Noutati :

Dezastrul in care ‘se zbate’ una dintre sectiile Spitalului Municipal din Timisoara. Ce se intampla la Odobescu?

28 aprilie, 2015 - 04:35 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
1

TIMISOARA. Noi lucrari la Spitalul Municipal din Timisoara. Sectia de Obstetrica si Ginecologie de langa Maternitatea Odobescu este de nerecunoscut, dupa inceperea lucrarilor de modernizare de la 1 aprilie. Se investesc aproape 2,5 milioane de euro.

Potrivit reprezentantilor Spitalului Municipal, cu acesti bani se reabiliteaza cabinetele existente, dar se infiinteaza si cabinete noi, pe o suprafata de aproximativ 600 de metri patrati. Totodata, se va cumpara si aparatura medicala necesara.

„Activitatea medicala s-a mutat in centrul nou. Avem, printr-un alt proiect, un centru pentru depistarea malformatiilor, unde se va desfasura activitatea medicala in ceea ce priveste consultul la gravide si in partea de ginecologie, unde era activitatea de urgenta, s-a mai mutat. O alta parte din consultatii se fac pe sectii”, a explicat medicul Olimpia Oprea.

Proiectul inseamna, de fapt, amenajarea unui Ambulatoriu pentru spital, complet functional, cu o suprafata utila de 612 mp. Se lucreaza atat la parter, cat si la demisolul Maternitatii Odobescu, la 14 cabinete, respectiv 1 cabinet de obstetrica, unul de neonatologie, 4 cabinete de obstetrica-ginecologie, 8 de ginecologie si spatii anexe, inclusiv o camera de sterilizare si sala de tratamente.

„Din cele 14 cabinete propuse, 7 cabinete se vor reabilita, moderniza, echipa si dota, iar 7 cabinete noi vor fi amenajate, echipate si dotate. Din grupurile sanitare pentru pacienti, un grup sanitar va fi amenajat pentru persoane cu dizabilitati fizice, iar altul pentru copii”, transmit reprezentantii Spitalului Municipal.

Lucrarile ar trebui sa fie gata la 1 noiembrie. Se investesc 10,6 milioane de lei, majoritatea banilor venind de la Uniunea Europeana, iar restul de la bugetul local si de la bugetul de stat.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Cu tot respectul fata de munca dumneavoastra, trebuie totusi sa imi exprim nemultumirea fata de neconcordanta dintre titlu si continutul articolului. Chiar daca momentan totul arata ca un santier, totul e spre bine, si nu reprezinta un dezastru.