Deputatul timisorean Adrian Diaconu PP-DD a condus delegatia Parlamentului Romaniei la Comitetul Parlamentar al ICE de la Budapesta

Un succes! Asa poate fi caracterizata participarea delegatiei Parlamentului Romaniei la Comitetul Parlamentar al Initiativei Central Europene de la Budapesta. 3 amendamente propuse de reprezentantii tarii noastre au fost incluse in Rezolutia finala a intalnirii din capitala ungara, desfasurata intre 23 si 25 aprilie.

Tema intrunirii de la Budapesta a fost „Diversitatea a determinat creativitatea ca potential cheie pentru garantarea cresterii economice a regiunii noastre si instrument de baza pentru dezvoltarea sustinuta a statelor membre ale Initiativei Central Europene„.

Comitetul parlamentar al ICE-DP se reuneste o data pe an pentru sesiunea de primavara in tara care detine presedintia Initiativei Central Europene, iar in 2013 aceasta este Ungaria.

Parlamentarul PP-DD de Timis, Adrian Diaconu, a fost cel care a condus delegaţia Parlamentului Romaniei la acest eveniment, si-a conturat expunerea in jurul ideei ca notiunea de creativitate are aplicabilitate nu doar in cultura, arta sau stiinta, ci si in ceea ce priveste inventiile stiintifice si inovatiile tehnologice. Se poate vorbi, asadar, despre ideea de „economie creativa„, cu o structura multidisciplinara, bazata pe conceptul contemporan despre dezvoltarea economica. Astfel, sustinerea si incurajarea creativitatii specifice fiecarei natiuni poate contribui la cresterea productivitatii muncii si la crestere economica globalizata.
Aflat la prima sa experienta parlamentara internationala, Adrian Diaconu considera ca participarea delegatiei Romaniei a fost un succes, apreciere justificata de faptul ca trei din amendamentele propuse de reprezentantii Parlamentului nostru au fost incluse in Rezolutia finala a intalnirii de la Budapesta.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.