Dezastru. Muste, mizerie, vase pline de jeg. O pizzerie, un fast-food si o patiserie din Timis, inchise de inspectorii OPC. Control fulger in magazine si localuri din judet. Video

TIMISOARA. Control de amploare al comisarilor de la Protectia Consumatorilor in mai multe magazine si localuri din Timis. Acestia au scotocit prin bucatariile unor pizzerii, fast-food-uri, carciumi si patiserii si s-au ingrozit de ceea ce au gasit.
Muste pe mancare, mizerie multa, vase de gatit murdare, alimente cu mucegai si echipamente ruginite.

Comisarii OPC au impartit cu darnicie amenzi, iar in unele cazuri au oprit de la vanzare produse si chiar au pus lacatul temporar pe localuri din Deta si Jebel.

Au fost controlati S.C. NIADAL ABATEX COMPANY SRL, COTROCEANU CaTA MARIANA II, VERTOPAN TEREZIA FOOD II, S.C. MIDAS CENTER COMP SRL, S.C. VISAL SRL, S.C. MSA SECRET SRL, S.C. PATISERIA DUK LEON SRL,S.C. SWEETS MADY SRL, S.C.BRATEANU &BRATEANU SRL (LORIS BAR &PIZZERIA), S.C PALCO SRL, S.C. AYLINE CASIAN SRL (CASI CAFFE&LOUNGE), S.C. M.V.L-VYMYAN SRL, MISTIC RADMILA PFA din Deta si S.C. REBEDAV ABC SRL, S.C. PATISERIE NILI SRL din Jebel, iar, pentru neregulile constatate, comisarii timiseni au aplicat urmatoarele sanctiuni:
• 16 amenzi contraventionale, in valoare totala de 92.500 de lei
• 3 avertismente
• oprirea definitiva de la comercializare a produselor alimentare neconforme
• oprirea temporara a prestarii de servicii, pana la remedierea deficientelor, pentru 3 unitati,respectiv S.C.BRATEANU &BRATEANU SRL (LORIS BAR &PIZZERIA), VERTOPAN TEREZIA FOOD II din Deta si S.C. PATISERIE NILI SRL din Jebel„, transmite Alin Gubandru, comisar sef adjunct CJPC Timis.

Cei de la Protectia Consumatorului au precizat si ce abateri au gasit in unitatile controlate:
• utilizarea unui spatiu de fabricatie insalubru cu echipamente riginite
• comercializarea unor preparate fara data prepararii
• neutilizarea unor produse profesionale de igienizare a spatiilor si utilajelor
• nerespectarea conditiilor de depozitare
• comercializarea unor produse de patiserie care prezentau, pe suprafata, insecte
• comercializarea unor legume si fructe depreciate
• utilizarea unor cuptoare, neigienizate corespunzator si a unor tavi arse
• existenta insectelor vii si moarte in spatiul de productie, pe materia prima, inclusiv pe produsele finite
• folosirea unei vitrine frigorifice care nu asigura, produselor, temperatura prescrisa de producator
• existenta la comercializare a unor produse receptionate vrac si revandute preambalate individual, fara elemente de identificare/caracterizare
• utilizarea unor vitrine frigorifice neigienizate corespunzator
• folosirea unor materii prime lipsite in totalitate de elemente de identificare/caracterizare
• comercializarea unor produse alimentare cu data limita de consum depasita si a unor produse alimentare cu urme de mucegai
• comercializarea unor produse expuse la vanzare cu ambalaje deteriorate, lipsite in totalitate de etichete cu elemente identificare.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

  Pareri

 1. numele? spune:

  Acum nu se mai da numele firmelor cu probleme?
  Cand s-a comentat ca la controalele Lidl s-a dat numele atat in articol cat si in titlu, erau unii care sustineau ca asa trebuie. Acum nu mai trebuie?
  Chiar si cand s-a scris in alte articole ca la nivel national s-a pornit o campanie de verificare a Lidl, tot erau unii care nu au crezut ca e o strategie de defaimare venita ori pe filiera politica, ori de la concurenta. Mai cititi si printre randuri, mai uitati-va de unde cumparati, ca se vede de la o posta unde e curatenie si unde nu e, nu trebuie sa vina inspectorii OPC sa va spuna de unde sa mancati! Ca sa nu mai vorbim de inspectorii OPC… acesti „mari aparatori” ai consumatorilor 🙂

  • Elvira spune:

   Nu stii sa citesti? Roaga pe cineva alfabetizat sa-ti citeasca articolul, inainte sa deschizi gura

  • marius spune:

   Esti orb sau prost?
   Cred ca esti doar un oparit ce ai un dinte impotriva unora. Cum nu da nume?
   Ia uite aici un citat din articol: „oprirea temporara a prestarii de servicii, pana la remedierea deficientelor, pentru 3 unitati,respectiv S.C.BRATEANU &BRATEANU SRL (LORIS BAR &PIZZERIA), VERTOPAN TEREZIA FOOD II din Deta si S.C. PATISERIE NILI SRL din Jebel”. Cum nu da nume? Le da „clar ca vaca” doar ca nu vrei tu sa le vezi.
   PS: nu te impacienta. Expresia „clar ca vaca” vine de la tinta aia mare, denumita popular „vaca” si ce se foloseste la tragerile la tinta in armata si care e cea mai mare si mai usor de vazut si nimerit, nu la genul de oameni ca tine.

 2. Johnny spune:

  Wow…..Gubandru chiar își face treaba… felicitări

 3. Adi spune:

  Cred c-ar trebui verificate și magazinele de pe sate mai ales apatinătore Orașului Ciacova sunt multe nereguli.

  • Elena spune:

   Bine punctat! Magazinele, tot ce e pe TIMIȘ e infect! Nu exista magazin sa nu găsești nereguli doar ca nu are cine sa ii pescuiască sau alții mai sunt și „anunțați și avertizați” că așa merge la noi. Cunosc alimentare unde își spala salamurile sa nu mai fie lipicioase si le vând mai departe oamenilor. Legat de articol: pentru 16 locuri amenda de 92.000 ron,cam puțin la câte s-a menționat că s-au găsit pe acolo.

 4. ion spune:

  „jeg” ? ce limbaj de jurnalist profesionist.
  am inteles, asta e publicul tinta.