Noutati :

Directorii unei fabrici din Timisoara, condamnati pentru instrainarea ilegala activelor

12 decembrie, 2012 - 04:57 PM
Autor: Anonim      
Categorie: JUSTITIE
0

Directorul general si directorul economic ai unei fabrici de confectii din Timisoara au fost condamnati la inchisoare, pentru ca au instrainat activele acestei societati, constand in cladiri si terenuri, la un pret diminuat, astfel ca i-au pagubit pe actionari cu peste 4,3 milioane de euro.

Curtea de Apel Timisoara l-a condamnat definitiv, in 4 decembrie, pe Ioan Chivari, director general si administrator al SC 1 Iunie SA Timisoara (fabrica de confectii), la sase ani inchisoare pentru abuz in serviciu contra intereselor persoanelor in forma calificata prin care s-a obtinut pentru altul un avantaj patrimonial, instigare la infractiunea de fals in inscrisuri sub semnatura privata, in forma continuata si fals in inscrisuri sub semnatura privata, in forma continuata.

Instanta a interzis inculpatului Chivari Ioan, pe perioada executarii pedepsei, urmatoarele drepturi: dreptul de a alege si de a fi ales in autoritatile publice sau in functii elective publice si dreptul de a ocupa o functie implicand exercitiul autoritatii de stat. De asemenea, instanta a interzis inculpatului, timp de cinci ani dupa executarea pedepsei principale, dreptul de a exercita functiile de administrator si director in cadrul unei societati comerciale.

Condamnarea inculpatului Vasile Torja, director economic si administrator al SC 1 Iunie SA Timisoara, la pedeapsa de cinci ani si sase luni inchisoare pentru abuz in serviciu contra intereselor persoanelor in forma calificata prin care s-a obtinut pentru altul un avantaj patrimonial si fals in inscrisuri sub semnatura privata, in forma continuata.

Instanta a interzis inculpatului Torja Vasile, pe perioada executarii pedepsei, urmatoarele drepturi: dreptul de a alege si de a fi ales in autoritatile publice sau in functii elective publice si dreptul de a ocupa o functie implicand exercitiul autoritatii de stat. De asemenea, instanta a interzis inculpatului, timp de cinci ani dupa executarea pedepsei principale, dreptul de a exercita functiile de administrator si director in cadrul unei societati comerciale.

Instanta a dispus restituirea de catre SC 1 Iunie SA Timisoara a sumei de 3.778.600 de lei catre SC Plastik ABC SA reprezentand suma efectiv achitata.

Potrivit rechizitoriului DNA, in cursul lunii iunie 2005, inculpatii Chivari Ioan si Torja Vasile, directori si administratori ai SC 1 Iunie SA Timisoara, prin exercitarea in mod abuziv si nelegal a atributiilor de serviciu, au instrainat activele acestei societati comerciale constand in cladiri si terenuri situate in Timisoara, la un pret diminuat si anume 42.500.000.000 lei (ROL) fara TVA, catre SC Plastik ABC SA. instrainarea s-a facut fara aprobarea Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor, cu consecinta prejudicierii intereselor financiare si patrimoniale ale actionarilor SC 1 Iunie SA Timisoara cu suma de 4.387.118 euro sau a echivalentului in lei de 145.752.190.000 (ROL).

In cursul aceleiasi perioade, inculpatii Chivari Ioan si Torja Vasile au intocmit mai multe acte in fals, in scopul crearii unei aparente stari de legalitate a instrainarii activelor SC 1 Iunie SA Timisoara.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...