Dezastru la locurile de joaca din Lugoj. Mai multe instalatii care pun in pericol copiii, inchise de Protectia Consumatorului. Urmeaza sanctiuni impotriva Primariei

TIMISOARA. Descindere a comisarilor de la Protectia Consumatorului in parcurile din Lugoj. Acestia au verificat locurile de joaca pentru copii si au luat rapid masuri pentru ca au descoperit o multime de instalatii praf care ii pun pe cei mici in pericol.

CITESTE SI: Lista in 4 puncte. Dupa doua mandate de conducere liberala la Primaria Timisoara, PNL vine cu solutii pe termen mediu si lung care ar salva Colterm

Comisarii ANPC au legat benzi pe tobogane, balansoare si leagane pentru a nu permite copiilor sa le foloseasca.

Au fost controale. La Lugoj am gasit 14 aparate care, din punctul nostru de vedere, reprezentau un real pericol pentru copii. Erau aparate care aveau bucati lipsa sau unele care erau doar desprinse, plasticul era spart, la altele am descoperit elemente ruginite. Aparatele au fost indisponibilizate pe loc. Controlul a fost in 6 parcuri. Sanctiunile urmeaza sa fie stabilite. Este o tematica pe care am instituit-o in tot judetul in aceasta luna. Chiar si astazi avem echipe in teren in judet„, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro, Alin Gubandru, comisar sef adjunct al CJPC Timis.

Comisarii de la Protectia Consumatorului au stabilit si sanctiunile impotriva Primariei Lugoj, care avea obligatia sa intretina spatiile de joaca pentru copii si n-a facut-o.

Administratia Buciu a primit de la ANPC 4 amenzi de 13.000 de lei.

Primarul Lugojului crede ca acest control al OPC e unul politic, dar nu stie, dupa 1 an si jumatate de mandat cine raspunde de locurile de joaca: O sa-i trimit la Comisia de Disciplina!

Edilul Lugojului recunoaste dezastrul din parcurile orasului, dar nu stie foarte clar cine raspunde de ele in primaria pe care o conduce.

Asa sunt parcurile de 20 de ani. Au venit acum ca e un primar nou si au vazut ca nu au autorizatie. Am gasit ca nu sunt avize PSI la scoli, la spitale, am lucrat sa le rezolvam pe acestea. Intr-adevar, locurile acestea de joaca sunt in stare nesigura si neplacuta. Am alocat 700.000 de lei sa cumparam altele. Am semnat o finantare pe proiectare pe fonduri europene pentru 5 parcuri mari. Nu avem cum sa le facem toate…nu avem nici bani, nici timp. Inspectorii ne-au dat sanctiuni pe buna dreptate. Nu pot iau nicio alta masura. O sa vad in raspunderea cui erau parcurile si o sa-i trimit la comisia de disciplina. Nu putem lua alte masuri„, a spus pentru opiniatimisoarei.ro Claudiu Buciu, primarul Lugojului.

Probleme semnalate de cititorii opiniatimisoarei.ro si in Timisoara

Pericol pentru copii si intr-un loc de joaca din Timisoara. Mai multi copaci au fost taiati de reprezentantii primariei in parcul de langa Cimitirul Eroilor, din zona Lipovei, insa muncitorii au lasat in urma cioturi de care cei mici se pot impiedica si se pot produce accidente, mai ales ca locul de joaca este prevazut cu pietris amestecat cu nisip.

UPDATE: Primaria Timisoara, iarasi buna de plata. Administratia Fritz amendata din cauza locurilor de joaca distruse care pun copiii in pericol 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Lugojul are un primar ,,praf și pulbere,,nu face nimic pentru oraș.