Opinia Timisoarei

Doliu in comunitatea biciclistilor din Timisoara, dupa accidentul in care un tanar de 22 de ani a pierit sub rotile unei betoniere. Masa Critica: Vrem un oras sigur!

TIMISOARA. Tanarul de numai 22 de ani care si-a gasit sfarsitul sub rotile unei betoniere, joi, in zona Lipovei este plans de comunitatea biciclistilor din Timisoara. Acestia isi exprima cu furie nemultumirea legata de felul in care este gestionat traficul din oras.

Zi de doliu astăzi în rândul comunității bicicliștilor din Timișoara și în rândul oamenilor care mai au decența să creadă că nimeni nu ar trebui să moară în propriul oraș, efectiv strivit sub greutățile unei mașini- fie că ești pieton sau biciclist.
Situația din Timișoara se agravează de la an la an din cauza lipsei unor reguli și reglementări stricte privind infrastructura și circulația prin oraș pentru toți cetățenii care aleg să iasă din casă.
Tristețea și furia care se propagă în rândul bicicliștilor și a Timișorenilor trebuie să ia sfârșit!
Vrem un oraș sigur, un oraș pentru oameni și viață!

Condamnăm autoritățile locale și Poliția Locală pentru toți morții și vii din traficul agresiv pe care l-au creat și încurajat prin unde verzi, modernizări în forță, ignoranță și pasivitate. Condamnăm incompetența autorităților locale de a administra un oraș cu și pentru oameni. Condamnăm abuzul autorităților locale asupra vieții cetățenilor timișoreni!

Astăzi este pedalarea Masa Critică, ca de obicei în fiecare ultima vineri a lunii, la ora 18:30, la intrarea în Parcul Botanic.
Este momentul nostru de unitate și solidaritate pentru cei plecați și pentru cei care încă mai vor și pot pedala în siguranță în propriul oraș!„, au transmis membrii Masa Critica.

Va reamintim, joi, un biciclist a murit dupa ce a fost calcat de o betoniera in zona Lipovei pe cand pedala in zona intersectiei cu strada Amurgului.

CITESTE SI: Momentul impactului. Biciclist omorat de o betoniera care a trecut peste el la Timisoara. Video

VIDEO: George Stefanita

Exit mobile version