Noutati :

Dominic Fritz anunta ca asteapta bani de la Bucuresti pentru spitalele din Timisoara. Noul Municipal nu se mai face pe terenul identificat in campania electorala pentru ca este… prea mic

9 februarie, 2021 - 03:11 PM
Autor: Redactie      
Categorie: ADMINISTRATIE
2

TIMISOARA. Primarul Dominic Fritz a declarat ca a gasit ”o deschidere foarte mare” atunci cand a fost primit la o discutie cu ministrul Sanatatii Vlad Voiculescu, colegul sau de partid, si ca asteapta bani de la Bucuresti pentru infrastructura de sanatate din Timisoara.

CITESTE SI: Dominic Fritz rupe inca un contract de-al lui Robu, reamenajarea din Piata Victoriei la Timisoara: Facem un concurs, in 2024 sa incepem lucrarile 

Mai mult, spune Fritz, exista un fond de 50 milioane de euro ce va fi accesat și de catre Timisoara, pentru unele investitii.

Am discutat si cu ministrul Sanatatii, prioritatea a fost sa vad ce facem cu infrastructura de sanatate. La ministrul Vlad Voiculescu am gasit o deschidere foarte mare, se intelege ca avem nevoie de investitii in spitalele pe care le avem acum, niste interventii destul de urgente. Exista un fond de 50 de milioane euro pe care o sa-l accesam si noi. In acelasi timp avem nevoie de niste investitii noi. Am discutat de proiectul maternitatii si am propus ca aceasta maternitate sa fie finantata prin Programul National de Redresare și Rezilienta (PNRR) si iarasi am gasit o mare deschidere acolo, dar am si explicat ca in continuare Timisoara are nevoie de un nou spital muncipal. Este un proiect ambitios care va defini si mandatul meu ca primar si pentru care o sa ma lupt. Eu cred ca cele 13 locatii in care este dispersat in oras, si daca bagam bani in ele, nu o sa corespunda niciodata nevoilor. M-am bucurat ca si ministrul Sanatatii este foarte deschis la aceasta idee. Am vorbit despre un mix de finantare pentru un medical city, un campus pentru un nou spital. Poate o sa incepem cu un nou campus pentru ambulatoriu, avem discutii daca nu mutam si Oncologia acolo si de acolo sa mutam treptat sectii, in urmatorii 10-15 ani”, a declarat Dominic Fritz.

Spitalul Municipal promis de Dominic Fritz in campania electorala se va face… in alta parte

Primarul a adaugat ca terenul identificat in campania electorala, pe Calea Aradului, pentru noul spital municipal, promis inca de pe atunci, nu mai corespunde, intrucat acum ar fi… prea mic.

Ceea ce nu a stiut Dominic Fritz, pe cand le spunea timisorenilor ca le va ridica acolo viitorul Spital Municipal ultra modern, gandit impreuna cu specialistii USR, era ca parcela fusese trasnferata temporar Primariei Timisoara de la MApN, cu destinatie clara: in 10 ani sa se construiasca acolo locuinte ANL, altfel se intoarce la Ministerul Apararii. Or deja s-a scurs timpul si nici nu s-a ridicat vreun bloc de catre Agentia Nationala de Locuinte.

Terenul identificat si propus in campanie ne-am dat seama ca e prea mic pentru ce vrem sa facem pe termen lung si am identificat un teren si mai mare, unde nu avem niciun fel de sarcini si il putem folosi pentru ce vrem noi. Lucram acolo si la un proiect de spatii verzi si un spatiu pentru festivaluri mai in nord. E acolo o bucata mare de teren. Este vorba de terenul de aproximativ 90 de hectare. E un teren foarte mare. Suntem si in discutii cu Consiliul Judetean Timis, o sa avem o rezolvare si cu problema de la Cioca, unde noi avem cladirile, CJT detine terenul. Si acolo trebuie sa rezolvam situatia sa se poata face niste investiii si suntem in discutii bune ca sa se poata incheia aceasta sitautie. Așadar, noi am identificat un teren, in sudul Aerodromului Cioca, este un mare teren care apartine orasului, unde am putea sa construim un medical city”, a declarat Fritz.

Tot la Ministerul Sanatatii, Dominic Fritz a discutat si despre  Institutul Oncologic care ar trebui sa se construiasca la Timisoara.

Am discutat si de institutul oncologic pentru Timisoara. Este o poveste fara sfarsit, unde trebuie sa ajungem la o concluzie, daca se mai face, daca asta e un proiect pe care sa-l faca Ministerul Sanatatii, daca il facem local, dar sa fie finantat la nivel national. Am subliniat ca nu mai vrem sa stam inca cativa ani pana se clarifica situatia”, a declarat Fritz.

In ceea ce priveste noua cladire a Spitalului de Copii, primarul isi pune nadejdea in Bugetul National.

Mai avem o suma de 15 milioane lei cu care sa putem finaliza constructia, cred ca este 80% finalizata. Eu sper sa obtin aceasta suma tot din bugetul national si asta inseamna sa finalizam constructia. In bugetul actual cred ca avem 32 de milioane lei pentru dotari si aici cred ca o buna parte trebuie sa vina tot de la Ministerul Sanatatii. Nu am adus o promisiune ferma acum, dar we are on it, lucram la asta”, a mai declarat Fritz.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. Dacă ai fost mut de beat și vrei să vomiți dar nu reușești, citești o aberație al lui Samuie’l Fritz Witz Figur și ai toate șansele să-ți vomiți și maţele !
  După cum am mai comentat aici de nenumărate ori acest șarlatan (CARE FRECA MENTA) ori nu are nimic comun cu lumea care îl înconjoară ori vrea să-și bată pur și simplu joc de locuitorii acestui oraș pe care i-a catalogat drept boi in conferința de presă de astăzi !
  Pentru Dumnezeu chiar nu mai există nimeni in primărie să-l tragă de mânecă ?
  Cum să-ți vină in cap să faci stadion și sală polivalentă in centrul orașului DUPĂ MOFTURILE VOPSITULUI și spital municipal numit pompos Medical Sity la 10 km de oraș, iar pentru cei care vin din estul orașului chiar la vreo 20 km ???
  Oameni buni, in primul rând România nu are bani pentru o așa investiție, in al doilea rând motivul că spitalele sunt vechi este o vrăjeală pentru prosti, din simplul motiv că in Graz de exemplu sunt doua spitale în care am fost internat, Elisabetiner din 1680 de pe timpul ciumei și LKH GRAZ din 1740 și nimeni nu spune că sunt vechi !!!
  Păcaliciul vine cu filme științifico fantastice și de cate ori iese cu rânjetul lui frizează bunul simț !
  Dacă tot are 100 H de ce nu fac schimb cu proprietarii care au pământ între AEROPORT, ȘOSEAUA de CENTURĂ și AUTOSTRADĂ, unde pot face stadionul și sala polivalentă, iar pe tot arealul unde se află stadionului Paltinisanu să facă un spital in mijlocul unui parc, legat de județean ??
  Te doare memoria pur și simplu când vezi pe ce mâini a fost și mai nou a intrat Timișoara ?
  Guvernul ăsta nu va ține nici doi ani și la urmă o să ne spună eu am vrut dar nu am primit bani, va pleca înapoi la Berlin in Büdnis die Grünen Partei Deutschland iar Timișoara va rămâne in urmă cu încă 4 ani !

 2. Atenție la trolii rusofoni care au ieșit din nou la vărsat de mațe. Nu că ar exprima o opinie în mod civilizat dar o fac cu iz de dejecții.