Noutati :

Dominic Fritz a depus juramantul fata de Timisoara: Voi trage in fiecare zi nu pentru unii, ci pentru toți. Veti avea in mine mereu un partener care nu tolerează smecheria. Foto si video

30 octombrie, 2020 - 10:52 AM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ADMINISTRATIE
6

TIMISOARA. Moment solemn la Primaria Timisoara, vineri, cand noul edil ales Dominic Fritz si consilierii locali au depus juramantul de credinta fata de oras si locuitorii sai.

CITESTE SI: Ce face Dominic Fritz in prima zi de lucru la Primaria Timisoara. Masurile anuntate la preluarea mandatului 

VIDEO: George Stefanita

Dominic – Samuel Fritz a devenit, vineri, oficial, primar al Timisoarei, dupa ce a fost ales in aceasta functie la alegerile locale din 27 septembrie.

25 de consilieri locali au depus juramantul de credinta, dar si primarul ales, Dominic – Samuel Fritz, la Sala Capitol, cu pastrarea tuturor masurilor sanitare in vremuri de pandemie.

Iata discursul lui Dominic Fritz, dupa ce a depus juramantul:

Stimate domnule primar Robu,
stimată doamnă prefect Oneț,
stimate domn președinte al Consiliului Județean Nica,
stimați deputați, domnule senator,
sehr geehrter Herr Vorsitzender Ioan Fernbach,
dragi colegi consilieri locali,
dar mai ales: dragi timișoreni, care ne urmăriți îndeaproape, deși de la distanță,
vă mulțumesc. Vă mulțumesc pentru încrederea uriașă cu care m-ați onorat. Timișoara m-a făcut unul de-al ei acum mulți ani. Acum mi-a dat onoarea copleșitoare de a o conduce ca un slujitor al comunității. Voi rămâne unul de-al vostru și voi trage în fiecare zi nu pentru unii, ci pentru toți.
Vreau să vă mulțumesc și dvs, domnule primar Robu, în numele timișorenilor, pentru 8 ani de serviciu public și vă doresc toate cele bune și multă sănătate în această nouă etapă a vieții.
Preiau acest mandat în zilele cele mai grele de la începutul pandemiei. Și cred că suntem cu toții conștienți că pentru a rupe valul infecțiilor nu avem decât opțiuni dureroase.
Dar nu mi-e teamă pentru Timișoara. Vom trece prin această încercare așa cum au confruntat timișorenii provocările mari de-a lungul istoriei: cu responsabilitate personală, cu solidaritatea comunității și cu un spirit inovator.
Acestea sunt ingredientele cu care vom combate această criză, aici, la Timișoara.
Acestea sunt și valorile pe care vom clădi în continuare viitorul european al Timișoarei. Poate această pandemie ne amintește care este menirea politicii în viața noastră: Politica nu este un scop în sine, ci doar un mijloc pentru a îmbunătăți viața oamenilor. Avem nevoie de politică pentru a face dintr-o populație de sute de mii de indivizi o comunitate funcțională. Cu reguli comune, respectate de toți, cu deschidere către ideile noi, cu implicarea tuturor, pentru că toți avem de contribuit.
Noi, cei care am depus jurământul astăzi, vom lua în serios această menire și aceste valori. Vă felicit, dragi colegi din Consiliul Local, pentru curajul și implicarea voastră. Veți avea în mine mereu un partener, unul intransigent, care nu tolerează șmecheria, dar cu brațe larg deschise pentru colaborare. Și le spun mai ales colegilor consilieri locali care nu fac parte din partidul din care provin: suntem competitori, pentru că doar competiția asigură progres. Dar războiul nu îl ducem unii împotriva celorlalți, ci împreună împotriva tuturor virușilor care otrăvesc viața cetății.
Împreună, asta înseamnă și o colaborare cu celelalte instituțiile ale statului.
Alin, te asigur că Timișoara va îmbrățișa rolul ei de motor pentru întregul județ și abia aștept să colaborăm cu bună-credință pentru a transforma Timișul.
Mă uit și la cei care ne reprezintă în Parlamentul României – Dan Barna, Cătălin Drulă, Nicu Fălcoi: Timișoara și Banatul au multe de dat acestei țări, și contez pe voi și pe toți parlamentarii pe care îi vom vota în curând să întărim colaborarea strategică între instituțiile naționale și cele locale. Fac și un apel către toți actorii politici să susțină proiectul unui nou spital municipal pentru Timișoara.
Nu în ultimul rând, vreau să mă adresez celor care nu au putut fi fizic cu noi astăzi, dar ne urmăresc pe zoom. Reprezentanții cultelor și ai minorităților, oameni de cultură și antreprenori, activiști sociali și cetățeni implicați. Timișoara are nevoie de voi. Noi, cei care avem puterea formală, suntem doar facilitatori pentru ca ideile și contribuțiile voastre să devină realitate. Vă mulțumesc pentru perseverența și pasiunea voastră. Nu vă pot promite că voi semna totul, dar vă promit că ușa Primăriei mele va fi mereu deschisă.
Dragi timișoreni, nu vă pot promite că voi fi un primar comod. Dar voi fi un primar sincer. Cu toate greșelile mele, dar cu siguranță și cu toată energia mea.
Voi da în fiecare zi totul pentru Timișoara.
Vă îmbrățișez și vă mulțumesc.

Presedintele Consiliului Judetean Timis, Alin Nica, l-a asigurat pe Dominic Fritz de intreaga sustinere si colaborare.

Il asigur pe Dominic de intregul sprijin. Dominic, vei avea în mine un prieten sincer in obiectivul pe care ti l-ai propus pentru Timisoara si nu voi precupeti sa bat drumul Bucurestiului pentru dezvoltarea Timisului si Timisoarei”, a declarat Nica, in discursul sau.

Dupa discursurile celor doi, de acum fostul primar, Nicolae Robu, i-a predat noului primar, Dominic Fritz, Cheia orasului Timisoara si Stema orasului Timisoara, apoi au semnat lista de proiecte pe care Fritz o ”mosteneste” de la Robu.

Lista consilierilor locali:

1. AMBRUS RAUL – PNL
2. BARABAS LORENZO – FLAVIUS – PNL
3. BOLDURA VLAD – ANDREI – USR PLUS
4. CĂLDĂRARU LUCIAN – PNL
5. CRAINA MARIUS – LUCIAN – PRO ROMÂNIA
6. DIACONU DAN – AUREL – PNL
7. GONZALES GARRIDO JORGE – USR PLUS
8. ILCA CORNEL – FLORIN – USR PLUS
9. ILIESCU ROXANA – TEODORA – PRO ROMÂNIA
10. LAȚCĂU RUBEN – USR PLUS
11. LĂPĂDATU ANDRA – ANCA – PSD – PPU
12. LULCIUC ADRIAN – RĂZVAN – PNL
13. MARIȘ DANIELA – MIRELA – PNL
14. MEREAN OVIDIU – USR PLUS
15. MEȘTER ANDREI – USR PLUS
16. MILITARU ELENA – RODICA – USR PLUS
17. MOȘIU SIMION – PNL
18. MUNTEANU ANA – MARIA – USR PLUS
19. NEGRIȘANU RĂZVAN – GABRIEL – USR PLUS
20. RĂDUCANU SEBASTIAN – PSD – PPU
21. REȘITNEC DAN – USR PLUS
22. ROMOCEAN PAULA – ANA – USR PLUS
23. SANDU CONSTANTIN – ȘTEFAN – PNL
24. STANA RĂZVAN – ION – USR PLUS
25. SZILAGYI AIDA – SORINA – USR PLUSInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 6comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. oh, happy day!
  semnat: da, un corporatist 🙂

 2. Cold Standard
  # NU FRAIERILOR FARA REALIZARI CUANTIFICABILE in functii publice !
  CIUS & sweet dreams 🙂

 3. „smecher” in limba materna a lui Samuel Fritz inseamna cu totul altceva ,asa ca……..schimbarea sefilor bucuria nebunilor !

 4. o sa faca rahatu praf
  sper ca nu isi inchipuie cineva ca a ajuns intamplator si ca e vreun Eugeniu de Savoya contemporan

 5. Sa ia exemplu de la Bolojan, jumatate din angajatii primariei sa zboare, aia care plimba foaia de la etaj la parter si invers.

  Si pilitia locala pusa la treaba, patrule prin zone marginase, nu doar plimbat bastonul prin centru.

  Si astia care il plang pe robu, orice ar face Fritz, e peste robulica cel comunist.
  robica e cel care a dat contracte pe bani grei unei firme care era deja in insolventa si acum se lauda cu proiectele lui lasate orasului :))))) frec nasul lui de senil vopsit

 6. Sa inceapa cu smecherii din sleahta proprie: gonzalez, militaru etc.