Drobeta Turnu Severin intra in carantina totala la o rata de infectare de 9,94 la mie. Scolile trec in online, restaurantele se inchid, iar petrecerile sunt interzise

Orasul Drobeta Turnu Severin va intra in carantina, incepand de luni seara, pentru doua saptamani, in urma cresterii ratei de infectare cu COVID-19. Cursurile scolare se vor desfasura exclusiv online, restaurantele se inchid, fiind permisa doar livrarea la pachet, iar organizarea de nunti, botezuri, mese festive va fi interzisa.

CITESTE SI: E aproape 12 la mie rata de infectare cu COVID la Timisoara. Inca 91 de copii depistati cu coronavirus din peste 600 de noi imbolnaviri in Timis

Decizia de carantinare a fost adoptata de Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Mehedinti, la propunerea Directiei de Sanatate Publica a judetului Mehedinti si cu avizul Institutului National de Sanatate Publica si este valabila pentru municipiul Drobeta Turnu Severin, cu localitatile apartinatoare orasul Drobeta Turnu Severin, Schela Cladovei, Dudasu Schelei si Gura Vaii

„Decizia carantinarii municipiului s-a luat avand in vedere situatia epidemiologica de la nivelul unitatii administrativ teritoriale Drobeta Turnu Severin, unde incidenta cazurilor de imbolnavire cu SARS-CoV-2 este de 9,94 la 1000 de locuitori, iar riscul epidemiologic este de o gravitate maxima, cu un trend de crestere a numarului de imbolnaviri foarte rapid”, a transmis Prefectura Mehedinti.

Pe perioada carantinei, cursurile scolare se vor desfasura doar in sistem online, in cazul prescolarilor si elevilor din invatamantul primar, gimnazial, liceal si postliceal, inclusiv a celor cu cerinte educationale speciale, in unitatile de invatamant preuniversitar de la nivelul zonei carantinate, cu exceptia activitatilor de terapie pentru prescolarii/elevii cu cerinte educationale speciale. Tot in sistem online este permisa participarea tuturor studentilor/cursantilor din institutiile de invatamant superior la activitati didactice.

Pe toata durata carantinei restaurantele si cafenelele, inclusiv terasele, vor comercializa produselor doar la pachet.

De asemenea, este interzisa activitatea cu publicul a operatorilor economici licentiati in domeniul jocurilor de noroc, exceptie facand agentiile cu sistem loto (bilete jucate in sistem automatizat) si loz.
Este interzisa organizarea de evenimente private (nunti, botezuri, mese festive etc.) in spatii inchise si/sau deschise.

Magazinele vor functiona pana la ora 18,00, cu exceptia farmaciilor si a statiilor de distributie carburant care pot avea program non-stop.

In plus, s-a instituit obligativitatea purtarii mastii de protectie in toate spatiile publice deschise.

Potrivit primarului municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu, masura carantinarii intra in vigoare luni seara, la ora 20:00.

Sursa: News.ro

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

  Pareri

 1. Gicu spune:

  Ce facurati ma , va infectarati? Mare debandada pe la voi!

 2. Cos_Tin spune:

  Era de așteptat, în măsura în care toată țara și toate localitățile din RO urmează același parcurs
  Regulile șanț bune și trebuie respectate cel puțin la un nivel minim : PURTATUL MĂȘTII (te protejează înainte de toate de poluarea generată de emisiile noxelor de la autoturismele diesel și santierel construcțiilor ce se derulează în interiorul orașului) și TESTAREA.
  Masca și Testarea sunt procese care trebuie să se deruleze fără încetare și fac parte din masurile preventive indiferent de ce ne așteaptă în viitor.
  Vorba mare românească pe înțelesul tuturor : MAI BINE SĂ PREVII DECÂT SĂ VINDECI.
  Numai bine tuturor.

  • RATM spune:

   @Cos_Tin – esti constient de revoltele din toata Europa??? Chiar si acolo unde-s intepati in draci??? Intelegi ca totul face parte din marea resetare, la carma caruia se afla aceeasi criminali??? Wake up.

 3. Rumburak spune:

  costine, masca e fix pix, e ca si cum ai incerca sa opresti tintarii cu plasa de la poarta de fotbal. virusul e mult mai mic decit cea mai n-infinit masca de fițe.
  cum poti sa carantinezi un oras cu satele metropolitane daca este taiat de un drum european? faci filtre la intrare si generezi cozi de 10 kilometri?
  severinul e din pacate un oras mort, aproape zero industrie, are pensionari si detinatori de buletin care sint plecati la timisoara sau prin europa. asta inseamna si ca rata de infectare e de zeci de ori mai mare decit cea oficiala, iar la noi in timisoara e mai mica.
  severinul are useristi ca sa stea in casa ingroziti privind 2 saptamini filme pe netflix?
  chiar crede cineva ca la severin nu sint imprimante la care sa printeze declaratii?
  anul trecut la ce a folosit carantina?

  • Cos_Tin spune:

   Îți respect opinia, dar cred că și în situația : fiecare trebuie sa aleagă după ce a gândit cu mintea lui și respectată.
   DROBETA nu este moartă și chiar mă bucur că numai este industrie la nivelul marilor metropole deoarece Orașul e mai puțin poluat.
   Drobeta se află pe drumul reconversiei sociale ceea ce se va întâmpla cu toate orașele din provincie un pic peste 100.000 de locuitori. Un proces lesne de înțeles.
   Patrimoniul cultural și istoric, starea lui precum și cum este promovat, bogățiile reliefului geografic și infrastructura va creea noi oportunități pentru aceste comunități.
   Omul este un animal adaptabil, trebuie să înceapă cândva acest proces și să înțelegem că există perioade de sacrificii dacă ne dorim un viitor mai bun pentru noi și ai noștri ca națiune.

 4. Gicu spune:

  Drobeta are centura , noi n avem, nici nu trebuie sa intri in oras !

  • Cos_Tin spune:

   Timișora va avea cea mai complexă și bună centura din partea de vest a țării, fiind o metropolă era clar ca lucrurile ia mai mut timp și lucrarea este mai dificilă dar nu imposibilă. Toate vor veni mănușă pentru 2023.

  • Ferzatiu spune:

   Voi sunteți „speciali”.

   • Cos_Tin spune:

    Toată România e casa noastră și specială, las opinia mai simplă a unui om simplu și special pentru Națiunea Română :

    ” Lumea de mâine nu poate exista fără morală, fără credinţă şi fără memorie. Cinismul, interesul îngust şi laşitatea nu trebuie să ne ocupe viaţa. ”

    Regele MIHAI I al României | N. 25 octombrie 1921 – D. 5 decembrie 2017 |

  • Ferzatiu spune:

   Gicule idiot, centura ocolitoare a municipiului Drobeta Turnu Severin începe după Gura Văii și se termină înainte de ieșirea spre Craiova! Or, Gura Văii și Șimianul sunt comune limitrofe Drobetei Turnu Severin, de asemenea aflate în carantină! Mergi pe burtă!

   • Cos_Tin spune:

    Centura DROBETEI are doar un simplu circuit in formă de arc de cerc și nu are mai mult de 12 KM lungime, iar starea carosabilului începe să fie deja în situația când se impun intervenții de reasfaltare și reparații capitale, ca și centura Caransebeșului.
    Centura Timișoarei presupune o distanta de 4 ori mai mare cel puțin, dacă nu chiar mai mult, pentru că această șosea ocolitoare, înconjoară întreaga metropolă, este un cerc complet.
    Centura DROBETEI a fost dată în folosință în anul 2010. 2 ani de șantier, șantier început in anul 2008.

    • Ferzatiu spune:

     Ce legătură au, Cos_Tin, forma, lungimea, starea carosabilului Centurii ocolitoare a municipiului Drobeta Turnu Severin, cu faptul că începe și se termină în interiorul zonei carantinate? Apropo, ai văzut că au dispărut comentariile postate de mine?

     • Cos_Tin spune:

      Stimate Domn, vă pot lăsa un telefon de contact dacă doriți și simțiți că doriți să continuam dialogul cu cea mai mare plăcere.
      Aș dori să nu spam~ăm acest articol și să discutăm subiecte offtopic.
      Moderatorii redacției pot și au dreptul să cenzureze conform regulilor stabilite pentru secțiunea de comentarii, toate comentariile care sunt off topic și bineînțeles jignitoare sau care conțin expresii jignitoare.
      Vă stau la dispoziție cu cea mai mare plăcere.
      O zi și o săptămână excelentă vă doresc să aveți.
      Cu deferență Cos_Tin.

     • Ferzatiu spune:

      Moderatorii sunt niște jigodii. Comentariile jignitoare despre Drobeta Turnu Severin sunt acolo, la fel cele despre locuitorii municipiului, (municipiu băi jigodii, nu oraș!, municipiu de acum 2000 de ani când Timișoara era doar o mlaștină).

 5. Daniela spune:

  Foarte bine închideți și Timișoara odata

  • Cos_Tin spune:

   Stimată Doamnă. Timișoara este închisă de 2 săptămâni și se respectă aceste restricții. Comunitatea a înțeles și sa conformat. Timișorenii își continuă viața în aceste condiții, s-au adaptat și au devenit și mai preventivi pentru a nu se îmbolnăvi.

   • Jezaz spune:

    Hahahaha genial comment! Si ironia fina este foarte bine plasata. M-ai facut sa zambesc. Multumesc

    • Cos_Tin spune:

     Nu cred că este nici o ironie fină, sunt doar oameni mai puțin informați sau care nu acordă prea multă importanță unor subiecte pe care ei le consideră că nu sunt esențiale.
     În general există în RO starea aceasta de a nu te informa corect și suficient despre un anumit subiect și doar să se comenteze după ce sa citit doar titlul articolului.

 6. Loser spune:

  Lawrence Wong, ministrul finanțelor din Singapore și președintele grupului de lucru împotriva Covid-19, a declarat că lecția pe care o vor suporta „societățile naive Covid”, cum ar fi Singapore, Noua Zeelandă și Australia (state care au impus devreme restricții dure, aplicând strategia zero „COVID” – n.r.), este că vor trebui să se pregătească de valuri ridicate de infectare „indiferent de acoperirea vaccinală”.

 7. Ghem Match spune:

  Atîta energie pen ce ?
  Ce are a face drubeta (braga era ok) cu metropola noastra ?
  Common fellow citizens 🙂

 8. Radu spune:

  Mare pagubă!