Noutati :

Dezbatere publica terminata cu o cearta din cauza… fetelor primarului Gheorghe Ciuhandu

9 decembrie, 2010 - 04:58 PM
Autor: Caius Seracin      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

Dezbaterea publica privind dreptul proprietarilor de cladiri, blocuri sau hale industriale de pe terenurile Primariei de a cumpara aceste terenuri, din aceasta seara de la Primaria Timisoara,  s-a incheiat cu zambete in sala si cu incruntari in randul executivului Primariei. Motivul? Tocmai angajatele din primaria Timisoara care au redactat proiectul de hotarare propus de mai multi  consilieri locali.  Traian Stoia, Valentin Moldovan, Petru Ehegartner, Ovidiu Ciuhandu, Francisc Szabo si Adriana Blaj.

Traian Stoia, consilierul local PSD l-a acuzat pe primarul Ciuhandu ca angajatele din primarie nu-si fac bine treaba.

In continuare redam dialogul dintre viceprimarul Adrian Orza si Traian Stoia.

Orza: Din punct de vedere al sintagmei si al gramaticii romane acest proiect este prost scris.
Stoia: Nu e scris prost. E redactat prost din cauza fetelor dumneavoastra si ale domnului primar.
Orza: Haideti domnule Stoia, ncii chiar asa.
Stoia: Ele sunt de vina. Noi le-am dat sa scrie altceva, iar ele au scris ce au vrut.
Orza: nici chiar asa domnule Stoia
Stoia: Ba da chiar asa e. Sunt fetele pe care ni le-ati oferit dumneavoastra
Orza: Bine domnule Stoia, daca vreti le sanctionam. Dar din primul alineat: „Proprietarii de cladiri, blocuri sau hale industriale aflate pe terenuri in proprietatea Municipiului Timisoara vor putea cumpara aceste terenuri, la pretul stabilit de evaluator adaugandu-se costurile trecerii terenurilor din domeniul public in domeniul privat al Municipiului Timisoara” eu nu inteleg ca e vorba despre spatiile comerciale, cum a fost intelegerea.
Stoia: N-am gresit noi, a gresit fata care a redactat., a fost dialogul care a strans zambete pe buzele celor peste 50 de oameni prezenti la dezbatere.

Proiect de hotarare controversat

Proiectul de hotarare supus astazi dezbaterii publice, si care va intra cel mai probabil in urmatoarea sedinta a Consiliului Local, prevede ca toti proprietarii de cladiri, blocuri sau hale industriale aflate pe terenuri proprietatea Municipiului Timisoara sa poata cumpara aceste terenuri. In viziunea celor care au initiat proiectul, aceasta tranzactie ar aduce in jur de 200 de milioane de euro la bugetul local. „Sunt vizate 800 de astfel de spatii. Ce pot eu sa va spun este ca vanzandu-le primaria va reusi sa aiba bani pentru a face infrastructura necesara intregului oras, se pot reface scoli”, spune Stoia. Reactia primarului este ferma si e greu de crezut ca Ciuhandu nu va scoate proiectul de pe ordinea de zi. „Pana nu vom reglemente pentru fiecare caz in parte acest proiect nu pot sa fiu de acord cu asa ceva”, a spus Ciuhandu.



Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...