Noutati :

Doua strazi nou-noute se construiesc in centru, la Timisoara. Cum vor usura traficul intr-una dintre cele mai aglomerate zone

11 februarie, 2019 - 08:43 AM
Autor: Redactie      
Categorie: ADMINISTRATIE
5

TIMISOARA. Asa cum opiniatimisoarei.ro va anunta inca de acum cateva luni, se trece la amenajarea a doua noi strazi, in centrul Timisoarei, care sa vina in ajutorul soferilor. Proiectul a intrat intr-o noua etapa.

CITESTE SI: 7 milioane de lei vor fi alocati de la bugetul local pentru Spitalul de Copii din Timisoara. Guvernul a prevazut si el bani in bugetul national pe 2019 

Este vorba despre un drum si o bretea care urmeaza sa lege strazile Popa Sapca si Calea Aradului, pentru a fluidiza traficul de pe strada Oituz.

Conform proiectului, una dintre strazi urmeaza sa porneasca de pe Popa Sapca, pe langa Penitenciar, prin spatele Facultatii de Arte, si sa ajunga la Intrarea Doinei, pentru a iesi apoi in strada Cuza, in dreptul parcului Botanic. Totodata, din noua strada se va construi si o alta, o bretea, care sa ii scoata pe soferi chiar la mijlocul strazii Oituz, pe drumul dintre Facultatea de Arte si Muzeul Revolutiei.

Proiectul e binevenit mai ales pentru cei care intentioneaza sa o ia spre Spitalul Municipal – Piata 700.

Practic, noile amenajari ii vor ajuta pe soferii care doresc sa ajunga dinspre Popa Sapca spre Oituz sa economiseasca timp, pentru ca nu mai trebuie sa stea la semafoarele din intersectia de la Punctele Cardinale. De asemenea, drumul va fi de folos si riveranilor, care, daca vin dinspre Pasajul Popa Sapca nu mai trebuie sa ocoleasca intreaga zona pentru a ajunge sa isi parcheze masinile in fata blocurilor.

Primaria Timisoara a lansat pe SEAP licitatia ‘Realizarea drumurilor de legatura si a utilitatilor aferente intre str. Popa Sapca, Calea Aradului si str. Oituz‘.

Potrivit documentatiei, lucrarile vor cuprinde „amenajare carosabil cu 2 benzi de circulatie incadrat cu borduri (o banda pe sens) amenajare trotuare, zone verzi, accese la proprietati, retele edilitare, cercetare arheologica preventiva pe traseul retelelor proiectate”.

Obiectivul princial al investitiei in constituie realizarea a doua strazi, inclusiv utilitatile aferente, care vor deservi cladirile existente si viitoare de pe platforma Campus Universitar Oituz. O strada parcurge terenul pe directia est-vest, racordandu-se cu partea estica la strada Popa Sapca, iar la partea vestica la strada Intrarea Doinei, cu o lungime de 276 de metri. A doua strada e amplasata pe directia nord-sud, racordandu-se la sud la strada Oituz, iar la nord la Strada 1, cu o lungime de 169 de metri. Pentru circulatia pietonala vor fi prevazute trotuare. Pe ambele strazi sunt prevazute lucrari de alimentare cu apa potabila si tehnologica, canalizare, menajera si pluviala, si retele electrice‘, se arata in anuntul licitatiei.

Valoarea estimata a proiectului este de 3.197.065 lei fara TVA, bani de la bugetul local.

Va castiga licitatia firma care va oferi pretul cel mai scazut, iar lucrarea ar trebui sa dureze cel mult o jumatate de an.

Termenul limita de depunere a ofertelor este 19 martie, ora 15.00.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 5comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Pana nu vad , nu cred ! Doar basme doar sa-ti ia fata ! Am trecut ieri pe pista de biciclete de la Podul Traian pana aproape de centru si m-am luat mainiile de cap , dezastru ,dezastru , gunoaieeeee si gunaoie si rahat si etc. Voi mai aveti curajul sa vorbiti de tramvaie ??? Rusine , orasul este plin de gunoaie si praffff.

  2. Zona respectiva este si asa foarte aglomerata de masinile celor care vin cu treburi in centru si nu vor sa plateasca parcare ( Piata 700). Va fi groaznic pentru cei care lucuiesc acolo-Intrarea Doinei (este o zona rezidentiala unde limita de viteza este de 30km/h). Pe Aristide Demetriade care face legatura intre Popa Sapca si Cuza oricum nu e trafic intens acum. Nu vad sensul unei asemenea legauri. Unde vor parca cei care locuiesc in zona?

  3. Nu cred ca ajută cu prea mult . Problema este din partea cealaltă , pentru cei care vin din centru spre sensul giratoriu de la Marăști. O altă stradă care se blochează este pe Gheorghe Lazăr dinspre Circumvalatiunii spre Cetatii . chiar la intrarea spre strada Teiului, din cauza catorva borduri care nu pot intelege de ce nu pot fi scoase pentru a sa se vira la stânga de pe Gheorge Lazăr ( chiar la trecera de pitoni ) să nu mai trebuiasca sa se intoarca cu 50 m mai înainte pentru a incurca traficul si asa foarte aglomerat pe acel sens de mers .
    Situatia asta arată ca cine se ocupă cu observarea traficului nu trece pe acolo sau nu poate intelege traficu.

  4. cu semafoare nu sa rezolva nimic

  5. Era vorba acum trei ani ca se amenajeaza zona, „in forta”. Ca ruta ocolitoare insa nu rezolva nimic, doua semafoare in plus care vor bloca circulatia pe Aradului si Popa Sapca. Alti bani cheltuiti.