Noutati :

Directorul Colterm, mandatat de Consiliul Local sa negocieze cu Ministerul Finantelor stingerea datoriilor catre stat

28 iunie, 2011 - 07:29 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Alesii locali au aprobat in sedinta extraordinara de marti solicitarea Colterm de compensare si de stingere a datoriilor pe care societatea de termoficare le are catre stat, prin care directorul acesteia este mandatat sa negocieze cu ministerul.

Motivul? Si Ministerul Finantelor ar avea datorii catre Colterm, din cresterea neprevizionata a preturilor la combustibil neincasata de societatea timisoreana in perioada decembrie 2009 – aprilie 2011.

Colterm ar trebui sa plateasca bugetului de stat aproape 60 de milioane de lei, asa ca directorul Aurel Matei a semnat deja o solicitare pe care o trimite Ministerului Finantelor, privind stingerea datoriilor.

“Neincasarea compensarii pentru combustibil de la bugetul de stat in suma de 58,2 milioane de lei face ca societatea sa aiba mari greutati pentru a asigura cash flow-ul necesar desfasurarii normale a activitatii economice. Totalul obligatiilor de plata la 30 aprilie 2011 este de 130.286.448 de lei, din care obligatiile scadente catre Ministerul Finantelor sunt de 60.383.935 de lei, obligatiile de plata catre furnizori sunt in suma de 66.877.082 de lei, din care furnizorii de combustibil reprezinta 59.398.137 de lei”, spune Aurel Matei, directorul Colterm.

Primarul Timisoarei, Gheorghe Ciuhandu, spune ca solicitarea este binevenita, in conditiile in care tot sistemul acestor societatii este falimentar. „Asa se intampla la nivel de tara. Sunt foarte multe datorii, nu numai la Timisoara, ci si in alte parti ale tarii”, a spus Ciuhandu.

Si viceprimarul Sorin Grindeanu este de aceeasi parere. „Aceasta solicitare, daca este aprobata, deblocheaza intr-un fel anumite datorii pe care Colterm le-ar avea de primit. Sper ca in cateva saptamani sa reusim, ca nu e de ajuns doar acest proiect de hotarare, mai sunt necesari si alti pasi. Sper sa le putem veni in ajutor. Nu cred ca e cazul sa nu dea aceasta ordonanta. Pana la urma este vorba de o compensare pe niste sume. Daca si-asa s-au gandit sa scoata de tot subventia la gigacalorie, macar cu lucruri de tipul asta sa ne ajute, sa deblocam situatia. Din cate stiu eu, aceleasi situatii sunt la multe alte regii de acest tip si in alte orase”, a declarat Sorin Grindeanu.

Acesta a fost primul pas pentru salvarea Coltermului, directorul Aurel Matei fiind mandatat sa initieze toate procedurile necesare, insa cel ce va decide daca datoriile se sting sau nu este ministrul Finantelor.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...