Din seria „ce mai descopera Prefectul?”, astazi camioane, TIR-uri si remorci cu numere de moped, in Timis

Primariile din judet au inceput procedura de verificare a autovehiculelor de orice fel care sunt doar inregistrate la administratia locala, nu si inmatriculate. Aceasta masura a venit in urma solicitarii prefectului Mircea Bacala care a constatat ca prin Timisoara circula masinute AXAM care sunt doar inregistrate cu numere galbene pe la primarii.

Prima administratie care a raspuns solicitarii prefectului de Timis este Primaria Timisoara. In adresa trimisa, prefectul a fost informat ca in Timisoara nu exista masinute inregistrate cu placute galbene, cu exceptia mijloacelor de transport in comun. Cu toate acestea, prefectul Bacala a gasit un anunt de vanzare a unei masinute AXAM, pentru care nu trebuie carnet, cu placuta galbena de inregistrare pe Timisoara.

„Consider ca primarul a fost dezinformat. El, la randul lui m-a dezinformat pe mine. Sunt convins ca nu a facut-o cu intentie”, a declarat prefectul.

Din adresele primite de la majoritatea primariilor din judet, reiese ca nu sunt mari probleme in acest sens. „La Sannicolau Mare acum se verifica parcul auto. La fel si la Lugoj a inceput procedura de reverificare. La Valcani exista o societate agricola italiana care a obtinut placute de inregistrare pentru anumite TIR-uri si camioane, doua camioane si doua remorci. Primarul le-a atras atentia ca sunt in ilegalitate si a inceput procedura de retragere a placutelor. La Nadrag, in urma unei erori s-au identificat doua autovehicule, dar au inceput deja demersurile de retragere a placutelor si de indrumare a proprietarilor spre serviciul de inmatriculari. Dumbravita m-a anuntat ca nu are asa ceva, dar eu am vazut masini inregistrate pe Dumbravita”, a declarat Mircea Bacala, prefectul judetului Timis.

Bacala a solicitat IPJ Timis sa demareze o serie de controale in trafic pentru identificarea masinilor care au doar placute galbene de inregistrare. „Proprietarii acestor autovehicule doar isi inregistreaza masinile pentru a face o economie financiara, insa acest lucru are consecinte penale. Legea spune ca punerea in circulatie a unui autovehicul neinmatriculat sau cu numere de inmatriculare false sau expirate, constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la unu la trei ani”, a mai declarat Mircea Bacala.

Saptamana trecuta, prefectul de Timis, Mircea Bacala, a atras atentia ca zeci de masinute pentru care nu e nevoie de permis de conducere, inregistrate doar la primarii, cu placute galbene pentru mopede sau carute, circula pe drumurile publice din Timis si din Timisoara. Prefectul a spus ca acestea sunt periculoase si a solicitat primarilor sa ii prezinte o situatie cu numarul acestor masinute.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...