor, nr. 2, bl. D65, Aleea Martir Nagy Eugen, nr. 16, Str. Alexandru Odobescu, nr. 79, Aleea Azurului, nr. 7, str.Oglinzilor nr. 16-18; str. Gh.Lazăr nr.36; Intr. I.Simu nr.12 bl.8C, str.Maslinului nr.11 sc.A, B, Str. Cernauti nr.10:12:14, str.Topologului nr.5 sc.A,B, Str. Topologului nr.1,sc.A, str.Arges nr.4, B-dul Cetatii nr.30, str.Rasaritului nr.5, Calea Circumvalaţiunii 67, Al. F.C.Ripensia 16-22, Ghe. Lazăr 42, str.Intrarea Doinei nr. 19-21-23-25-31, Bdul Cetatii, str. H. Coanda, Bdul G. Dragalina, str. Teiului, str. Burebista, C. Circumvalatiunii, str.C.Brediceanu nr.13-15; Calea Torontalului nr.14; str.Dropiei nr.7, str.Dâmbovița nr.22/A.

CITESTE SI: Ziua in care baloanele albastre duc speranta mai departe, la Timisoara 

O situatie exacta a tuturor proiectelor depuse de Primaria Timisoara, in vederea atragerii de bani europeni, va fi prezentata, la sfarsitul acestei saptamani de primarul Nicolae Robu. Edilul vorbeste de 250-300 de milioane de euro.

Vineri va voi prezenta situatia completa.  Evident ca nu toate proiectele depuse vor fi finantate pentru ca am depasit cu mult sumele care sunt la dispozitia noasrta. Pe mobilitate avem 54 de milioane de euro, valoarea totala a proiectelor depuse e undeva la 150 de milioane. Si oricat de optimisti am fi ca vor mai fi suplimentate fondurile, presupunand ca nu pe toate programele vor fi cheltuite alocarile initiale, orice redistribuire s-ar face nu se va ajunge la triplarea sumei initiale pentru Timisoara. Va trebui sa mai avem saptamana viitoare o sedina de CL pentru ca iar venim cu o multime de proiecte.

Nu e un proiect de 300 de milioane. Noi avem mai multe proiecte, de 20-30 de milioane si mai mici si suntem, pe o lista de asteptare. Ne dorim pe fonduri europene proiecte, daca se pot finanta. Nu s-a muncit degeaba. Daca nu vom primi fonduri europene le vom face pe banii nostri. Nu am facut un total. Sunt intre 250 si 300 pe zona edilitara. Spuneam ca numai pe axa de mobilitate sunt valori de 150 de milioane prin care proiecte de achizitie de tramvaie mari care fiecare in parte valoreaza 20-21 de milioane. Sunt alte lucrari, Calea Bogdanestilor, Bulevardul Cetatii, Stan Vidrighin, care fiecare in parte valoreaza cate 20 de milioane. Sa avem rabdare pana vineri cand o sa am bilantul complet. Vreau sa va prezint o situatie cu acuratete. Va spun si penru cate proiecte avem semnate contractele, cate sunt in baza de verificare a eligibilitatii administrative, tehnice”, a declarat Primarul Nicolae Robu.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Da, frumoase vorbe….dar o curatenie facuta cum trebuie, un iluminat public reabilitat si functional…pe cand?!
    Restul, povesti electorale de adormit pensionarii…..

  2. Ai uitat de metrou,retardatule.