Noutati :

Deschiderea anului universitar la Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului „Regele Mihai I”. FOTO!

29 septembrie, 2014 - 04:14 PM
Autor: Dana Constantin      
Categorie: EDUCATIE
0

Aula Magna a Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului s-a dovedit a fi neincapatoare pentru sutele de studenti care au dorit sa participe la deschiderea anului universitar 2014-2015. Pe langa discursuri si cuvintele de bun venit, studentii au avut parte si de premii.

„In fiecare an, de ceva vreme, acordam premii celor mai buni studenti din Universitate. Atat o diploma, care spun eu ca inseamna ceva pentru tinerii studenti, cat si premii in bani, bani oferiti de catre sponsori.” a declarat Paul Parsan, rector USAMVB.

Dupa festivitatea de deschidere a anului universitar, studenii din anul I au fost indrumati de colegii mai mari, multi dintre ei purtand pancarte pe care erau inscrise specializarile de studiu, spre amfiteatre si laboratoare.

„Caut Medicina Veterinara … nu cunosc prea bine locurile, dar sper sa ma obisnuiesc repede. Sunt fericita ca sunt studenta aici, sper sa am colegi ca lumea, de invatatura nu mi-e frica…” a spus o studenta din anul I.

„Mi-am cunoscut deja colegii, sunt in an cu multi colegi de liceu. E fain aici, e un campus mare dar cred ca o sa ne acomodam rapid. E o idee buna sa ne indrume colegii mai mari pana ne obisnuim unde trebuie sa ajungem …” a adaugat un coleg, tot din anul I.

Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului „Regele Mihai I” are 6 facultati (Agricultura, Horticultura, Management Agricol, Medicina Veterinara, Zootehnie si Biotehnologii, Tehnologia Produselor Agroalimentare), cu un numar de 21 programe de studiu, peste 5000 de  studenti si  500 de posturi didactice.

Toate facultatile, caminele, cantina, biblioteca, terenurile si o sala de sport, precum si cel mai mare loc de practica – Statiunea didactica, construita in perioada 1967 – 1972 se afla in acelasi perimetru. Structura spatiilor de invatamant insumeaza 15630 m² suprafata utila si 25370 m² suprafata desfasurata. Studentii au la dispozitie spatii modernizate recent, amfiteatre, laboratoare, sali de curs si seminar.

USAMVBT ofera studentilor un numar de 1630 locuri in 5 camine studentesti. Camerele, amenajate cu mobilier modern, ofera conectare gratuita la Internet. Cantina studenteasca, cu un numar de 450 locuri si o suprafata de 1589 m², este considerata una dintre cele mai moderne si frumoase din tara. Aici se serveste masa studentilor, cadrelor didactice si angajatilor, in regim restaurant si se organizeaza evenimente festive cu diverse ocazii.

Practica studentilor din universitate se desfasoara la Statiunea didactica, in Clinicile veterinare, la Statiunea tinerilor naturalisti, precum si la firme de profil.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...