Noutati :

Drumul Regelui, format dupa ce Regele Mihai a donat aproape 30 de mii de metri patrati de teren primariei Sinaia, salveaza aglomeratia dintre Sinaia si Busteni

26 august, 2011 - 07:32 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Drumul Regelui este considerat o alternativa la DN1, care va desfiinta pe viitor toata aglomeratia dintre Sinaia si Busteni. La inceputul lunii august s-a petrecut un fapt foarte important: Regele Mihai a donat primariei Sinaia patru drumuri din proprietatea Casei Regale. Doua dintre acestea ar putea transforma Valea Prahovei.

Regele Mihai I a donat orasului Sinaia peste 27.000 de metri patrati de teren, respectiv patru drumuri forestiere aflate pe proprietatea care i-a fost retrocedata in urma cu trei ani, scrie Mediafax.

Drumurile sunt considerate „strategice” pentru zona respectiva, avand un potential imens pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere, dar si pentru dezvoltarea imobiliara a „Perlei Carpatilor”.

Unul dintre drumuri are o suprafata de 10.757 de metri patrati si a fost evaluat la 17.211 lei. Lungimea sa este de 5 kilometri si face legatura intre Sinaia si Busteni, mergand paralel cu DN1. Primarul din Sinaia, Vlad Oprea, a declarat pentru Mediafax ca ruta va fi asfaltata si va deveni o alternativa la DN1, cunoscut soferilor ca cel mai aglomerat drum din tara, mai ales la in weekend-uri.

Valoarea totala terenurilor, care este de 44.238 de lei, a fost stabilita in urma expertizei Camerei Notarilor Publici Ploiesti. Contractul de donatie prevede ca donatorul isi pastreaza, fara restrictie si fara plata, dreptul de trecere pe acele terenuri, inclusiv cu autovehicule sau utilaje pentru exploatare forestiera.

Contractul prevede de asemenea ca autoritatile locale din Sinaia nu vor putea instraina, inchiria, concesiona sau ceda vreun drept asupra acestor drumuri si nici nu vor putea schimba actualul statut al terenurilor, respectiv acela de drum, in caz contrar donatia fiind considerata nula, iar terenurile trecand inapoi in proprietatea Regelui Mihai sau a mostenitorilor acestuia.

Primarul Vlad Oprea a mai spus ca alte doua drumuri donate de Regele Mihai I fac legatura intre statiunea Sinaia si drumul care duce spre Cota 1.400 din Masivul Bucegi, iar acestea ar putea intra in circuitul turistic.

Miza imobiliara nu i-a scapat nici ea edilului din Sinana: al patrulea drum se afla, spune el, in cartierul Cumpatu din Sinaia, iar prin reabilitarea acestui tronson, s-ar putea dezvolta o noua zona de locuinte, a spus Vlad Oprea.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...