Noutati :

Deschidere de an universitar la Universitatea Politehnica Timisoara. Emotii mari pentru miile de studenti care au inceput scoala. Foto

24 septembrie, 2018 - 02:17 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Zi festiva, luni, la toate universitatile din Timisoara. Deschiderea noului an universitar a reunit sute de studenti noi la Facultatea de Automatica si Calculatoare, care a fost nevoita sa organizeze ceremonia la Casa Tineretului din Timis, pentru a putea primi numarul mare de studenti ce au participat la festivitate.

Bobocii au primit si sfaturi de la viitorii lor profesori, si au fost informati cu privire la baza tehnica cu care vor lucra.

„Daca ar fi sa discutam despre noutati poate m-as referi la continuarea dezvoltare a bazei tehnico-materiale a Politehnicii. Anul acesta, practic, peste 300.000 de euro au fost investiti in noi laboratoare, care fac ca pregatirea studentilor nostri sa fie la cel mai inalt nivel. Am vorbit asta despre sansa pe care o au tinerii nostri care urmeaza Politehnica de a deveni nu numai adevarati specialisti pe care marile companii ii cer, ci si de a reusi prin competentele pe care le asiguram de a fi creatori de idei noi, de a fi capabili de a se adapta la noile provocari ce vor veni in economia noastra. Peste toate le-am spus ca este foarte important ca ei sa devina acei oameni ai cetatii cum ne dorim noi, care sa incerce, nu numai din punct de vedere economic, ci si moral, sa duca tara noastra acolo unde ne dorim cu totii…Si sa ramana studenti. Desigur, rata de abandon este mare pentru o universitate in modul general, dar pentru o universitate tehnica ne situam pe media europeana, ceea ce inseamna ca in jurul a 40% dintre cei care sunt studenti in anul 1 nu termina cu aceeasi serie. Unii din ei mai raman un an, altii renunta, dar ceea ce inseamnna ca in loc sa avem 100% absolventi mediocri, mai bine sa avem 60% exceptionali”, a spus rectorul Universitatii Politehnica, Aurel Viorel Serban.

Ca de fiecare data, fiecare dintre facultatile Universitatii Politehnica si-a deschis portile si si-a intampitat studentii. In fiecare locatie, la festivitatea de deschidere a anului universitar au participat sute de studenti, insotiti de parinti si prieteni.

La evenimentele organizate de facultăti au fost invitate atat personalitati publice, specialisti in domeniu, cat si reprezentati ai unor marii companii, cu care UPT are relatii de colaborare si care acorda, an de an, premii speciale studentilor merituosi.

In total, anul acesta Universitatea Politehnica Timisoara are nu mai putin de 13.000 de studenti.

video: Remus GradinariuInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...