Dermatologia din Complex, gata la vara? Cum vor functiona Policlinica Municipalului si Clinica de Dermatologie si cand se muta?

TIMISOARA. Gata cu Dermatologia in centrul orasului inca din aceasta vara? Noua cladire, in care municipalitatea si-a propus inca din primavara anului trecut sa mute Clinica de Dermatologie, ar trebui sa fie gata chiar la vara.

Lucrarile au inceput fix in luna mai a anului 2014, in jur de 40 de muncitori au fost mobilizati in fostul sediu al Universitatii Tibiscus. Aveau multe de facut: consolidare, amenajari interioare, doua lifturi, locuri de acces pentru ambulante si mai multe locuri de parcare, pentru ca in imobil ar trebui sa fie mutata si Policlinica 3 din Timisoara, precum si laboratorul Spitalului Municipal.

In octombrie 2014, primarul Nicolae Robu se declara extrem de multumit de lucrari si spunea ca imobilul ar putea fi gata chiar in luna… ianuarie a anului 2015. Greu de crezut insa, pentru ca mai sunt extrem de multe de facut, iar muncitorii au doua termene, unul pe hartie – 5 iunie 2015 si altul pe panou – 15 iunie 2015.

„Ordinul de incepere lucrari a fost emis cu data de 05.05.2014, predarea de amplasament a avut loc in data de 09.05.2014, iar durata de executie este 13 luni si finalizarea lucrarilor in data de 05.06.2015”, se arata in datele pe care le-am obtinut de la Primaria Timisoara.

Au trecut asadar 9 luni de cand au demarat lucrarile si nu au fost finalizate nici macar jumatate din cele programate.

Practic, muncitorii firmei Eurowindow, care a castigat licitatia municipalitatii, trebuie sa reabiliteze cladirea existenta, dar si sa construiasca si sa monteze doua lifturi hidraulice care sa deserveasca personalul si pacientii spitalului. Acestea trebuie sa fie langa cladirea deja existenta. In contractul semnat cu primaria sunt prevazute si lucrari exterioare, dar si amenajarile rutiere. Valoarea lucrarilor este de 7,34 milioane de lei, fara TVA, ceea ce inseamna putin peste 2 milioane de euro.

„In anul 2014 s-au executat lucrarile de interventii structurale de reamenajare a corpului principal existent, s-au construit doua etaje, respectiv trei etaje pentru cele doua case de lift, reprezentand 45% din totalul lucrarilor. Pentru lucrarile executate s-au decontat 2,5 milioane de lei. Acum urmeaza sa se execute finisajele interioare si cele exterioare, instalatiile aferente, lucrarile rutiere si amenajarea aleilor”, ne-a declarat Mihai Costa, seful Directiei Institutii Scolare, Medicale, Sportive si Culturale din cadrul Primariei Timisoara.

Asadar, daca la sfarsitul lunii iunie ar trebui finalizate lucrarile, vor mai dura saptamani bune pana cand vor putea fi mutate institutiile sanitare.

Cum vor functiona insa clinicile care vor fi mutate in cladirea de pe strada Daliei nr. 17?

Potrivit reprezentantilor Primariei Timisoara, la demisol este amenajat punctul termic.

Parterul ar urma sa fie ocupat cu POLICLINICA – 8 cabinete medicale, sala de asteptare, sala de tratament, arhiva/fisier, vestiare si hol de acces, oficiu alimentar, grupuri sanitare personal si grupuri sanitare pacienti.

Etajul 1 ar apartine tot de POLICLINICA – 4 cabinete medicale, sala de asteptare, hol policlinica, dar si de DERMATOLOGIE – 8 cabinete medici, 2 cabinete medicale, ambulatoriu dermatologie, sala mici interventii chirurgicale, sala pre/post operator, compartiment sterilizare, birou de internari, sala de asteptare, grupuri sanitare personal si grupuri sanitare pacienti, hol dermatologie.

Etajul 2 ar apartine doar DERMATOLOGIE – cabinet medic sef, cabinet asistent sef, 9 saloane pacienti cu grupuri sanitare, camera medici si asistente cu grup sanitar, camera ultraviolete, ploscar, sala pansamente si oficiu alimentar.

Etajul 3 ar tine tot de DERMATOLOGIE – secretariat, compartiment raport garda, birou sef clinica cu grup sanitar, 10 saloane pacienti cu grupuri sanitare, vestiar femei cu grup sanitar, vestiar barbati cu grup sanitar, sala de tratament.

Etajul 4 ar urma sa insemne FARMACIE – camera carantina, vestiare, birou farmacist, camera solutii perfuzabile, oficiu predare/primire cu grup sanitar, depozit medicamente, boxa apa distilate, grup sanitar, precum si LABORATOR – biochimie, imunologie, hematologie si coagulare, vestiare, filtru sanitar, preluare probe, copro, analize urina, insamantare, birou sef sectie, camera de garda, dar si ZONA DIDACTICA – sala de curs, vestiar studenti cu grupuri sanitare, boxa curatenie si holuri de nivel.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.