Noutati :

Detectoarele de gaze, obligatorii pentru romani. Ce pedeapsa risca cei care nu au aceste dispozitive?

27 august, 2016 - 05:06 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
2

Romanii vor trebui sa scoata sute de lei din buzunare pentru a-si instala detectoare de gaze in casa. Cei care refuza sa isi achizitioneze dispozitivele vor fi pedepsiti conform legii.

Dupa scandalul repartitoarelor, cand romanii au fost obligati sa le monteze pe banii lor, o alta problema creeaza mari inconveniente, informeaza Romania TV. Romanii vor trebui sa isi cumpere si monteze detectoare de gaze.

Ordinul ANRE arata ca trebuie sa isi monteze detectoare de gaze toti proprietarii care au geamuri termopan si cel putin un aragaz. O alta problema este aceea ca detectoarele de gaze au o durata de viata limitata, astfel incat vor trebui cumparate altele. Pretul pe care trebuie sa il plateasca un proprietar de apartament pentru un asemenea dispozitiv este de aproximativ 400 de lei.

Nemontarea detectoarelor de gaze poate insemna oprirea combustibilului pe scara, chiar si in cazul in care un singur locatar nu are acest detector in casa.

Citeste mai multe: AICIInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. … Nemontarea detectoarelor de gaze poate insemna oprirea combustibilului pe scara, chiar si in cazul in care un singur locatar nu are acest detector in casa….
    Decizie tipica de „aruncare a mortului peste gard” (si nu este unica de acest timp).
    Nu exista nici o modalitate de a trage la raspundere pe cineva caruia i se rupe de „colectivitate” (cu mici exceptii); nu vrea sa plateasca … dal in judecata, ca apoi … .
    Oare cei care iau astfel de decizii nu cunosc faptul ca la ora aceasta „incriminarea colectiva” nu este acceptata?

  2. E un abuz. Fiecare branșament în conducta comună are un contor cu 2 robineți : înainte și după contor. În cazul lipsei senzorului se poate demonta contorul, blinda robineții cu dopuri metalice și sigilii. Nu e cazul sa invrajbeasca colocatarii. Contractele sunt individuale, nu le pot schimba printr-un Ordin ANRE fără notificări. Vor curge procesele, ce vor fi pierdute de către incompetenții de la ANRE, la fel ca și cu taxa de primă înmatriculare.