Noutati :

Dosare penale si amenzi de peste un milion de euro date de inspectorii muncii in 2012

17 decembrie, 2012 - 04:14 PM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: SOCIAL
0

TMISOARA. Angajatii Inspectoratului Teritorial de Munca Timis au facut mii de controale la firmele din judet si nu s-au ferit sa dea amenzi peste amenzi celor care au incalcat legea.

Inspectoratul Teritorial de Munca Timis urmareste respectarea prevederilor legale referitoare la relatiile de munca, la securitatea si sanatatea in munca si protectia salariatilor care lucreaza in conditii de munca deosebite“, spune Ileana Tomoiaga, inspectr sef.

Inspectorii muncii au realizat peste 3.000 de controale la companii din judet si au aplicat aproximativ 8.500  de sanctiuni la aproape 1.900 de angajatori. Valoarea amenzilor a depasit 5 milioane de lei.

Pana la sfarsitul lunii noiembrie, ITM Timis a trimis la Parchet 24 dosare penale.

Inspectorii muncii au descoperit, in primele 11 luni ale acestui an, peste 600 de persoane care lucrau fara a avea carte de munca, 9 dintre acestea neavand 18 ani. Amenzi aplicate au ajuns la aproape 4 milioane de lei.

600 de angajatori au fost amendati cu peste 300.000 de lei pentru ca nu au respectat prevederile privind repausul saptamanal si alti 139 pentru ca nu respecta prevederile privind munca suplimentara (cu 115.000 lei).

In ceea ce priveste accidentele la locul de munca, in Timis au fost inregistrate 315 evenimente.

Printre cele mai grave se numara 10 accidente mortale si 10 accidente care au fost urmate de decesul persoanelor implicate (accidente in afara muncii), un accident soldat cu invaliditate si alte 2 soldate tot cu invaliditate, aflate in faza de cercetare de catre inspectorii de munca.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...