Noutati :

Doua proiecte de promovare a Timisoarei vor prinde contur! La Opera se va realiza un muzeu al Revolutiei !

19 decembrie, 2011 - 11:32 PM
Autor: Caius Seracin      
Categorie: SOCIAL
1

TIMISOARA. Satui sa vada ca autotitatile locale bat pasul pe loc in promovarea orasului si a turismului in orasul de pe Bega, mai multi timisoreni din cadrul grupului de Initiativa a Echipei de advocacy si lobby au organizat in urma cu aproape o luna o audiere publica in care cei interesati si-au expus proiectele de promovare a orasului, proiecte care se pot realiza cat mai ieftin si in decurs foarte scurt.

 

Unul dintre proiecte ar putea fi implementat la inceputul primaverii. Este vorba despre realizarea, la Opera, a unui muzeu al Revolutiei. Turistii vor avea ocazia sa stea in locul in care in urma cu 22 de ani oamenii dclarau Timisoara primul oras liber de comunism. „Revolutia din 1989 a fost pentru Timisoara cel mai important eveniment al secolului XX. Din punctul meu de vedere cea mai usor realizabila depozitie exprimata in cadrul audierii publice este aceea ca balconul Operei sa intre in curcuitul turistic. Aici s-ar putea realiza un muzeu cu mai multe fotografii din cadrul revolutiei, si tot acest circuit se va putea incheia cu o panorama peste Piata Operei„, a dcelarat astazi Radu Radoslav. Acesta a spus ca pe langa poze si filme care vor rula in foaierul Operei aici s-ar putea pune si manechini imbracati in militieni sau soldati. „Cei de la teatru oricum au astfel de costume si le tin degeaba„, a mai explicat Radoslav. Un alt poriect aproape realizabil va fi cel propus de o tanara profesoara din Timisoara.

 

Este vorba despre un set de carti cu premiere din Timisoara care va fi distribuit in scoli. Suntem in lagatura cu o editura care le va realiza si eu sper ca in vara sa si organizam un campionat intre elevi cu privire la datele in care s-au realizat acele premiere. Va fi interesant ca se va vorbi in familii, oare ce s-a intamplat intr-un an, dar in celalalt si tot asa„, a declarat un alt membru al echipei de Advocacy si Lobby, Marius Lobaza. Pe langa aceste poriecte, expertii grupului de intiativa mai au in plan si realizarea unui circuit cu primul tramvai tras de cai sau realizarea unui muzeu 3D al Revolutiei din 1989.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Ar fi foarte util daca discutia s-ar continua cumva si in mediul online – e.g. un blog gratuit pe WordPress sau Blogspot unde astfel de proiecte sa poata fi trimise si dezbatute. Suntem in epoca web 2.0, sau?