Deseuri din constructii pe care le poti preda la centrele de colectare ale RETIM din Timisoara, daca iti renovezi locuinta

TIMISOARA. Timisorenii care construiesc, fac reparatii sau isi renoveaza locuintele pot duce deseurile rezultate la cele patru centre pe care RETIM le are in Timisoara. Nu toate deseurile vor fi preluate.

La cele patru centre de colectare ale RETIM pot fi duse tencuiala veche, dar fara sa fie amestecata cu resturi de panza sau polistiren, caramizile, resturile din lemn sau parchetul inlocuit, rezultate de la lucrarile facute in interiorul locuintei. De asemenea, vor fi preluate si tigla sau tabla rezultate dupa schimbarea acoperisului. Deseurile trebuie ambalate in saci rezistenti,precum cei din rafie, care sa nu se rupa in timpul transportului.

Tot in categoria deseurilor ce pot fi preluate intra si cele din ceramica.

Cand sunt adusi sacii cu deseuri acestia vor fi verificati pentru ca printre deseuri sa nu se amestece polistiren, poliuretan, vata minerala si bazaltica. In cazul in care sunt gasite asemenea resturi, sacii nu vor fi preluati. Motivul pentru care aceste tipuri de deseuri nu vor fi acceptate este acela ca sunt incadrate in categoria celor periculoase. In aceeasi situatie se afla si tuburile de plastic folosite pentru izolarea cablurilor de curent electric.

Cele 4 centre ale RETIM functioneaza dupa urmatorul program:

Calea Torontalului, nr. 94 ( L-V: 9:00-19:00, S: 8:00-16:00)
Calea Mosnitei, nr. 2-4 ( L-V: 9:00-19:00, S: 8:00-16:00)
Str. A Imbroane, nr. 70 ( L-V: 9:00-19:00, S: 8:00-16:00)
Calea Chisodei, Str. Mile Carpenisan, nr 3 ( L-V: 9:00-17:00, S: 8:00-16:00)

Deseurile pot fi predate la cele 4 centre in baza buletinului de identitate si sunt preluate gratuit. Cantitatea maxima acceptata pentru depunerea fara plata este de 1 mc/persoana/luna.

RETIM procedeaza la sortarea, recuperarea si eliminarea acestor tipuri de deseuri, pe categorii, refolosindu-le la diverse alte activitati.

Cei care au cantitati mai mari de deseuri din constructii pot contacta compania pentru a solicita un container pentru depunerea deseurilor.

Intreaga procedura o puteti consulta pe pagina oficiala RETIM.

Deseurile provenite din constructii nu se lasa langa pubela neagra si galbena, deoarece nu vor fi ridicate de angajatii RETIM.
Mai mult, conform OUG 92/2021, abandonul şi depozitarea deşeurilor în afara spaţiilor autorizate în acest scop este interzisă, constitue contravenţie şi se sancţionează cu amenzi de la 30.000 la 45.000 pentru persoanele fizice şi de la 50.000 la 70 000 lei pentru persoanele juridice. (ar trebui mentionate si masurile legale)

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.