Noutati :

Doua oferte pentru linia dubla de tramvai intre viitorul pasaj Solventul si Gara de Nord Timisoara. Un an si jumatate de santier cu 10 milioane de euro

7 august, 2020 - 08:43 AM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ADMINISTRATIE
6

TIMISOARA. Doua oferte au fost depuse pentru realizarea a 1,4 km de linie dubla de tramvai care va lega viitorul Pasaj Solventul de Gara de Nord.

CITESTE SI: O singura asociere de firme vrea sa construiasca cel mai mare lung pasaj din Timisoara, Solventul, cu 24 de milioane de euro

Este vorba de doua asocieri de firme, care si-au depus ofertele pana la data limita, in 6 august.

PORR CONSTRUCT, careia i se alatura PORR BAU GmbH si subcontractorii: Electroechipament Industrial S.R.L., TUBULAR TEHNO SISTEM, SWARCO TRAFFIC ROMANIA si BAICONS IMPEX S.R.L.
si

SYLC CON TRANS, lider, alaturi de LONGHERSIN si subcontractorii: OPTOTEL COM, Instal Group, Lile Service General Construction S.R.L., MADI FHVAC, MATRIX COMPUTERS SRL, ELECTRIC RAIL PROJECT si Cons Electrificarea Instal S.R.L.

Ofertele sunt in evaluare, iar castigatorul contractului de aproape 10 milioane de euro, cu TVA, va trebui sa amenajeze linia intr-un an si jumatate.

PORR Construct e liderul asocierii care va realiza si proiectarea si executia lucrarii de modernizare a Bulevardului Cetatii, si a deschis deja santierul pentru largirea Bulevardului Sudului, iar SYLC CON TRANS se regaseste si in asocierea care vrea sa amenajeze Pasajul Solventul, a asigurat executia largirii Pasajului Popa Sapca si va lucra si la modernizarea Bulevardului Bogdanestilor

Conform documentatiei, contractul prevede „contrucția liniei cale de tramvai și a întregului ansamblu rutier, cu trama stradală realizată în varianta de 2 benzi pe sens, incluzând calea de rulare a tramvaiului care va fi carosabilă, amenajarea de trotuare, piste pentru biciclete și de zone verzi.

Practic, se vor amenaja 1,4 km linie cale dublă de tramvai si 14.000 mp suprafață carosabilă, 37 de locuri de parcare, vor fi amenajate 4.300 mp – de trotuare si piste pentru biciclisti, trei statii de tramvai, Vor fi taiati 67 de copaci si saditi 99.

In evaluare este in aceasta perioada si singura oferta pentru realizarea Pasajului Solventul pe sub liniile de cale ferata. Este vorba de o asociere de firme, avand ca lider o companie italiana.

Daca si aceasta va fi declarata castigatoare, santierele, atat pentru linia de tramvai, cat si cea pentru pasaj vor merge in paralel.

Impreuna, cele doua proiecte vor costa aproape 36 de milioane de euro.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 6comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. STRABAG/PORR cum altfel….astea sunt conditionalitatile UE. Nu cumva sa dam banii la ai nostrii…sa le dam la austrieci. Faca aiai profit si sa il care la ei…nu sa ramana la Romanica. DNA aia ii cautau pe au lui Dragnea de la TELDRUM, da cum se face ca peste tot e STRABAG?/PORR?! Astia nu corup asa-i? Sau DNA e un fel de inchizitie care serveste alte interese?!

  • Cred că azi nu ți-ai luat medicamentele.

  • Esti VARZA!
   Primo: nu lucreaza cu austrieci si nemti ci cu romani.
   Secundo: plateste salarii, TVAsi taxe in Romania….la fel si impozitul pe profit…

   referitor la Dragnea: este un smenar si un hot, judetul teleorman este cel mai sarac din tara si el are un conac de milioane de euro.
   cat de prost si de obtuz sa gandesti, sa consideri ca Dragnea a facut ceva UTIL acestei tari ?????

 2. Decat Alex Dia SRL cu sediu intr-o garsoniera de bloc si zero angajati (care castiga mai mereu licitatiitle) mai bine o firma straina care a realizat deja multe lucruri in Romania. Asa cum s-a spus si mai sus, treci si ia-ti pastilele pe azi sa nu faci vreun accident cerebral sau ceva mai rau.

 3. Avand in vedere ca avem de-a face cu santiere mari si foarte mari, mi-e teama ca nu vor avea destui muncitori pentru lucrarile astea ample.

  Faptul ca fiecare antrprenor ar putea castiga cam cate doua lucrari, poate fi si un avantaj in sensul ca pot folosi utilajele ba la o lucrare, ba la cealalta, in functie de nevoi. Asta daca santierele vor merge in paralel.

 4. Deci aia fac un pasaj intr-un an s-aialalti se chinuie 3 ani pe drum drept? 😉