Directorii de spitale au de ales: ori partidul, ori functia de manager, spune Gheorghe Ciuhandu

I-a raspuns deputatului Horia Cristian care a sustinut ca la Primaria Timisoara se organizeaza concursuri politizate pentru directorii de spital. Gheorghe Ciuhandu a spus ca-i roaga pe managerii care-si depun dosarele pentru cele patru spitale care sunt in administrarea Primarie sa nu aiba nicio coloratura politica. "Nu e vorba despre politizarea acestor functii. Din punctul meu de vedere totul este legal Anuntul privind conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca cei care participa la concursuri s-au facut publice pe site, deci eu nu vad nicio ilegalitate. Eu le-am transmis deja celor care vor sa participe la concurs sa lase politica de-o parte. Din pacate la noi totul este pus sub semnul politicului si nu din punct de vedere al competentelor", a declarat Ciuhandu. Examenul pentru managerii de spitale din Timis se va desfasura in 25 noiembrie si vor fi scoase la concurs patru posturi de directori: pentru Spitalul de Boli Infectioase Victor Babes, Clinica de Obetretica Ginecologie Dr. Popescu, Spitatul Municipal si Spitalul de Copii Louis Turcanu. Orza vrea sa stie cati bani trec prin CJAS Timis Viceprimarul Adrian Orza spune i-a cerut prefectului de Timis, Mircea Bacala, sa intervina la Guvern pentru ca executivul sa ia masuri legale ca banii platiti de timiseni pentru asigurari de sanatate sa se intoarca inapoi la Casa de Asigurari de Sanatate Timis, prin Ministerul Sanatatii, si nu prin Ministerul Finantelor, asa cum este acum. "Insist asupra faptului ca trebuie sa stim cu exactitate cati bani se colecteaza la Casa de Asigurari de Sanatate Timis si cati din acestia se intorc inapoi. E normal ca banii ce se colecteaza in Timis sa ramana in Timis. Este nevoie de o decizie politica. Aceste discutii au fost ridicate si in Comisia de Dialog Social, iar raspunsul domnului prefect a fost unul pozitiv", a explicat Orza.

I-a raspuns deputatului Horia Cristian care a sustinut ca la Primaria Timisoara se organizeaza concursuri politizate pentru directorii de spital.

Gheorghe Ciuhandu a spus ca-i roaga pe managerii care-si depun dosarele pentru cele patru spitale care sunt in administrarea Primarie sa nu aiba nicio coloratura politica.

„Nu e vorba despre politizarea acestor functii. Din punctul meu de vedere totul este legal Anuntul privind conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca cei care participa la concursuri s-au facut publice pe site, deci eu nu vad nicio ilegalitate. Eu le-am transmis deja celor care vor sa participe la concurs sa lase politica de-o parte. Din pacate la noi totul este pus sub semnul politicului si nu din punct de vedere al competentelor”, a declarat Ciuhandu.

Examenul pentru managerii de spitale din Timis se va desfasura in 25 noiembrie si vor fi scoase la concurs patru posturi de directori: pentru Spitalul de Boli Infectioase Victor Babes, Clinica de Obetretica Ginecologie Dr. Popescu, Spitatul Municipal si Spitalul de Copii Louis Turcanu.

Orza vrea sa stie cati bani trec prin CJAS Timis

Viceprimarul Adrian Orza spune i-a cerut prefectului de Timis, Mircea Bacala, sa intervina la Guvern pentru ca executivul sa ia masuri legale ca banii platiti de timiseni pentru asigurari de sanatate sa se intoarca inapoi la Casa de Asigurari de Sanatate Timis, prin Ministerul Sanatatii, si nu prin Ministerul Finantelor, asa cum este acum.

„Insist asupra faptului ca trebuie sa stim cu exactitate cati bani se colecteaza la Casa de Asigurari de Sanatate Timis si cati din acestia se intorc inapoi. E normal ca banii ce se colecteaza in Timis sa ramana in Timis. Este nevoie de o decizie politica. Aceste discutii au fost ridicate si in Comisia de Dialog Social, iar raspunsul domnului prefect a fost unul pozitiv”, a explicat Orza.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.